Woho!

Sitter som vanligt med uppspärrade ögon, i sängen, framför skärmen. Fast i bloggläsande, bloggskrivande och en facebook-chat som det tydligen finns liv i dygnet runt. Jag känner mig pigg. Hur då, kan man undra efter en arbetsdag på cirka 15 timmar (med resa till & från jobb inräknat)? Kanske är jag sådär övertrött? Kanske är det de där 10-talet kaffekoppar som fortfarande verkar inom mig? Ja, antingen det eller så känner jag av något slags rus över morgondagen som komma skall. Onsdagen den 1:a juni har vi imorgon. Ba det är ju helt sjukt. Sommaren är här!

Morgondagens schema ser ut som följer:

Uppstigning relativt tidigt. Tvätt, städ. Packning av grejer att ta hem, ta med, jag vet inte?
Powerwalk? Gym. Dusch.
Kanske något socialt kort häng med Erlend som åker hem till Hamar imorgon och ska jobba där över sommaren. Kanske får man inte se mycket mer av den grabben!
HEMRESA! Kl. 15 går flyget från Gardermoen som ska ta mig till Arlanda och sedan vidare till Umeå. Woho!
Väl i Umeå tror jag det blir ett matstopp på mitt saknade Sibylla, innan det är dags för fotbollsträning med bästa lirarna i stan. Blir en "superlätt" träning enligt coach Johan, eftersom brudarna har match på torsdag. Jag tror att denna superlätta träning kan vara alldeles tillräckligt för en otränad Ekman. Jag kommer utan tvekan vara både den mest laddade och förmodligen sämsta spelaren på plan under morgondagens träning. Men fyfan vad kul det ska bli röra en boll igen! :)

Har helledigt från jobb nu i exakt en vecka. Njutningen börjar NU. Godnatt! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Uteliv.




Påväg in i dimman..

Blev en lång kväll och natt som jag kan summerna med både plus & minus.

+

Roliga och trevliga människor.
Friday´s. Bra uteställe med bra musik och bra drag!
Bra beslut. (Som att exempelvis inte göra av med en spänn på hela natten)
Oväntade beslut. (Som att exempelvis dra på efterfest kl.04:00 med ett gäng helt okända människor som dessutom inte kände varandra).
Sovmorgon hela dagen idag!

-
Man U förlust.
Otrevliga och oönskade människor!
Trängseln inne på Friday´s och särskilt på dansgolvet som till slut blev helt outhärdlig. Kanske var jag för nykter?
SKITVÄDER.


Morsdag var det idag också, något jag uppmärksammade alldeles för lite och dåligt i år! Min mor, som är den enda och BÄSTA jag har förtjänar verkligen att firas och höra hur bra hon är en dag som denna. Får ta igen det när vi ses om några dagar! Nu är det nämligen bara 2 dagar och 3 arbetspass kvar...Sen: Home sweet home! Glädjer mig. Gleder meg. Freut mich seeehr! Puss!




Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mot helgen.

Haha, sitter här endast iklädd morgonrocken. SÅ GOTT SOM färdigjobbad för i veckan och både nytränad och nyduschad. Både jag och Linda har haft en liten spakväll här hemma och tagit tag i den där stubben på benen som fått växa lite längre än vanligt. Det, med mera, med mera.. Det jag vill komma fram till är att jag också smörjt in hela kroppen med "Dove Summer Glow" i förhoppningen om att få fram lite färg..gärna brun färg - inte morotsorange. (GE OSS SOL SNART TACK). Var sjukt länge sedan jag använde denna, men under gymnasiet kan jag säga att både jag och Linda hade vår Dove-period. Var det då den nyss hade kommit kanske? När jag satte mig här vid datorn sedan, tog jag ett djupt andetag och sa: "Åhh, dove. jag har nästan saknat den här lukten". Linda går förbi lite senare: "Mmmm...Dove. Påminner om två år tillbaka på något sätt."
Bränd bulle är vad vi kommit fram till att det luktar. Gott eller ej?

Har en härlig känsla i kroppen när vi nu går mot den här helgen!
Kommer att se ut ungefär som följer:
"Sovmorgon"  imorgon till cikus 08:00 (ja, imorse vaknade jag av mig själv kl 05:18, hela 12 minuter före väckaren).
Träning & frukost!
Jobb 12:15-18:15 på Match (vilket känns mest bara kul)
SEN: Champions League final!! GO MAN U! (Förhoppningsvis blir det guld och stor fest etterpå)

SÖNDAG: FRI; LEDIG! UNDERBART.
Spenderas? JA, precis som jag på söndag känner för det! Just nu känner jag för att se Baksmällan 2 på bio någon gång under kvällen. Vi får se.

Ett par bilder från förra lördagen då jag gick ut och åt med Mattias och My som var i Oslo på en trevlig weekend :)
Vi åt på People´s och det var både väldigt gott och väldigt trevligt!


Det är en söt tös han hittat sig, Mattias! :)


Mmm...maat! :)
Nu släcker vi och sover!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Försovning.

Skitstart på denna tisdag. Försov mig rett og slett. Faktiskt för första gången sedan jag kom hit, men ändå! Några av er kanske vet att det är bland det värsta jag vet. Huvvaligen. Har kommit sent på jobb en gång tidigare, men då hade jag bara tagit lite fel på tiden. Idag har jag inte ens något minne av att NÅGON av mina två väckarklockor ringt. Trött? Dog när telefonen ringde och inte väckarklockaren.. Det bästa av allt var att vi har en ny butikschef, som ska vikariera för vår ordinarie. Idag var första dagen som jag skulle jobba med henne - och ja, det var såklart hon som fick ringa och väcka mig. Bra att säga "HELVETE" som första ord till nya chefen? Guldstjärna i kanten till Josefine Ekman på en gång :S Var dock sjukt snabb iväg sedan. 06:30 skulle jag börjat, 06:39 ringde hon - 07:02 stämplade jag in. Haha, har dock säkerligen haft snyggare dagar på jobbet. Blev en snabbsminkning utan spegel på trikken (spårvagnen). Whatever.

Var ju ute och åt med jobbet igår kväll. Mycket trevligt! Vi satt ute på på Oliwia´s stora uteservering och njöt av infravärmen, sällskapet och jättegod mat ända fram till stängning. Jag drack 2 koppar kaffe runt 22-tiden, vilket förmodligen var största orsaken till försovningen..somnade sent i natt och sen gick det ju som det gick! No more coffee.


Stötte på mannen till höger på bilden ovan igår - twice :D Kanske den mest kände norrman jag vet, näst efter Ole-Gunnar Solskjaer (och möjligtvis kungaparet). Haha. Han hade verkligen blivit gammal och grå.

Nu ska jag lägga mig och sova så jag förhoppningsvis inte gör om samma tabbe imorgon. Dubbelpass imorgon också, sen var den intensiva delen av veckan bortgjord. Godnatt! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Intensiva dagar nu..

Precis varit och gymmat varenda muskelgrupp. Dusch nu sen jobb. Avskedsmiddag med några hemresande BIT-brudar efter jobbet ikväll. Dubbelpass (14-timmars) tisdag och onsdag. Så, ja vi hörs på torsdag! (och då är det snart helg igen!:))

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varsågod, megaupdate av veckan som varit.

Ja, vart ska vi börja? Kanske redan med måndagkväll. Var det måndagkväll alltså? Och nu är det SNART söndag? Herregud, det är knappt jag hänger med i mitt eget liv. Vet att jag sagt det förr, men jag säger det igen - tiden bara flyger iväg! På gott OCH ont känns det som.

Bilder är ju alltid trevligt. Låt oss inleda med några suddiga, från skit-ihpone-kameran.




Festandet och hela nationaldagsfirandet inleddes alltså på måndagkväll direkt efter jobbet. Förfest hos Linda och hennes Ringnes-gäng. För övrigt stört sköna (ja, stööört sköna - inte störtsköna) och härliga människor att ha göra med - sen har de alltid öl hemma :) Vi gick ut på en helt sprillans nattklubb här på Grünerlökka, Vulkan bar, som hade sin opening eller vad man ska säga. Sjukt fräscht ställe såklart, annorlunda och kul planlösning med tre våningar och högt i tak - samt folk till max i antalet (varav 85% svenskar). Kul!

Kom hem och isäng runt 03-tiden. Vaknar upp kl. 07:15 av TV:n i köket som spelar denna på...ja, inte högsta volym, men tillräckligt högt för att väcka en fortfarande onykter Ekman. Tar mig upp och ut i köket där jag hittar Sivert, iklädd kostym och med en öl i handen. 07:20! Jag bara ställer mig där, i morgonrocken. Äter lite färsk ananas och beskådar det som sker på TV:n. Det var intervjuer med diverse människor (samtliga iklädda nationaldräkter) och Sivert beklagade sig över att det fan inte är konstigt att det går så dåligt för Hurtigruten när de anställer så fula människor till reseguider. Plötsligt vänder han sig om, tittar på mig och säger något i stil med: "Faen Joffa! Det är 17:e mai idag. Och där står du i din äckliga morgonrock. Förstår du vad den här dagen betyder för oss? Gå och klä upp dig för fan!"

Just där och då visste jag faktiskt inte ännu vad 17:e mai riktigt innebär och betyder för alla norrmän, men det skulle jag minsann snart få se & uppleva. Hoppade in i duschen och gjorde mig fräsch. Både på Siverts begäran och för mitt eget bästa :P Klockan 10:00 skulle jag infinna mig på BIT Bogstadveien och champangefrukost med hela härliga BIT-gänget.



Våra chefer bjöd REJÄLT kan jag säga. Fantastiskt goda smörgåstårtor med skaldjur i (som de själva hade gjort). Jag åt kanske inte bara mest - utan snabbast också. Jordgubbar, chips och glass bjöds det också på, för att inte glömma alkoholen! Shit. I disken där vi i normala fall lägger lägger upp massvis av backar med grönsaker, kött och annat som vi säljer i våra baguetter och sallader, hade de fyllt upp med is och 35 flaskor (!) skumpa, mousserande vitt vin och massvis med öl. Varsågod och drick bara! Var så kul att de kunde slappna av och bjuda till lite (inte minst på sig själva) då de till vardags är rätt hårda och stränga mot oss anställda. Bra chefer! De ville ungefär att vi skulle dricka i samma tempo som vi vanligtvis jobbar i...dvs: intensivt!


Hela gänget samlat! :) Lägg förresten märke till solen som strålar på oss - hade riktigt tur med vädret i tisdags.


Champangen flödade, alla vara glada och trevliga - och vi skålade för Sverige!



Runt 14-tiden var champangen uppdrucken och det var dags att röra sig vidare, mot Solliplass.


Solliplass som var...helt crazy. Inhängnat område överfyllt av firande norrmän. Och några svenskar & svenskor såklart. HÖG musik, dansande människor och ÖL, såklart. Det var kul, bara att se! Efter ett tag lessnade vi dock, särskilt på trängseln och på kön till toaletten som var nästan 1 timme lång. Efter det vägrade jag dricka mer, enbart av rädslan att behöva gå på toa och köa igen. Träffade inne på området (förutom Christer som jag bor med och hans vänner) endast en kille som jag kände igen. Var såklart tvungen att fråga varför och det visade sig att han varit med i Paradise Hotel. Haha. Minns inte vad jag svarade då, men tror bara att jag sa "aa, där har vi det" fnissade och gick.

Nu orkar jag inte lägga upp fler bilder, men festen fortsatte för mig, efter Solliplass, tillsammans med grabbarna grus ända fram till 23-tiden. Vi var då på väg ut på Horgan´s, men jag och Linda bestämde oss halvvägs ute att det nog var en bättre idé att bara krypa till kojs. Det var jag glad för när jag skulle upp dagen efter kl.05:15 och ge mig iväg på ett 14 timmars-pass! Haha.

Fortfarande sliten.

Däremot har jag som sagt tagit mig till gymmet här i dagarna och kroppen skriker nu TRÄNINGSVÄRK från topp till tå. Positivt överraskad av mig själv, för antingen så är vikterna lättare här i Norge - eller så har jag inte tappat mycket styrka alls på dessa två månader :) Gjorde comeback på löpbandet idag också, där måste jag dock erkänna att jag inte blev fullt lika positivt överraskad. Men, det kommer väl!

Nu ska jag SOVA . Har en tuff arbetsvecka framför mig. En vecka kvar till nästa lediga dag, stora moroten är (förutom pengar) semester och hemresa om bara 10 dagar! WIIE. Godnatt nu :)

 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

ba kort.

Inlägg om 17:e mai firandet kommer! Jag vet inte riktigt om jag återhämtat mig ännu. Shit vilken fest alltså. Vi var ute på kvällen och sent in på natten till den 17:e. Vaknade upp tidigt och festade från 10:00-23:00 på självaste nationaldagen. JOBB igår 06:30-20:15 och jobb hela dagen idag. Inte konstigt det tar på!

Ikväll hade jag dock både lust, ork och möjlighet att ÄNTLIGEN skaffa det där efterlängtade gymkortet. Första passet  i gymmet på drygt två månader! Underbart :D Har jag inte träningsvärk imorgon bitti när jag vaknar blir jag besviken. Nu genast blir det sängen, ska upp sådär fasligt tidigt imorgon igen. Men som sagt, inlägg o massa bilder från den stoooora festen kommer :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Besvikelsen.

Åh, så härligt. Jag "försov" mig till kvart i tio. Hinner till jobbet ändå, får bara lägga lite annat åt sidan, som träning, städning osv. Blogga hinner jag givetvis! :P

Vi hade en trevlig kväll igår på O'reilly's. Sen att Sverige skulle kollapsa totalt sista minutrarna var ju både pinsamt OCH tråkigt och vi fick lämna puben då den erövrades av en massa firande, ful(l)a finnar.





Nu ska jag snabbt som blixten göra mig klar för jobb! Jobb 12-20, sen har jag 1-1½ dygn framför mig som jag inte alls vet hur det kommer se ut. Jag har inga förväntningar, men tror det kommer bli syykt. Imorgon är det den 17:e maj, stor fest ikväll, stor fest imorgon HELA dagen. Kameran hänger med! Vi kommer inleda morgondagen med BIT-fest som börjar kl. 10. Champange, jordgubbar & smörgåstårta - blir lite som dagen man tog studenten. Peppen kommer nog inte riktigt att vara densamma men. Nu måste jag sätta sprätt! Haa de.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hej du underbara, sköna, sega, tråkiga, härliga, trötta - lediga dag.

Så var äntligen den där lediga dagen här, efter 26 avverkade arbetspass på raken (ja, jag måste bara nämna det igen). Så här långt spenderar jag dagen på både bästa och sämsta sätt. Eftersom lite solsken tydligen var för mycket begärt så hade jag ingen brådska upp ur sängen imorse direkt. Tog mig upp kring 14-tiden och vandrade iväg några meter till den lya vi hade förfest i igår (där Lindas arbetskamrater bor). Stannade till på Narvesen och köpte en stor chockladdryck på vägen, kanske den allra bästa när det kommer till bakisdrycker. Snackade och skrattade åt dåliga skämt med Linda & Anton, ägnade någon timme åt att fundera ut vad man skulle göra av dagen, spelade lite FIFA - och nu är jag tillbaka där dagen började - i sängen. Kan inte påstå att jag fångar dagen!

Nu snart blir det promenad och lite hemmagym. Eller så blir det inte det.. Känner mig totalt förslappad!

Vad som är någorlunda säkert är att vi ska ses lite senare på en sportbar här i närheten för att heja fram Sverige till ett VM-guld i hockey. Gick ju hyfsat bra igår också, även om det inte höll riktigt hela vägen för Saade, kul! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Löningsfredag :)

Fredagkväll och full fart mot helgen! Framförallt så är det väldigt nära till den där lediga dagen jag längtat efter, snaartsnartsnaaart! Har inte räknat efter hur många dagar på raken jag har jobbat nu - har tappat räkningen, men jag måste nästan skryta lite över mig själv & det faktum att jag faktiskt klarat av att jobba alla dessa dagar med den eländiga förkylning som jag haft. Förra fredagen var det ingen kry tjej som låg här minsann. Fortfarande är jag inte hundra, började precis blöda näsblod (för första gången i mitt liv?!) men vet inte om det hade med förkylningen eller något annat att göra. Hur som!

Den här kvällen gick av bara farten. Jobbade över en stund, ganska precis till 16:30. Sedan gjorde jag något jag inte gjort på väldigt länge - gick på stan och SHOPPADE :D Var ju inte bara fredagen den 13:e idag utan även löningsfredag, något jag snabbt fick vetskap om när jag kom till jobbet imorse. Trevlig överraskning!

Var kanske det roligaste jag gjort på länge. Enbart nya affärer för shopping-ögonen och pengar i plånboken. Magiskt! Haha. Såg godiset stå och hänga lika fint som alltid i sin butik, men jag själv hade dock både en väldigt bad hair day + en svettig arbetsdag över hela ansiktet, så tog en omväg så han då inte skulle se mig. Hittade ett par jättefina shorts på BIK BOK som fick följa med hem. Förutom det så blev det mest, måste-ha-saker i sminkväg. Ja, det och så lite smycken.

Får se om shortsen åker på imorgon kväll då jag tar HELG, eller om de får vänta till måndagens, eller tisdagens festligheter. Ja, mamma nu blir det fest i Oslo igen! Börjar dra ihop sig ordentligt till dagen med stort F (F som i Fira & Festa), nämligen 17:e maj - Norges nationaldag. Vet inte vad det är att fira egentligen, men på tisdag ska det i alla fall firas, big time. Tror det kommer bli sjukt. Kul att uppleva! Mer om den dagen sedan, nu ska jag sova djupt och länge. Nattinatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Alice 2 år!

Lagom drygt att komma på klockan elva på kvällen att man har en tvätt i maskinen färdig att hängas upp. Blir inte mindre drygt sedan när man inser att man bl.a. slängt in sängkläderna i denna tvättmaskin och måste, ja - inte bara hänga tvätt utan dessutom renbädda sängen, innan man kan gå och lägga sig. 

Rätt skönt nu däremot att ligga i en nybäddad säng, var nästan värt mödan. Passade på att tömma rummet på snorpapper och andra äcklig-heter också, så nu är det fräscht och fritt från förkylningsbaciller - inkl. mig själv :) Ja, nära på i alla fall!

Var trevligt att få träffa Linda och hennes nya bekantskaper ikväll. Vi kom fram till att vi inte sett varandra sedan i lördagskväll, då vi sågs som snabbast i hallen lite vid sidan av grabbarnas förfest. Lite sjukt kan tyckas. Men så går det väl när vi båda jobbar mer än heltid och när den ena av oss dessutom har hittat något utav ett andra hem att bo i. Nu vet jag minsann vart jag har henne både dag & nattetid. ;) Hähä. Bara ett par minuter härifrån faktiskt! Verkar vara bra grabb(ar) hon hittat :) Nej sa jag för mycket nu? Knip Joffa, kniiip. Vi lagade i alla fall ihop världens bästa köttfärssås och bara åt och hade det trevligt. Kändes som det var första gången på länge som jag åt VARM mat, inte bra eller? Bra kväll kort & gott.

Idag fyllde även Alice Ekman, faster Joffas och allas vår sötaste tös 2 år! HURRA HURRA HURRA! Jag fick gratta henne lite kort över skype efter jobbet, men lovar att göra det mer ordentligt när jag kommer hem i juni. Vi ses snaaaart! :)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ögongodis.

Hemma och i säng efter att ha avverkat en dag med dubbelpass. Jag känner mig oväntat pigg efter dryga 14 timmar på jobb - tydligt friskhetstecken! Nu har jag en väldigt chill arbetsvecka kvar, om det är ok att använda det uttrycket. Närmast imorgon, väntar jobb på MATCH 09:30-17:30. Tänkte försöka fixa ihop en skön playlist snart att spela i butiken imorgon (oh yes, jag får välja den själv!:)). Måste dock ha i åtanke att de allra flesta kunderna är män och kvinnor, +35, så riktigt vad jag vill kanske inte går an. 

Efter att de senaste månaderna ha haft en stadig uppgång i läsarantalet på bloggen så sjunker det nu, dag för dag. Tråkigt! Beror det på vädret? Beror det på mig? Jag bryr mig i och för sig inte överdrivet mycket om antalet läsare, även om det är kul när ni är många och särskilt när ni ibland också kommenterar :) Men jag undrar, am I that boring? Vad vill ni egetligen ha?

I och för sig så kretsar livet i Oslo just nu kring jobb, jobb, jobb. Och det händer inte särskilt mycket mer. Jag känner mig tråkig. Så ja, på något sätt förstår jag er!



Jag kan däremot berätta en liten hemlis. Jag har nämligen funnit något att beundra. Något som ibland glimtar till i min "jobbiga" vardag. Detta något är en han och han är ögongodis av den allra finaste sorten. Vet inte vem han är, vet inte ens vad han heter. Jag vet bara vart han jobbar - vilket är enough för mig så här långt. Varje dag får jag hitta på nya anledningar till att bara råka gå förbi butiken där han jobbar. Ibland kikar han även förbi på mitt jobb, som idag. För att köpa sin baguette. Kassa tack? JA TACK. Hihi. Det är nästan som när man gick i skolan och längtade till lunchrasten eftersom man hoppades få stöta på, eller åtminstone få en skymt av en viss person då. Nästan lite pirr? Mina ögon ler. Jag vill ha. Framför allt vill jag vill veta, ser han mig?

Playlist var det nu. Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Härliga, soliga morgon!

Älskar när man vaknar och känner sig utvilad före väckaren :) Har nästan inte alls ont i halsen idag - trots att jag andats med munnen hela natten. Förkylningen har nämligen nått fas 3: snuvan. Det är inte den mest smärtsamma biten av förkylningen, men ack så drygt det är. Är även inne och snusar på fas 4: hostan, så snart, väldigt snart borde jag nå fas 5: tillfrisknandet! Strålande väder idag - blir shorts :) Tänkte stiga upp nu, fixa utseendet någorlunda och sedan ta mig ut en sväng i det fina vädret. Har två vykort som ska postas, en nässpray som ska köpas och sen tänkte jag storshoppa lite billig frukt någonstans.

Jobb 12:15-20:15 på MATCH idag, kom och köp!!


Welcome to Grorud..

Lilla köpcentret där jag jobbar :)


Ha en härlig måndag allesammans!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

One week down, one more to go

Ja, man skulle kunna tycka att jag efter en vecka med cirka 60 arbetstimmar borde ha gjort mig förtjänt av lite ledighet, men inte riktigt ännu ser ni. Har 6 arbetsdagar kvar, må-lör, innan jag äntligen får (ska!) njuta maximalt av en helt ledig dag. It´s gonna be lovely. Jag dör om det regnar då!

Idag jobbade jag för första gången på BIT Bogstadveien, på Majorstuen här i Oslo. Det är den allra nyaste och fräschaste BIT-resturangen som finns, och den har prisats i Norge för sin snygga design! Så här ser det ut där:






HUR FRÄSCHT? :) Var kul att jobba på ett nytt ställe och möta två nya, trevliga ansikten. En norska och en svenska. Den svenska tjejen var en 89:a som egentligen bor och pluggar i Göteborg, men som åker hit och jobbar ibland på helgerna. Ja, så kan man tydligen också göra...om man bor i Göteborg! :) Var såklart helt lost i början, när saker och ting inte låg och fanns på de ställen man vant sig vid, men tack och lov så var det rätt lugnt med kunder. Kul var dock att en av de första kunderna som kom in och skulle köpa mat av mig var en tjej, Anna, som är lika gammal som mig och kommer ifrån Vindeln - haha, världen är så liten ibland!

Jobbade 11-17 på BIT Bogstadveien, för att sedan åka ner på Byporten och mer eller mindre bara hjälpa till att stänga stället där. Efter jobbet åkte jag sedan och hälsade på Madde en sväng, mest bara för att ses och snacka lite skit :)


Utsikt över Teaterparken (tror den heter så?) från Madde & Antes lägenhet, och så Madde själv då :)

Har förresten inte berättat att Linda fått ett nytt jobb, på Rignes. Rignes är för er som inte vet ett öl-märke (som vi gillar) och Linda sitter numera på deras huvudkontor om dagarna. Allt för att hon tror hon ska få gratis-öl om helgerna.. ;) Haha, nä. Vet faktiskt inte om det är så. Vad jag däremot vet är att huvuduppgiften består i att ta emot beställningar och liknande, mycket jobb vid telefon och dator. Hon verkar trivas! :) Framför allt så trivs hon väldigt bra med de nya arbetskamraterna som hon hänger med mest hela tiden - på den lilla fritid hon har. Så nu är vi båda, två arbetsnarkomaner som knappt hinner se varandra. Lite tråkigt det men!

Nu måste jag avrunda och ta mig i säng igen. Sova, jobba, sova, jobba. Vilket liv. Vill bara bli frisk N & U. ENERGI TACK.
Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Baksidan av kollektivet.

Låg precis och tänkte sova, är hopplöst trött..men insåg rätt snart att det är hopplöst att somna här också! Grabbarna grus har förfest här i lägenheten (ja, med all rätt med tanke på min och Lindas stökiga tillställning förra lördagen), men det är inte så kul när man ligger här, fortfarande febrig (!) och bara vill dö. Just nu är det allsång till Björn Rosenströms "Pojkarna som busar" på högsta volym..jättefint :P

Blev inte mycket till personalfest för mig idag! Förkylningen gav icket med sig. Gav istället upp en kvart för tidigt på jobbet och drog raka vägen hem till sängen. Där hade jag nog kunnat ligga kvar hela kvällen om det inte varit för att pengarna på mobilen tog slut! Haha. Så fick pallra mig upp och ut en sväng ändå, trots allt kanonväder ute :) Blev en öl i parken med Samantha och hennes kamrater och sedan en kaffe + glass i en annan park med Sanna, före detta BIT-brud. Trevlig kväll!

Nu hoppas jag att gänget (hör att vi har svenska tjejer här också!) drar ut på krogen så småningom så det blir tyst och sovvänligt i lägenheten. Fan vad torr jag känner mig alltså! Men jobb 11-20 eller liknande väntar imorgon, jag behöver sömn!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ynkligaste människan på jorden.

Det är sjukt hur lite halsont och kanske (men bara kanske) någon grad varmare i kroppstemperatur kan få en att känna sig så fruktansvärt ynklig. Jag kom hem runt 18-tiden från jobbet, stapplade in i köket gnällandes "jag mår såå dååligt...åh jag är så sjuuuuk". Erlend svarade bara: Ja men gå och lägg dig daa Joffa!

Så det var precis vad jag gjorde. Två doftljus, en filtallrik och några avsnitt One three hill - total sjuksäng. Bad dock Linda köpa hem lite glass för ett tag sedan när hon gick för att handla öl (japp, fest på G) men hon glömde. GLÖMDE. Har precis gråtit ett par, tre tårar över det och framför allt också till Brooke & Julians wedding. Så rörande vackert!

Nu tror jag det blir en kort dusch innan jag lägger mig på riktigt. Orkar egentligen inte gå alla de 25 steg som det säkert tar att gå till toan, men borsta tänderna må man ju i alla fall göra. Imorgon mååå jag vara kry! Jobb 9-15 och sedan någon slags personalfest Jernia/Match. Det är Espen, butikschefen på Jernia som styrt upp och jag & Samantha ska med. Blir utepils på någon uteservering i någon del av stan direkt efter jobbet. Vore ju gött om förkylningen gett med sig då och om det dessutom blir det finväder jag hört ryktas om!

Imorgon spelar även mitt älskade, saknade Umedalen seriepremiär hemma mot Burträsk. Jag tror på finlir och fullständigt mangel från hemmalaget, blir utan tvekan 3 poäng. Åh. Trivs bra som bara den i Oschlo, men fyfan vad jag hade velat vara där, med på plan och bara KÖTTA. Taggen ikväll hade varit på topp!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

krassligt

Vaknade naturligtvis upp med halsont imorse. Ingen jättesurprice kanske med tanke på hur jag nästan kämpat för att bryta ner immunförsvaret senaste veckan. Känt mig helknäckt hela dagen, kanske till och med febrig? Krävdes all energi och lite till i alla fall för att klara av ett minst sagt fartfyllt arbetspass på BIT. Det går nog inte riktigt för er utomstående och ickevetandes att ens föreställa er hur det är att arbeta där. Ibland är det verkligen helt GALET. Ja, Linda säger faktiskt att vi alla förtjänar en medalj för vår insats,  sometimes I think she´s right.

Blev därför sängen stället för gymmet som jag utlovat efter jobbet ikväll. Har nu inte TRÄNAT ordentligt på...ja, vet inte hur länge? Löpte kanske 2,5 km förra torsdagen, innan vi gick ut och festade. :P (Är det f.ö redan en vecka sedan?!) Gymmade ordentligt gjorde jag för cirka 2 månader sedan. Herregud? Måste kanske börja göra som alla andra tjejer som är för lata för att träna men fortfarande vill hålla sig i form - nämligen äta mindre. Jag måste dock i så fall starta det hela med att börja äta som en tjej. Skaffa en botten. Haha. Tror ärligt att jag och Linda äter mer än alla tre grabbar som vi bor tillsammans med, och det är inget skämt! Mat är livet.




Råkade ikväll bläddra förbi den här bilden från förr. Tagen sommaren 2008 eller nåt. Jag var som söt på den tiden! Så brun..och långhårig. Har inte ångrat att jag klippte mig än, tro det eller ej. Men det där är fan den Joffa jag minns mig själv som. Nu för tiden är det inte alltid som jag riktigt känner igen mig själv när jag ser mig i spegeln. Undrar hur man kommer se ut om 10 år!

Imorgon är det redan fredag igen. HELG. Jobbarhelg såklart. Men ändå - vad sker? :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Veckans dubbelpass avklarade.

Nu har jag arbetat 34 timmar på tre dagar, klappar mig själv nöjt på axeln för det! Ligger nerbäddad i sängen nu, trött - givetvis, extremt frusen och faktiskt lite illamående. Nästan så spysjuk som jag var en sväng under natten mot söndagen, men då visste jag i alla fall varför :P Väntar lite värdefull skönhetssömn inatt som jag tror kommer göra susen för det mesta med välmåendet. Ställer väckaren på halv tio, låter kanske inte som tidernas sovmorgon direkt, men det innebär minsann 5 timmar plus på mitt alarm! Då förstår ni hur sjukt tidigt jag stiger upp...

Jobbar 11-19 på BIT imorgon, sedan blir det GYM! Fan vad jag ska plåga mig själv :) Blir nästan förvånad varje gång jag ser en muskel yttra sig i spegeln numera, känns som de alla borde ha tynat bort by now. Skulle gärna vilja hinna med en sväng på stan också innan jobbet, känner att jag har ett shoppingbehov som skriker efter tillfredställelse. Antar att det blir så när våren kommit och man bott i Oslo i snart 2 måndader med samma gamla resväska. Tur vi är två i resesällskapet - bytlåna mellan garderoberna är något vi har börjat göra mer och mer.

Det enda jag lagt pengar på i shoppingväg sedan jag kom hit är faktiskt hårprodukter. Tänkte tipsa om några som jag använder och tycker är riktigt bra!



1. L'Oreal - silverschampo, 205 NOK. Har använt det flitigt på senaste för att jobba upp en fin kall nyans på mina slingor. Är nästan där nu och jag måste säga att det ger grymt bra effekt!

2. L'Oreal - schampo för färgat hår. Ja, min frisör gjorde tydligt klart för mig senast när jag var där att schampo för färgat hår är ett måste...för just färgat hår! Detta är kanske i det dyraste laget - nästan 300 NOK för 500ml, men å andra sidan är den flaskan väldigt dryg och jag har aldrig i mitt liv haft ett schampo som doftar så ooootroligt gott. VÄRT VARENDA SPÄNN :)

3. KMS - spraywax, ca 215 SEK. Julia introducerade mig för denna produkt efter att hon klippt av mig allt hår i början på året, och sedan dess är jag hopplöst förälskad. 20% wax, 80% spray - den ultimata stylingprodukten för lite kortare frisyrer. Fungerar även lite som "dust it" om du sprayar det i blött hår.

4. Got2b - Värmeskydd. Nyhet från got2b som är för mig precis som den heter - my guardian angel. Värmeskydd är A & O för en hår (som liksom mitt) plattas/lockas så gott som varje dag. Luktar gott, kan sprayas i både vått och torrt och har för övrigt en sjukt bra "spray". Inte så fasligt dyr heller!

Varsågoda! Man bör ge håret den kärlek det förtjänar :)

NU SOVA!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Livskvalité?

Ja, shit. Oslo må vara LIVET stundtals men Umeå är å andra sidan LIVSKVALITÉ. Herrejisses vad hälsosamt jag lever när jag bor i Umeå. Sover bra, äter BRA, festar lagom, jobbar lagom. Tränar VARJE dag. Idag och imorgon jobbar jag totalt 26 timmar. Plussa på ett par timmar som det tar att resa till/från och mellan jobben (särskilt nör man misstajmar trikk och t-banor) och du förstår att det blir rätt lite tid över till annat.

Sover så otroligt dåligt på nätterna också! Har inte svårt att somna, alls. Men vaknade kanske sju gånger natten till idag - på fem timmar. Inte alls utav rädslan att försova mig. Är snarare bara som att jag vaknar till, kollar på klockan och tänker "mm, tre timmar till" eller, "oh yes, två timmar till" och sen "åh nej, bara 20 min kvar.." osv osv. Höll både ögonlock och humör uppe i eftermiddags med lösvikt och cola, knappast bra.

Men - jag har kul på jobben, vilket känns rätt viktigt. Varje dag känns givande på mer än ett sätt, och det finns motivation så det både räcker och blir över för att jag pallra mig upp på morgonen :) Sen får vi väl hoppas att pengarna jag tjänar kan leda till någon slags bättre livskvalité - inte så jättepank student i höst kanske? Men helgen kommer att bli livskvalité på HÖG nivå och det ser jag verkligen fram emot!

Känner mig lite omotiverad till bloggen för tillfället. Eller så är jag bara sjukt trött! Ska försöka slita mig från skärmen nu och sova iaf (väckaren står på 04:45), blir så lätt att man fastnar här annars.


Jag idag i en jättefin guldig tröja från Mario Conti. Fick den i födelsedagspresent från Samantha och MATCH. Tusen hjärtliga tack sa jag :)

Natta nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

1:a maj.

Klockan är nu 00:17 och återställningen är fortfarande...inte ens i närheten av total! Ville bara skjuta mig själv första timmarna på jobbet. Man är inte klokare alltså. Vet inte exakt mellan vilka vinglas jag tappade förståndet fullständigt igår och slutade tänka på att jag faktiskt skulle på jobb redan kl 12. Urdumt!

Pratade som snabbast med mamma och pappa på skype tidigare ikväll och mamma framförde rätt tydligt att jag börjat skriva lite väl mycket om festande här på bloggen. "Ni gör väl annat där i Oslo?" Hm, ja. JOBBAR JÄVEL gör jag i och för sig också. Men det finns inte så mycket att skriva om det? Eller? Imorgon kväll utlovar jag ett helt inlägg om Match Grorud - butiken där jag jobbar. Promise :)

Annars så insåg vi faktiskt ikväll (jag & L) när vi var ute och promenerade att vi måste börja se oss runt lite mer här i Oslo. Jag menar, vi har varit här i snart två månader och vi har knappt sett slottet. Måste ju finnas en del sevärdheter här som överallt annars. Ikke sant? :) Men i ärlighetens namn så blir det mest jobb, hinner inte med så mycket mer. Såg över mina scheman idag och första nästa lediga dag ser ut att bli den 15:e. Sedan den 17:e. DÅ blir det verkligen fest!

Nu ska jag sova och vakna upp välmåendes och med ett smil på läpparna :) Jobbar 12-20 på MATCH och tänkte faktiskt försöka få tummen ur och skaffa mig det där gymkortet jag pratat om ett tag nu på förmiddagen. Oj vad det ska gymmas!

Hoppas alla haft trevliga valborgsfiranden där hemma :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Blandingen av vitt, rött, rosé & öl.

Sivert frågade mig nyss: Do you hate your life today? Ehm, ja - lite. Tackar som frågar!

Jag brukar sällan ha ångest över saker, tycker det är onödigt - men den här dagen tar fan alla pris. När jag vaknade upp för snart en timme sedan så var det precis som att jag varit ute igår och kommit hem DRITINGS. "Vart är min väska? Min mobil? Och herregud, hur ser jag ut?". Grejen är bara den att vi var aldrig ute. Vi var fyra personer som förfestade här till cirka 02:00 inatt. Jag, Linda - en kille som hette Andreas samt en av Oslos kanske vackraste men också största idioter. Ja, så mycket idiot att han nog inte ens förtjänar att nämnas vid namn här. Jag har mött några "players" i mitt liv - lilla, söta godtrogna jag - och trodde att jag lärt mig hantera den typen till en viss gräns..men kan säga att den här grabben hoppade längdhopp över den gränsen igår. Eller nåt. Kung är att han lämnat diverse lösenord på min dator nu, inte minst till hans grymma playlist på spotify.

I lägenheten hade det också sett ut som vi varit ett 30-tal personer här och partajat igår om inte bästa Sivert hade varit så flink och städat upp (moppat golven och ALLT) nu på morgonen. Kjempeflink, kjempetack. Nu sitter jag i skamvrån, grabbarna säger att vi aldrig får ha fest här igen. Åtminstone inte utan att de är hemma... :P

Bilder kommer, tror jag. Nu måste jag ordna upp mig själv och mitt liv så jag tar mig någorlunda fräsch till jobbet..om 45! Hur var det nu, partysvenske eller ikke partysvenske? H.E.R.R.E.G.U.D.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()