En skön eftermiddag i solen :)




Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Min fina helg och födelsedag :)

Helgen spenderades som sagt i Zürich tillsammans med mina fina svenska vänner. Jag, Cissi och Linda kom till Lisa vid 18:30-tiden i fredags. Bjöds då på en underbart god pastasallad med soltorkade tomater, pinjenötter, jordgubbar och melon, bacon och luftorkad skinka osv. Suveränt god! Ägnade sedan kvällen åt att umgås och bara ha det trevligt.


Även Patriks flickvän, Patricia, kom och och umgicks med oss senare på kvällen. Fullkomligt tryckte i mig kex & ost, chips, chokladpudding och vin ;P Gott!

Trots en relativt sen kväll var vi uppe med tuppen på lördagsmorgonen för att i god tid ta oss ner till stan. SHOPPING var det som stod på schemat.

En stor anledning till att den här helgen blev så himla lyckad var nog det fina vädret. Strålande sol och cirka 20 grader varmt hela helgen - så härligt! Första bilden ovan är tagen nere vid Zürichsjön, där vi hoppade av spårvagnen för att sedan vandra upp längs shoppinggatorna :) Fick höra att George Clooney nyligen köpt ett hus där vid sjön, det ni! Efter lite strosande avnjöt vi sedan en vegetarisk buffé ute i solen. Den var otroligt god, men kostade dock även därefter.


Här hade vi gjort halva stan och var på väg över till "gamla stan". Precis när alla började..ja, inte klaga, men påpeka att det var väldigt varmt ute, och när särskilt jag påpekade att jag kände mig väldigt törstig, så dök det upp tre geishor som delade ut flaskor med iste. Lyckan? :)


Efter shoppingen var det sedan dags för innebandy. Schweiz mot Sverige. En plan med stora läktare uppsatt mitt i stora tågstationen i Zürich. Sverige vann, 9-3 om jag inte minns fel :) För att sedan gå händelserna lite i förväg så kan jag säga att Sverige till sist slutade på en 2:a plats i turneringen efter vinst även mot Tjeckien, men förlust mot Finland som då fick stå som segrare och höja pokalen. Mattias spelade samtliga matcher och gjorde det bra! Jag är stolt som vanligt :)



Lördagskvällen avslutades ungefär likadant som fredagskvällen: Vin, snacks och tjejsnack :) Kort sagt en supertrevlig helg, och det känns nu trist att inse att vi kommer splittras och inte ses på LÄNGE många av oss :/ En efter en börjar vi lämna detta land, en del bara över sommaren, en del permanent. Hur som helst känns det som jag fått vänner för livet här i Schweiz. Vill bara att ni ska veta hur fantastiskt glad jag är över att ha träffat er, och hur mycket det har betytt att ha er här :)

Nu är jag trött! Imorgon har väderprognosen utlovat en molnfri himmel och cirka 22 grader varmt. Jag ska därför till jobbet tidigt så jag kan ta mig tidigt därifrån ;) Tänkte fixa årets första ordentliga solbränna! Så godnatt nu. Tack förresten för alla gratulationer igår, skriver mer om födelsedagen imorgon!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tjejhelg i Zürich

Vet inte varför jag gör detta riktigt, är så fruktansvärt trött just nu.. Men av någon anledning så väljer jag att prioritera bloggen och för en gångs skull hålla löftet och skriva nära jag sagt att jag ska göra det. Måste ändå vänta på att diskmaskinen (som lever om) ska diska färdigt, varför jag nu var tvungen att starta den också den här tiden på dygnet?

Imorgon är det uppstigning kl. 07:00 som gäller. Jobb 08-15. Vid 17-tiden blir jag sedan upphämtad av Linda och Cissi. Tillsammans åker vi till Zürich där vi tänkte checka in på hotell Nilsson/Bodén ett par nätter :) Största anledningen till att vi åker till Zürich i helgen är en 4-nationsturnering i innebandy som ska spelas på/i stora tågstationen i Zürich. Länderna som möts är: Schweiz, Sverige, Finland och Tjeckien. Min Mattias & Lindas Daniel i det svenska laget, och Cissis Mark i det schweiziska.

Imorgon kväll blir det till att börja med lite middag, och sedan bara lugnt och umgås hoppas jag - jag kommer vara trött. Lördag blir det förhoppningsvis lite shopping under dagen för att sedan se Schweiz-Sverige kl 17:30. Vid det här laget tror jag även att Sophia ska ha anslutit sig till vårt sällskap :) Efter matchen har vi inget bestämt mer än middag, men det kan bli en utgång (den första ordentliga för mig i Zürich!).

Söndag spelar Sverige mot Finland klockan 11, vilken vi också ska se.. Sedan rullar vi nog hemåt igen. Ska i alla fall bli huur kul som helst ! Nu är diskmaskinen klar, så även jag. Nattinatt och trevlig helg!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Svett´n ba rinn

Ja, jag har sjåat på rätt bra här hemma sedan jag kom hem från jobbet. Diskat och torkat, tvättat och dammat. Det syntes att det varit guldfirande här i huset! Ska ju bort i helgen också och vill gärna komma hem till en städad lägenhet på söndag inför...födelsedan! :)

Och ute är det rena sommaren. Schweziarna kallar det för vår, för mig är det sommar. Tror jag hann bli lite rosa på armarna när jag i t-shirt promenerade fram och tillbakas till coop i eftermiddags.

Ska nu som snabbast packa en väska och byta om till träningskläder. Träning klockan 19, sedan ut och äta med laget :) Ska försöka hinna skriva lite om den roliga helg jag har framför mig när jag kommer hem sedan.

Mamma och pappa är de bästa jag har, så är det bara. Ibland går det inte tacka dem nog för att de alltid finns där och ställer upp. Mycket kärlek!

Ha en trevlig kväll så länge, kramis.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Rihanna

Har längtat till konserten med Rihanna i Zürich ända sedan jag fick biljetten av Mattias i julklapp. Igår var det alltså äntligen dags!  Blev som väntat en sjukt bra tillställning. Hon är så snygg. Hon är så begåvad. Ja, hon är en riktigt superstar. GRYMT.









Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Nu så..!

Kan väl inte påstå att jag känner mig pigg, men har åtminstone en lugn och ledig stund här hemma :) Har mer eller mindre varit fullt upp ända sedan Wiler tog guldet förra lördagen. Firandet pågick till och med natten mot tisdag (i vårt hus/delvis i vår lägenhet) vilket gjorde att man resten av arbetsveckan kände sig lite efter med sömnen. Börjar tycka att vår arbetstid (10:30-17:30) är rätt rutten, hinner inte mycket före jobbet, och efter blir oftast att skynda sig hem och äta något för att sedan åka på träning. Hemma igen vid 22-tiden, vilket oftast innebär att man som mest orkar med något på TV och sedan är det mer eller mindre ny dag. Inte undra på att veckorna flyger iväg!

Efter några arbetsdagar återupptogs sedan firandet igår, i samband med de svenska SM-finalerna, och nu har vi precis kommit hem från den avslutande delen i Ersigen med diverse tal och prisutdelningar.

Har haft så fullt upp att jag knappt hunnit tänka på konserten vi ska på imorgon kväll. Jag fick ju biljett av Mattias i julklapp till RIHANNA i Zürich! :D Kommer bli grymt, grymt, grymt. Inte så mycket söndagsångest idag med andra ord :)





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Update kommer när jag piggnat till...


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

MIN SCHWEIZERMEISTER

Jag går väl direkt in på helgens stora händelse, nämligen Mattias och Wilers GULD - och vill då bara säga:
STORT GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE OCH BÄSTA MATTIAS. Jag var en stolt och rörd flickvän som fick se honom vinna och bli "Schweizermeister" igår, för andra året i rad. Han är så grym och så värd den där medaljen!



Nästan bäst av allt - sedan rök slutspelsskägget! ;D Mattias ser numera ut som en tonåring, jag känner inte alls igen honom. Men fin är han som alltid, och nu klagar han inte längre när jag stryker honom på kinden :P

Blev såklart stort och mycket firande igår (de firar i och för sig fortfarande). Åkte hem efter matchen för att sluta upp med Cornelia och Johanna, festprissorna från Zürich. Vi förfestade lite här och blev sedan upphämtade av Sophia som skulle ta oss till Schlagertempel i Kirchberg där guldfirandet höll hus. Helt klart roligaste festen/utgången som jag hittills upplevt här i Schweiz, kan ha berott på att alla var så sjukt glada :)

Fick dock ta det lite lugnt själv och dricka mycket vatten efter midnatt för att i något så när bra tillstånd kunna ta mig till min egen match idag. Jag var hemma vid 04-tiden imorse, så hann ändå få mig cirka sex timmar sömn innan det var dags att kliva upp. Samling 11, match 12:30. Guess what? Blev vinst 3-1! Jag spelade mina 90-minuter galant, så galant att min tränare efter matchen sa: "Joffa, du går inte och lägger dig före klockan 4 nästa helg!" ;) Efter onsdagens tunga match spelade vi nu mycket bättre, eller ja, nu SPELADE vi faktiskt fotboll. Jag var sådär lugn men ändå på tå som jag önskar att jag alltid kunde vara. Enda problemet är att jag inte duger till att göra mål längre, men det ska väl lossna det också så småningom :)

Nu ska jag gå och lägga mig. Känner mig trots allt sliten efter nattens kalasande och matchen idag. Festen fortsätter här i huset, men på våningarna ovanför mig. Mattias är ledig imorgon - och det är han väl värd. För mig däremot väntar en helt vanlig måndag, dvs jobb 10:30-17:30. 

Hoppas alla haft en lika härlig helg som jag! Adjöss!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Halvdan träningsmatch.

Det enda som blev som väntat igår på matchen var att det blev mycket spring. Har nog aldrig tagit ut mig, eller åtminstone känt mig så knäckt efter en match. Annars var Derendingen överraskande bra och vi åkte på stryk med 5-4. Vi spelade dock riktigt uselt, och jag själv hade en jätte till "kvinna" att tampas med på innermittfältet. Hon var teknisk och snabb (hade tydligen spelat några säsonger med vår tränare i högstaligan) och dessutom, som sagt, hyfsat bra längd - runt 185 centimeter skulle jag tro. Ja, från brösten och neråt såg hon ut som en man.
Aja.

Ni som känner mig vet att jag kan ha rätt hett temperament ibland. Så när hon halvt hade kapat mig för tionde gången på en halvtimme med sina allt för långa ben rann det över för mig och jag gjorde en grej i mittcirkeln som jag förmodligen skulle fått rött för. Tack och lov var domaren 80 år gammal och stod med ryggen till, så en tillsägelse var allt jag fick. I övrigt så är jag nöjd med min insats. Var faktiskt många av oss som gjorde en bra match, men som lag har vi mycket att jobba på till nästa match..

Nästa match ja, som också innebär seriepremiär, spelas tydligen på söndag kl 12:30. Detta fick jag veta igår, efter att jag stått och planerat FEST PÅ LÖRDAG tillsammans med några utav mina lagkamrater. Inte konstigt att de verkade så tveksamma till min idé :P Faktum är ju att det lär bli stort firande på lördagkväll ifall Mattias och Wiler vinner sin match mot Rychenberg och därmed blir klara som Schweiziska mästare! Detta återstår såklart att se, även om de allra flesta tror på GULD på lördag :)

Skönt med fredag och helg imorgon igen. Borde vara kortvecka varje vecka :)
Nu blir det snart godnatt känner jag, ska unna mig en sovmorgon imorgon så länge som det bara går, kanske göra som Mattias och stiga upp 10 minuter innan vi ska åka :P

Sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första grillningen!

Idag var man tillbaka på jobbet igen och då kom självklart även det strålande vädret åter. Så typiskt. Inte ett endaste moln över hela Schweiz idag, varför fick det inte vara så någon av de fyra dagar jag precis varit ledig? Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Gud vill inte att jag ska bli brun!

Har trots allt haft en optimistisk dag på jobbet. Suttit med fönstret på vid gavel, ätit ett par av de chokladägg som fanns kvar i fikarummet sedan skärtorsdagen och diggat till mina favoritlåtar just nu på mp3:n. Timbaland feat. Katy Perry "If we ever meet again" - helt fantastiskt bra låt. Timbaland kommer med den ena bra låten efter den andra just nu, men den här blir man sådär extra glad av.

Var inte så tokigt heller att M sedan fick ett sms precis innan vi skulle åka hem, att grillen stod tänd och färdig att användas på bakgården där hemma. Grillat ute i kvällssolen blev hästlängder mycket bättre än rester framför TV:n som egentligen var planerat. I love kött.

Efter det blev jag lite seg. Skulle egentligen tagit mig ut på en joggingtur men. Det är lite konstigt. Sedan vi ställde om till sommartid och det blev ljust till 20:30 på kvällarna så går det plötsligt inte träna längre när det blivit mörkt. Hinner jag inte medan det är ljust ids jag inte. Hur orkade jag i vintras? 

Imorgon blir det mycket spring däremot då vi ska spela träningsmatch. Lite nervös - orkar man 90 minuter mån tro? Spelar borta mot Derendingen, vilket blir som hemma för mig eftersom jag bor i Derendingen. Hehe. Jag visste inte ens att det fanns något damlag här, har bara promenerat förbi fotbollsplanen ett antal gånger :P Så det blir kul! Jag tror på vinst.

Nu ska jag se färdigt Barca-Arsenal eller sova ikapp med killen som ligger och snarkar bredvid mig på soffan :) Sov gott allesammans!




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

GLAD PÅSK

Himlar vad skönt med fyra dagar ledigt. Ingen stress, inga måsten - bara lugnt och skönt.

I fredags var vi som sagt bjudna till Linda och Daniel i Schliern för lite svenskt påskfirande. Linda hade lagat supergod mat, allt från gubbröra till Janssons och laxpudding. Sedan har vi ju svensk-shoppen på IKEA också att tacka för mycket av det goda ;)













Igår var Mattias och Wiler borta i Winterthur och spelade Finalspiel nummer 2 (blev vinst 4-11) :) Jag valde att stanna hemma och ha en dag för mig själv. Inledde den lediga dagen med att sova till 12:30 - det var sjukt länge sedan jag sov så länge, men tror jag hade några timmar att ta igen. Städade lägenheten lite, såg fotboll på TV, var ute och sprang, ja hade det allmänt skönt.

Även idag har varit en "ruhetag zu hause". Skönt och bra för plånboken att bara hålla sig hemma, men känner samtidigt att jag lätt blir rastlös. Eller, vad är man annars när man säger "ja, jag tror jag far ut och joggar igen, har inte så mycket annat för mig".

Så imorgon ska jag ut och röra på mig lite, närmare bestämt till Zürich. :) Mattias &co spelar finalmatch nummer 3 på eftermiddagen i Winterthur (som ligger bortanför Zürich) så jag och Sophia tänkte åka in lite tidigare och träffa Cornelia och Johanna. Blir en lunch eller så, superkul ska det bli! :)

Hoppas alla haft en bra påskhelg så här långt! :)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1:a april.

Ja, uppenbarligen.

Vaknade för ett tag sedan av min väckare som jag ställt på 08:25 - trodde jag. Får världens chock när jag tittar på mobilen och ser att den är 11.25. Alltså en timme efter att vi skulle börjat jobba. Jag som HATAR att försova mig får ren panik, flyger upp ur sängen och skriker till Mattias som också vaknat till lite av väckaren:

J: "KLOCKAN ÄR 11.25!!!"
M: "11:25"?
J: "MEN JAA! Åh, jag hade ju ställt den på 08:25, fattar ingenting! ÅÅååååååååh!!! Shit, måste vi inte ringa och säga att vi blir sena? "
M: Äh, vi åker bara dit.. Skönt att få sova lite extra.
J: Ja, men om vi skyndar oss kan vi ju jobba 12-18, då får vi iaf 6h. (säger jag som vill få så många timmar som bara möjligt just nu + att jag har dåligt samvete eftersom jag känner att alltsammans är mitt fel)
M: Ja, det är ju alltid något...

Jag springer till toan och fortsätter ha panik. Ja, halvgrinar nästan. Blir dessutom irriterad när jag kommer ut ifrån toan igen och märker att M fortfarande ligger och drar sig. Går för att dra på mig första bästa kläder, tänker "äh, blir inge smink idag. Ingen mat heller, får ta med en frukt bara..." Mattias som hör hur upprörd jag är ropar in mig till sovrummet. Jag går dit. Där ligger han och flinar... "April, april, din dumma sill...haha, jag har ställt om alla klockor. Klockan är halv 9 gumman"

Jag som blir lite förbannad kan ändå inte låta bli att skratta. :) PUH. Nu har jag till o med tid att åka till gymmet en sväng! :) Sedan blir det jobb 10:30-17:30, träning (första på naturgräs!) och sedan bakning inför vårt lilla svenska påskfirande i Schliern imorgon :D

Ha en bra skärtorsdag, LÅT ER INTE LURAS!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()