Zürich Zoo och Zürich city

Idag tror jag bestämt att det blir rekord i bilder, jag bara öser på!








Utflykt idag till Zürich alltså som faktiskt inte är Schweiz huvudstad, men helt klart den bästa. Valet av sevärdhet föll till slut på Zoo istället för vattenfall och jag ångrar mig inte en sekund. Himlar vad djur vi fått se. Bilderna kanske talar för sig själv, men jag tänkte att jag skriver några rader också. Djur samlade från hela världen, små och stora, vackra och fula, reptiler och däggdjur - allt fanns det.

Liksom djuren ser olika ut så var de också olika underhållande att se på. Visst var det häftigt att se en livs levande noshörning, men den var ungefär lika tråkig som jättesköldpaddan, - den kunde lika gärna varit död. Pingvinerna var lite roliga. Lejonfamiljen och tigrarna hade jag gärna velat komma närmare och även där hade det inte skadat med lite mera "action". Mest underhållande och fascinerade var UTAN TVEKAN aporna. Våra egna släktingar. Fanns ca 6-7 olika sorter/raser på plats, den ena mer lik människan än den andra.  Inte ofta man känner att man "på riktigt" får ögonkontakt med ett djur, men det fick jag här. Jag såg dem seriöst nästan som människor, bara lite hårigare och inte fullt så utvecklade. Deras ansiktsuttryck, kroppsråk mot varandra osv. Helt underbart och fantastiskt att se. Skulle kunna sitta i timmar och bara beundra dem :)

Efter Zoo-vistelsen blev det Zürich city för en runda på stan. Jag som än så länge är arbetslös och lever på min sista lön fick jobba hårt för att hålla i slantarna. Lyckades ändå (tyvärr?) hitta mig en ny favoritaffär: "Newyorker". Stort utbud, både vardagliga och festligare kläder, BILLIGT och dessutom med prislappar på kläderna som visar priset i svenska kronor - kalas för mig som hatar att själv behöva tänka om valutan från CHF till KR. Blev en tunika och en t-shirt till slut, sammanlagt 300 kr. Roligt var också att jag från provhytten plötsligt började höra svenska röster, det visade sig vara en svensk familj i hytten bredvid :)

Dagen avrundades sedan med middag i form av en Classic bacon cheese burger, severad med ett berg av pommes (som det stod på menyn). Därefter fika på Starbucks Coffee. Jag säger bara en sak. Deras Chocolate truffle cake - helt oslagbar. En toppendag har det varit kort sagt, tack Mattias, tack djuren och tack Zürich!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback