Sommartid

Så himla härligt! Klockan är nu snart halv sju, vi har 16 grader ute och det kommer vara ljust till cirka 20:00. Det här är lätt bästa tiden på året, så underbart att ha alla de bästa månaderna framför sig. Ut och njut bara!

Till alla schweizervänner. Upphittat i soffan här hemma: en brun stickad halsduk + ett silverhalsband av märket snö. Hör av er bara! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bilder från gårdagens lyckade fest.












Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

plus och minus.

+ Jag får vara kvar på mitt arbete tills jag åker hem första svängen i maj! Tänk, vad tiden går. Jag åkte dit första gången i slutet på september för att då jobba en vecka för Mattias som var i Danmark. Eller om det var Tjeckien... Hur som helst. Tänkte då att "stackars, stackars M som måste jobba här jämt (för så tråkigt var det faktiskt), vilken tur att jag bara ska vara här en vecka..."  Haha, blev lite mer än så. Närmare bestämt cirka 7 månader. Men nu tycker jag faktiskt att mitt jobb helt okej :)

Och det bästa med att jobba är att det blir tio tusen gånger skönare att ta helg. Imorgon kväll blir det dessutom FEST. Avskedskalas för Lena i huset i Gerlafingen. Tråkigt att Lena ska hem snart, men för festen imorgon är jag hur laddad som helst :D Skåål!

- Jag fick min fortkörningsbot igår. 140 chf. Det var ungefär 100 chf mer än vad jag hade hoppats på. Sjukt onödigt och drygt. Men vad ska man göra?  Bara att bita i det sura äpplet, betala och köra långsammare i framtiden. Fattar dock inte riktigt hur de räknar. Jag körde 60 km/h på 50-väg, fick alltså 140 franken. M körde 57 km/h på 50-väg - fick 40 chf. En annan körde 67 km/h på 50-väg och fick 120 chf. Hade jag bara otur eller?

Kändes som jag hade massa punkter att ta upp. Nu är jag tydligen för trött för att minnas!

Har förresten sökt till universitetet. 9 olika program hittills, och fler lär det bli. Både plus och minus där? Jag menar, bra att jag sökt, men hur ska jag någonsin kunna välja? Ser ljust på framtiden i alla fall :)

Nu blir det sova. Uppstigning och gym imorgon innan jobbet så man kan ägna hela kvällen åt nöjen sedan ;) Kanske kommer det upp en bild på hela out-fiten med nya frisyren någorlunda stylad. Jag börjar vänja mig vid längden (kortheten) och jag gillar det. Mina lagkamrater blev dock inte så förtjusta ikväll.. "Åh, neej, ditt fina hår", sa de bara när de märkte att de var borta. Aja. Godnatt var det!





Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Helgen med mamma...

...gick som väntat alldeles för fort! Blev ändå några roliga och riktigt intensiva dagar med mycket flängande. Var tyvärr dåliga på att använda kameran, men kan i alla fall berätta lite vad vi gjorde :)

Fredag: Kanske bästa dagen! KANONväder, nästan 20 plus och strålande sol. Vi ägnade eftermiddagen i Solothurn, helt klart den finaste lilla staden här i närheten, alla fall enligt mig och många andra :) Men fredagen har jag ju redan berättat lite om!

Lördag: Inledde morgonen med att dricka kaffe och ta en morgonpromenad runt elljusspåret där jag brukar motionera. Hittade en typ "loppis-affär" på vägen som mamma blev nyfiken på, så kikade lite där också - inga fynd dock. Efter lunch sedan var det Bern som stod på schemat. Schweiz huvudstad, även fast det känns som att Zürich är det... Förutom tittande i affärer blev det fika på Starbucks (mamma fick smaka världens goodaste cheesecake) och en titt på björnarna i Bärengraben. Tyvärr fick vi ingen syn av de två björnungar som jag läst ska finnas där nu, och tyvärr så började även regnet falla i samma stund som vi var där.

När vi båda var halvt trötta på att strosa runt åkte vi tillbaka mot Kirchberg där Mattias och Wiler skulle spela semifinal nummer 4. Middag blev det också först, på en liten trevlig restaurang i K-berg. Wiler vann f.ö matchen och därmed också hela semifinalserien, så nu väntar final mot Rychenberg. Första matchen spelas nästa onsdag :)

Söndag: Hade jag planerat att vi skulle åka upp till alperna. Inte för att åka skidor, utan mest bara för att kolla in den fantastiska utsikten. Tyvärr var vädret inte alls på topp, mulet och regn i luften, så inte värt att åka upp till några berg. Istället blev det ännu en lång, härlig promenad, minigolf inomhus i Lagnau, och sedan den inte allt för ovanliga söndags-pizzan framför "Did you hear about the Morgan´s". Riktigt god pizza och riktigt bra film!

Måndag: Sista dagen :( Bättre väder nu, men vid det här laget var jag riktigt less på att köra bil. Även om avstånden är relativt korta här så blir det lätt många mil en sådan här helg. Så även den här dagen skippade vi bergen. Istället bjöd mamma mig på bad + massage på ett badhus/spa här i närheten. Precis vad jag behövde! Härlig tjejdag. TUSEN tack för det :)

Ja, sen var det i princip över :/ Hade gärna haft henne här ett par dagar till, inte minst om man ser till vilket kanonväder vi haft åter igen de senaste två dagarna. Var ute och sprang i kortbyxor kl 18.30 idag :O Men är ändå jätteglad över de dagar vi fick tillsammans och det var så kul också att få visa mamma hur vi har det här nere :)

Istället för bilder från mammas visit (eftersom jag inte har några) tänkte jag lägga upp några bilder från vår cup i slutet på februari :)






Kanske tog mamma lite mer och bättre bilder än mig med sin kamera! Hoppas jag kan få dem isf så kan jag lägga upp dem senare :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rena rama sommardagen och mamma på besök - bästa fredagen på länge!



Okej, den här bilden tycker jag inte gör varken mig eller min nya frilla någon rättvisa, men den visar i alla fall vilken fantastiskt underbar dag det varit idag. Mamma hade knappast kunnat välja en bättre dag att komma hit på! Strålande sol, klarblå himmel och knappa 20 plusgrader. Först blev det lunch här ute på bakgården, i solen. Sedan blev det besök och strosande i fina Solothurn, i solen. Sedan åt vi glass vid vattnet, i solen. Osv osv. Ja, den här dagen får vi minsann vara nöjda med!

Imorgon blir det Bern, sedan Wiler-Tigers i Kirchberg kl.19. Söndagen är oklar. Vi vill upp till bergen, men det soliga vädret ser tyvärr inte ut att hålla i sig till dess. Till alla "schweizare"; tips på vad man kan hitta på om det regnar?


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Klipptid :)

Måste bara börja med att påpeka att klockan är nu 9 och jag har varit uppe i en timme ungefär. Har faktiskt en relativt normal dygnsrytm just numera, vilket känns jätteskönt! Mattias får sin "egentid" sent på kvällen/natten - jag får min på morgonen. Tycker det är så skönt att kunna äta frukost/dricka kaffe i lugn och ro, surfa lite, se ett avsnitt Entourage..eller blogga! :P

Tisdag idag. Lite regnigt ute. Jobb 10:30-17:30. Sedan träningsledig kväll (eller ja, åtminstone ingen fotboll). Blev plötsligt bara en träning den här veckan, eftersom hela mitt lag åker till Italien på träningsläger på torsdag. Jag följer inte med eftersom det blev lite väl dyrt, men är å andra sidan inte det minsta ledsen för det eftersom jag får hit min kära mor istället. :)

Har precis varit och bokat tid för klippning, imorgon kl 08:00. Kommer att bli dyrt, men det är det värt. Nu är det slitet nånting! Satt och funderade i princip hela dagen på jobbet igår (7 timmar) hur jag ska klippa mig... Samtalade lite med en albanska (säger man så?) och det visade sig att hon varit blond i 7 år! Hennes hår är SVART och det ser ut att ha varit SVART i alla tider. Sedan födseln SVART. Varför vill ingen frisör göra mig blond?

Önskar verkligen att jag vågade klippa mig någorlunda kort! Tycker det finns så många fina korta frisyrer. Har läst på veckorevyn.se att knepet är att klippa lite i taget. Så, just nu lutar det åt någon axellång frisyr till att börja med.

Har såklart därför googlat en del på just axellånga frisyrer..


Victoria Beckhams nya är en favorit. Lite längre variant på den kanske?


Eller något i den här stilen?

Måste ju dock tänka på att mitt hår är lockigt. Plus att de är mycket snyggare än mig. Men tror det kan bli bra! Längtar till imorgon! Nu frukost i lugn och ro. Ha en trevlig tisdag!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Så var det redan söndag!

Helgen hittills:

Fredag tog jag ledigt från träning. Har tränat varje fredagkväll sedan jul känns det som, ville verkligen kunna gå hem från jobbet och känna att "NU ÄR DET HELG". Såå skönt! :) Så tog mig tid och lagade en riktigt god middag, sedan blev det bara lugnt framför TV:n. Mattias ville såklart inte se Let´s Dance (jag vågade inte ens fråga) så vi såg 2:a Twilight filmen, för 2:a gången :) Längtar till den 3:e nu! 30:e juni bör vi alltså se till att vara hemma i Sverige igen så vi får se den utan tysk/fransk textrad :P

Lördag blev det lite jogging och lite städning. Sedan en sväng till Lyssach, lunch på IKEA samt shopping på Newyorker. Köpte bl.a en t-shirt där alla pengar (49kr) skulle gå till Haiti. Kändes ju bra att shoppa och samtidigt göra en god gärning :)

Sedan var det dags för semifinal nr. 2 mellan Wiler-Tigers, den här gången på bortaplan. Fick ett sms av Elin strax innan vi skulle åka (trodde jag) att hon inte skulle inte med, så plötsligt var jag ensam i bilen att hitta dit. Har åkt den vägen förut, men kollade ändå upp vägbeskrivningen på google-maps. Är det något jag stör mig på här i Schweiz så är det att det ofta är svårt att hitta vad vägen man kör på heter! Tyckte jag var nogorlunda rätt, men vägarna jag sett på google, var inte alls de jag körde på...

Till slut gav jag upp när jag kände mig helt vilse. Ringde Sophia, men fick inget svar, så vände - tänkte att jag köper med mig lite godis hem och ser melodifestivalen istället. När jag kört en bit ringer Sophia upp, och vi kommer snart fram till att jag visst var på rätt väg. "Följ den rakt fram bara så kommer du fram till Biglen". Jaha. Så jag vände. Nu stressad, irriterad - kör därför aningens för fort och blir självklart fotad. Suck. Tror jag var aggressivast av alla i den fullsatta hallen sedan - inklusive spelarna på planen. Men det blev tack och lov bättre när Wiler storspelade och vann igen med hela 2-7 och Mattias stod för 3 assist :)

Idag har jag gymmat. Solen skiner och temperaturen ute stiger. Hoppas hoppas, på kanonväder till nästa helg!
Match nr. 3 väntar i eftermiddag, sedan ska vi även åka och heja på Sophia och Lena i deras andra  semifinalmatch - Burgdorf Wizards vs Piranha Chur. Kul! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fortsatt magmysterium, men bra sportdag idag :)

Less. Känner mig glad och positiv nästan jämt numera. Jag trivs med livet här i Schweiz. Men hur var det nu igen... Jo - är magen glad, så är människan glad. Och min mage är fan aldrig glad. Det var EN dag i februari då jag mådde riktigt bra. Det var en söndag. Minns att jag steg upp relativt tidigt och for till gymmet. Kom hem och duschade och så, och allt kändes bara så jäkla bra. Inte uppsvälld som en ballong, inga smärtor, bara en normal och go mage. Sken som en solstråle och sa till en nyvaken Mattias att "åh, min mage mår så bra idag, jag är så glad!". Det var EN dag. Senaste två veckorna har jag varit tvungen att avbryta två träningar just p.g.a magont. Inte gluten, inte laktos. Hur länge ska jag behöva ha det så här? Och när ska någon komma på vad problemet är? LESS.

Bra dag i övrigt. Wiler-Tigers 7-1 :) Manchester United-Milan 4-0 :)

Förresten, ser det här badet lite lockande ut kanske?!



Godnatt!



Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Mjao.

Grattis också till Sverige - Umeå  - Vindeln etc: ni har det för tillfället mildare än vi har det här i Schweiz. När vi tränade igår var det -5 men det kändes mer som -35. Mina lagkamrater måste trott att jag gick på något som jag sprang. Jag sprang och sprang och sprang, fort dessutom. Ändå blev jag aldrig svettig. När vi spelade smålagspel och någon sköt bort bollen onödigt långt, stannade alla som vanligt upp och tittade frågande på varandra - vem ska orka hämta?  "Ich laufe gern!" skrek jag redan halvvägs borta vid bollen. Ja, jag hade nog förfrusit hela kroppen om jag inte sprungit som jag sprang igår. Förhoppningsvis hinner det bli varmare till nästa vecka då MAMMA kommer :)

Idag fick vi ett nytt kylskåp. Det var tusen gånger bättre och finare än det gamla. Nu har vi en riktig frys, inte bara ett isfyllt litet frysfack :D Typ synd att jag inte råkade ha sönder det redan i höstas.

Dagens värsta hittills är att jag verkar ha blivit av med HUR många bilder som helst :( För att göra ledigt lite utrymme för datorn för ett tag sedan så brände jag över en massa bilder på en skiva. Dubbelkollade sedan så att bilderna fanns på skivan innan jag raderade dem från datorn. Nu skulle jag lägga över lite fler bilder till skivan som jag för övrigt märkt klart och tydligt med texten: Josefines bilder, och märker alltså att den är helt tom. Fattar inte hur det är möjligt? MYCKET tråkigt hur som helst :(

Men, bilderna från Adelboden i söndags har jag kvar, så här har vi några utav dem:







Imorgon blir det jobb 9-16, gym, middag, sedan första semifinalen mellan Wiler-Tigers. Sehr spannend! :)


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Måndagen den 8:e mars :)

Har varit lite slö med att blogga senaste dagarna. Men vad ska jag säga.. Den här bloggen kretsar ju mest kring min vardag och vad jag gör, så när det enda dagarna bjuder på är jobb och träning så blir det lätt lite tråkigt. Allt jag gör däremellan är att äta, sova och hålla efter hushållet. OCH se något avsnitt av "The Vampire Diaries" emellanåt. Sjukt bra och spännande serie! :) Där har ni i princip hela min vecka som gått!

Men avslutet på veckan, dvs helgen har däremot varit toppen! Lång och ledig har den känts, men samtidigt fylld med en massa roligt :)

Fredagen efter träningen blev det både öl och lite tequila. Första gången i mitt liv faktiskt som jag drack tequila.. Eller så är det första gången som jag minns det :P Nä, jag tror ärligt att det var första. Jag gillade det! Glad att man avslutar med citronen och inte med saltet.

Lördag hade Mattias jobb med laget. Jag skulle vara duktig här hemma, vilket resulterade i att jag råkade ha sönder vår kyl/frys. Vår hyresvärd/fastighetsskötare har precis varit här och tagit måtten för att införskaffa ett nytt åt oss... Shit vad handikappad man blir utan kylskåp. Hur jag lyckades ha sönder det låter jag vara osagt. Hoppas bara vi får ett nytt inom kort!

Lördag kväll umgicks vi med Linda och Daniel i Schliern. De har bott här i Schweiz i tre år, men ska nu liksom vi, flytta hem till Sverige igen. Dock inte till Umeå, utan till Göteborg. Jag måste säga att jag är lite avis, men man kan ju alltid hoppas att man får komma och hälsa på?! :) De bjöd på middag, skaldjurspaj med både räkor och kräftstjärtar. SOM jag har letat efter kräftstjärtar på våra affärer här nere och aldrig hittat.. Och så har de funnits här hela tiden! Gudomligt gott var det :)

Sedan tänkte vi se bio. "Alice i underlandet" i 3D. Haha, jag ringer Lisa på vägen dit... "Vi är på väg och ska se bio nu, ska se Alice i underlivet. HAHAHA. Ja, himlar så fel det kan bli. Men jag menar, hur ofta säger man underlandet annars? Vi kom hur som helst för sent dit, tydligen kan man inte göra som i sverige här och åka till bion 10 min innan den börjar. Monsterkö med folk var det som också ville se bio, så vi valde att vända hem. Blev i stället "Sommaren med Göran" på film som jag tyckte var riktigt rolig :) Supertrevlig kväll i alla fall, hoppas det hinner bli några fler sådana innan vi alla tar vårt pick och pack och flyttar hem.

Söndag var dagen med stort D. Dagen då Mattias äntligen skulle få pröva sina nya slalomskidor. I Adelboden. Han var grym! "Som med allt annat" sa han själv - inte alls förvånad. Jag halvgrät första åket ner. Vet inte om det var för att det var väldigt hårt och brant i backen, eller för att det blåste så mycket i ansiktet på mig. Jag tyckte det var mest bara läskigt! Tack och lov släppte det efter ett tag och till slut var det riktigt kul. Särskilt kul var det när solen orkade sig fram för att värma lite :) Vi åkte större delen av dagen tillsammans med Alex och Patte som valt att tillbringa hela helgen i Adelboden. Bilder från dagen kommer - senare. Nu ska jag äta frukost och ladda in lite nya låtar på min mp3, jobbet blir så mycket roligare då.

OCH JUST DET: Idag fyller Rebekka år. En utav mina allra bästa vänner! Saknar dig grymt mycket. GRATTIS PÅ 21-ÅRSDAGEN! :D


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Funderingar... :)

Så var tisdagen gjord. Bara tre dagar kvar sedan har vi helg igen :) Om tre dagar är det dessutom bara 2 VECKOR kvar tills mamma kommer hit :D Jag hoppas verkligen på kanonväder den helgen!

När man sitter och jobbar som jag gör på dagarna (monterar ihop små saker - typ pysslar) så hinner man tänka en hel del. Igår satt jag och planerade veckans mat. Idag har jag funderat mycket på framtiden. Alltså, från sommaren och framåt ungefär. Är ju som sagt lite inne på att bli Friskvårdskonsulent, eller någon liknande yrkesbenämning under ämnet friskvård. Alternativet i Umeå var då att plugga idrottsvetenskapliga linjen. Nu har jag mer eller mindre blivit avrådd att läsa den linjen, av en som själv har läst den. Orsaken är att det är en väldigt bred och luddig linje, man blir inte riktigt något bestämt efter utbildningen och för de allra flesta är det väldigt svårt att få jobb. Så vad ska jag göra? Läsa den 1-åriga Hälsocoachutbildningen i Vindeln kanske?! Ja men varför inte? :) Jag har mycket att fundera på nu!

Bestämde mig även idag för att lägga matten åt sidan ett tag. Eller ja, på obestämd tid. Plötsligt kände jag mig mycket lättare. :) Skulle jag känna att Matte-C var något livsnödvändigt skulle jag nog kämpat ett tag till, men just nu vet jag inte om jag någonsin kommer behöva den så...det blir nog bäst såhär! Så ikväll har jag skippat matteboken och istället tillbringat kvällen i ett skumbad bland tända ljus. Nu mår jag bra ;)

Vad gäller helgen. Orkar inte ladda upp några bilder just nu. Så ni som är nyfikna på 50-cent konserten kan gå in på Mattias blogg där han både skrivit om den och lagt upp några bilder :) Vad gäller fotbollsturneringen så spelade vi en match oavgjord (0-0) och förlorade en (0-1 - de fick in ett turmål i sista minuten). Jag var utan vinst ändå riktigt nöjd efteråt, tyckte att både jag och hela laget spelade väldigt bra trots det konstiga underlaget och ett himla "blåsväder". Ser fram emot "die Rückrunde" - dvs andra delen av serien som drar igång i början på april :)

Hjälp mig nu, vad ska jag göra i höst?




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Zömnig

Imorgon får det bli en utförlig berättelse med bilder från vår fina helg!
Bowling, pizza och innebandytittande på lördagen alltså (samt lite shopping!). Fotbollsturnering med två matcher i Kirchberg på söndag dag och sedan direkt vidare till Zürich där vi hann möta upp och avnjuta en god middag tillsammans med Lisa, Alex och en annan vän till dem, innan vi sedan skulle se 50-cent på Hallenstadion. Mycket rolig helg! Hade dock inte skadat med en extra ledig dag idag, inte minst för förkylningens skull. Är inte dödsjuk (även om jag ibland får det att låta så) men känner mig ständigt trött. När ska man komma ikapp?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()