hejhopp!

Hade ju utlovat lite bilder från helgen med midsommarfirandet osv. So here we go!
Insåg att jag inte lyckats få några höjdarbilder alls från midsommar, bara suddigt och fult. Synd, för det var en bra kväll! Jag, en massa BIT-brudar och så vår enda kille på BIT,Christian. Han är homosexuell. Annars kan man ju tycka att det är ett drömställe att jobba på som norsk kille. Bara en massa söta svenska tjejer på jobb :P  Blev grillning, hemmafest och ganska tidig utgång = hemgång.
På lördagen blev jag bjuden till Samantha, för middag och lite fest. Hon bjöd på kinesiskt, allt tillagat från grunden och det var bannemig kanske det godaste jag ätit här i Oslo! Jag hade kunnat äta ihjäl mig.
Efter middagen och lite förfest drog vi till bowlinghallen för bowling...och mer förfest!
Ledde en bowlingserie för första gången i mitt liv! Dessvärre var det ju några omgångar kvar, men tvåa blev jag minsann! Om jag inte minns fel.
Jag och Samantha, min chef på Match alltså - för er som inte hänger med :)
Igår fyllde Madde 23! :) Oslo bjöd på kalasväder så Madde bjöd på kalas i parken. Jättetrevligt!
Födelsedagsbarnet :)
Idag har jag haft en riktigt slapp förmiddag. Vaknade upp kl.10 efter 10 timmar sömn och kände mig inte ett dugg utvilad. Hade ju första upplärningspasset som skiftledare igår. Jag var kaos! Ordnade upp sig allt eftersom, men shit - det är en del nytt att ta in och hålla reda på. Har andra passet idag, upplärning stängning, och sedan ska jag tydligen vara fullärd. Första passet själv som skiftledare imorgon. På en fredag, kaosdagen nummer 1. Jag hoppas och vill tro (men är inte alls säker) att det kommer gå galant!
Iväg på jobb nurå. Första juli imorgon, va sker?!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bästa helgen so far Oslo!

Söndagkväll och slutspurten på den bästa helg jag upplevt so far i Oslo. Midsommarfirande i fredags. Middag, bowling och utgång igår. Alltsammans i sällskap med mycket trevliga, mer eller mindre bekanta människor! Ett gäng jobbtimmar däremellan har det såklart också blivit, men - hur bra helg som helst!

Mer om den och bilder från båda dagarna kommer när jag har mer tid och ork. Är så trött nu att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Somnar nog snart, väldigt snart. Men Linda och Marcus håller på att baka en god grattis-i-efterskott-tårta till Anton ute i köket (tårtkalas senare ikväll) så jag vet inte om jag ska försöka hålla mig vaken tills det sagts "varsågod & hugg in" eller bara hoppas på att det finns rester kvar imorgon! :P

I veckan kommer jag att jobba som en normal människa, känns otroligt skönt! Blir inget Match (förutom på lördag), så inga dubbelpass eller monsterdagar. Skrev ju i förra inlägget att det kommer ske lite förändringar på arbetsfronten inom kort. Ska nämligen ta ett steg uppåt här i dagarna och bli skiftledare på BIT. Innebär att jag precis som det låter kommer vara den som styr och ställer & ansvarar för det mesta på mina skift (som en högra hand till vår nya & bästa butikschef Lisa). Ska bli sjukt kul!

Är egentligen inte särskilt nervös, mest bara laddad på uppdraget. Det kommer utan tvekan bli en stor utmaning och det kommer krävas en hel del utav mig för att allt ska fungera så bra som möjligt! Vi är trots allt Olsos största BIT-butik, har vissa dagar uppemot 1000 (!) kunder - det blir som ni kanske förstår inte minst en stor omsättning pengar! Och pengar är inte att leka med, pengar är betydelsefullt. Allt som oftast är det full rulle och vi är också för det mesta ett stort gäng på jobb samtidigt, så det blir nog en del att hålla koll på. Imorgon jobbar jag som vanligt 8-17, sedan blir det ett par timmar teoretisk upplärning på huvudkontoret. Känns spännande :)

Mer om det en annan dag också, nu är det visst tårtadags!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

snabb update

Borde borde borde sova nu nu nu. Men sitter och är lite upprörd över att jag lagt både pengar och tid precis på att fixa mitt hår till det sämre inför midsommarafton imorgon. Svordomar!

Midsommarafton i Oslo alltså! Blir något nytt... Verkar bli halvhyfsat väder i alla fall. Dagen kommer inledas med jobb 06:30 till 14:30 (därav pressen o stressen att somna snart). Sedan förbi vinmonopolet, matbutiken och snabbt hem och göra sig fin och fixa inför kvällen! Vad som hittills har planerats är middag/knytkalas här hos mig. På plats ett gäng sköna bit-medarbetare. Linda kommer fira midsommar på annat håll.

Efter middagen och halvt inne på förfesten tror jag att vi kommer möta upp med ett gäng från BIT på Oslo-city. Bara bit-folk alltså :P Men det gillr jag såklart! Om vädret tillåter ses vi i någon park, annars inomhus. Får se hur mycket midsommarlikt det hela blir! Skulle gärna göra mig en midsommarkrans åtminstone, men vet inte om det kommer finnas tid till det.

Några korta punkter:
  • Saker har börjat försvinna ur lägenheten. Exempelvis min fönsterlampa som jag köpte på IKEA när vi flyttat hit. Ganska fin faktiskt! Jag misstänker vem?! Den är bara spårlöst.
  • Uppvärmd blodpudding i micron kanske inte låter som det mest delikata att äta till lunch? Jag kan säga att det är det! Finns knep att lyfta blodpudding-upplevelsen till en helt ny nivå. Fråga mig bara om du vill veta hur!
  • Ni kanske undrar vart ögongodiset tagit vägen som jag skrev om här på bloggen ett tag? Kan säga att det undrar jag med. Han är lika spårlöst försvunnen som min fönsterlampa!
  • Sist men inte minst - förändringar på arbetsfronten inom kort! Mer om det senare.
I övrigt så hänger jag inte med någonstans. Blir lika chockad varje gång jag inser att juni månad närmar sig sitt slut. Är sommarn här nu alltså! Redan? När hände det? Känner att jag upplever någon slags känslomässig bergochdalbana också. Det är så mycket som händer (så mycket som inte händer också) och så mycket att fundera över. Beslut hit och dit. Nytt hit och dit. Och sedan väldigt lite ledighet. Väldigt lite umgänge med NÄRA vänner och kärlek från familj. Det tar på att leva Oslo-liv även om det är skoj!

Nä nu måå jag natta mig själv. Glad midsommar allihop. Håller en tumme för solsken på er alla!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Utvilad!

Jobbat en vecka på raken nu. Vet inte när jag har nästa lediga dag, men tror att det kan vara nästnästa söndag. Kommer den dessförinnan blir det en bra överraskning! Med tanke på att jag också har en relativt hård helg som partysvenske i ryggen så är jag sjukt nöjd över att jag tog beslutet att sova ut idag, istället för att gå upp och träna tidigt imorse. Nu känns det som jag kommer ha energi över till det senare ikväll istället! :)

Nu ska jag gå och göra mig fin. Trotsar gråvädret och slänger på mig en riktig sommarklänning på jobbet idag!
PS. Jag har börjat använda google chrome, eftersom Mozilla inte riktigt vill vara med i leken längre. Det går inte att dela in inläggen i stycken på google chrome, när jag trycker på spara så trycks texten bara ihop. Ja, ni ser ju?! Någon annan som har samma problem?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Seriöst?

Kollade precis vädret på yr.no. Långtidsvarseln bjuder inte på en endaste sol. Regn och cirka 14-16 grader varendaste dag. Den här helgen, hela nästa vecka, och över nästa helg. MIDSOMMARHELGEN. Kan ju fort ändras men, ändå. Hoppet!

Känns ändå härligt med fredag imorgon. Ska gå och lägga mig nu ögona böj, jobb 06-14 imorgon. Skönt om man har energi kvar när man går av arbetspasset till att göra något värt. Imorgon kväll har jag hört att Veronica Maggio m.fl ska uppträda på ett festligt område här i stan, helt gratis inträde och allt! Lär nog vara mycket folk på plats oavsett väder, får se om jag blir en av dem! :)

Konditionen börjar TA SIG. Provade trycka på gasen i några uppförsbackar idag och jag varken dog eller spydde. HOPPET! :)

Linda åker för övrigt hem till Umeå imorgon för en weekend med bl.a Täfteåfestivalen som höjdpunkt. Så håll i hatten Umeå, BigA is coming home! Hon håller på att packa lite nu och jag kan säga att det går inte bra.

Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vardagen

Idag är det första dagen sedan gud-vet-när som jag jobbar förmiddag på BIT och har eftermiddagen fri. Förmiddag på BIT brukar nämligen oftast innebära eftermiddag på Match, dvs. dubbelpass. Skönt! Har i och för sig ett personalmöte jag måste pallra mig till senare ikväll, men innan dess tänkte jag ägna mina lediga timmar åt träning. Träning, träning, träning. Nytt gymkort ska införskaffas, jag klarar mig helt enkelt inte utan ett sådant.

För att prata lite jobb så känns det som jag kommit in i vardagen här i Oslo igen nu efter några halvtunga dagar förra veckan. Har den här veckan fått agera pizza-bagare på BIT, vilket är kul! Perfekt att vara med i den galna kafferuschen mellan 6-9, för att sedan köra igång och baka calzone för allt man är värd :P Tiden går sjukt fort :) På Match hade vi en del att göra igår då det ska vara marknadsdagar på centret nu från torsdag till söndag. Butiken skulle pyntas och det skulle ordnas med diverse erbjudanden. Hoppas på mycket folk i helgen, blir kul!

Tänkte att jag kunde bjussa på några bilder från veckan hemifrån innan jag drar iväg på träning :) De kommer från mobilen, så de är inte de bästa men. Bättre än inga!

Första kvällen, i gamla lägenheten tillsammans med värsta partybrudarna och radarparet, Emma och Linn :)


Från Janne och Annelies bröllop :)


Från en trevlig kväll tillsammans med fina vänner!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första lediga dagen i SOL!

Igår fick jag uppleva min första, lediga, SOLIGA sommardag i Oslo. Det låter ju helt sjukt, men det är faktiskt sant. Dagen skulle naturligtvis spenderas utomhus - i solen. Så vi tog bikinin på, packade brillor & grill och lämnade fastlandet med färja. Underbart! Det blåste aningen mycket och kallt ute på ön vi till slut hamnade på, men vad gjorde väl det? Vi norrlänningar var de i sällskapet som klagade minst på snålblåsten. Vi är ju vana vid att ibland behöva vira in oss i en filt när vi ska sola :P Kort sagt en mycket trevlig utflykt med Linda och Ringnes-gänget som avslutades vid 19-tiden. Lyckades bra med grillytan både på köttet vi åt och kroppen sedan!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Back to life, back to hardwork.

Hade en helt underbar semestervecka på hemmaplan! Allt var bara så jäkla bra och ja..egentligen helt perfekt. Från början till slut! Leendet på läpparna när jag landade i Umeå på onsdagskvällen. Solen lyste och det var varmt. Åkte direkt till träning på Umedalen med bästa gänget. Hade sedan snyggaste partybrudarna Linn & Emma (Emma som kommit hem från Bodö) väntandes i gamla lägenheten på Riddaregatan. Utgång på Allstar. (Sen var i och för sig Max stängt när man ville ha fyllekäk efteråt - ett litet minus i kanten). Ja, men ni hör ju?

Hämtning dagen efter, hem till familjen, hem till lugnet. Hem till de som gillar mig och som jag gillar allra mest.

Men veckan tog slut och sent på tisdagskvällen var jag tillbaka i Oslo. Det är så sjukt att känna att man har två liv på något vis. Jag har ett liv i Umeå och ett liv här, i Oslo. Det liv jag valt att leva nu ett tag. Så sjukt hur ett endaste litet val i livet kan förändra så mycket. Jag skulle kunna vara kvar i Umeå just nu, bo i lägenheten på Riddaregatan, spela fotboll med Umedalen, ha mina vänner och min familj nära osv osv. Men istället bor jag här, på Hesselbergsgate, i Oslo. Knäppt.

Tror jag känner lite extra hemlängtan idag eftersom det spöregnar här. Hemma är det tydligen 30 grader och sol. Mamma och pappa får dessutom hem deras nya familjemedlem idag - en hundvalp! Åh. Jag börjar inte jobba förrän kl.15. Snart, snart, ganska snart, ska jag byta om från morgonrock till träningskläder och ge mig ut på en löptur i blötvädret. I have to. Har spenderat någon timme åt att bläddra igenom bildspelet på VK från gårdagens bal, den kvällen skulle man ju gärna göra om igen! :) Får se när jag tar mig tid att ladda in alla bilder från veckan hemma, bröllopet osv. Förhoppningsvis kommer de redan imorgon, så håll utkik!

Nä, nu ska jag rycka upp mig själv både fysikt och psykiskt och njuta av Oslo-livet som jag trots allt gillar det med. Lev & va glad!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()