Fredag hela veckan?

Känns nästan så. Fredag nu IGEN :)  

Idag är jag förkyld, en förkylning som kom igår och alldeles på tok olägligt. Vet inte om en förkylning någonsin kan komma lägligt men. Ont i halsen, lite hostig och snuvig, men som vanligt ingen feber. Var i alla fall så pass kry att jag tog mig iväg till min inbokade frisörtid klockan 09:00 i morse. Det blev rätt ovanligt och ovågat av mig bara en toppning där det togs bort så lite som möjligt av håret både på längden och bredden! Klippte även en lång, rak lugg som jag sedan tidigare vet att jag trivs bra med. Ja, kan för en gångs skull säga att jag kände mig hemma med håret redan innan det var fönat och klart. Jag tänkte dock för att ge frisyren lite rättvisa vänta med att lägga ut någon bild tills det att jag blivit frisk igen och ser någorlunda rekorderlig ut. :)

Vill även säga grattis till Dimitar Berbatov som fyller 28 år idag. Han gjorde för övrigt första målet när mitt älskade Manchester United lekande lätt vann mot West Bromwich borta med hela 0-5 i tisdags. Stackars målvakt  i West Brom-målet som fick se sig tunnlad två gånger :P Ta mig till Old Trafford någon!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skogstokig

Ledig dag nummer 1 och 2 var över på två röda. Spenderade dessa på det ledigaste ställe jag vet, nämligen Storsandsjön (kommer fr.o.m nu att förkortas SSS). Umeå i all ära, men när jag känner för att bara vara ledig och känna lugnet för en stund så är det dit jag söker mig. Tog med mig datorn hem i alla fall för att inte bli helt socialt avskärmad :P Dock har jag telias mobila bredband och SSS verkade (åtminstone) för den här gången ligga långt utanför vad deras surfzon klarar av. Efter att ha startat om datorn ett tiotal gånger och försökt koppla upp mig tre gånger fler, utan annat resultat än en ruta med texten "Trådlös enhet finns ej eller är otillgänglig" så gav jag upp. "Koppla upp dig där du är, du får Sveriges bästa täckning" som det står på telia.se. Knappast!! Pappas enda och slutgiltiga förklaring blev att det var för mycket snö i träden nere vid sjön. "Man ser ju inte ens masten härifrån nu" sa han från köksfönstret där han stod. The benefits of living in the countryside?



Nu är jag i alla fall tillbaka i stan. Har varit och tittat på den "nya" lägenheten idag. En tvåa på Teg. Hyran där är visserligen nästan 1000 kronor högre än den jag har här på Haga. Samtidigt ingår allt i den hyran, bland annat el&vatten, något som inte ingår i den jag har här. Plus att jag kommer få SÅ mycket mer för pengarna. Lutar med andra ord åt flytt, i så fall redan om två veckor! :) Återstår bara att hitta någon som vill ha min lägenhet, men det borde väl inte vara så svårt. Intresserad?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En helg i vänskapens tecken

Fredagskvällen var den "sjukaste" jag haft på flera år. Har sällan mått så dåligt, kinden värkte som aldrig förr och jag tror till och med att jag hade lite feber (något jag inte haft sedan vintern i 9:an)! Tack och lov gjorde penicillinet, precis som jag hoppats på, underverk redan under natten och jag mådde mycket bättre när jag vaknade upp på lördagen. Kanske borde jag vilat och stannat hemma den kvällen, men jag kunde ju inte gärna svika när det var Rebekkas avskedsfest! Kvällen drog igång redan vid fem-tiden hos Rebekka på Haga och lite senare blev det utgång på Rex. En kanonkväll! Kändes som att "alla" var där. Jag tog det relativt lugnt med alkoholen och var nog i andras ögon lite mindre taggad än vanligt, men jag hade faktiskt riktigt, riktigt roligt. :) Kameran hängde såklart med även denna kväll och p.g.a en viss svullen kind så valde jag att spendera så mycket tid som möjligt bakom denna, inte framför!





Som ni ser så blev det en kväll fylld av skratt men även en del tårar. Vi kommer sakna dig så Bre, tur att det inte är allt för långt till Sundsvall :)


Igår vaknade jag (inte allt för ovanligt) upp hemma i soffan med lördagens festutstyrsel på. Glad blev jag givetvis när jag insåg att jag inte var det minsta bakis, men just den här söndagen hade det faktiskt inte spelat så stor roll eftersom jag för en gångs skull inte skulle iväg till något jobb. Med penicillinet i åtanke kunde jag alltså spendera hela dagen i soffan utan ett uns till dåligt samvete. :)


Strax efter ett dök en hungrig Malin upp med en hämtpåse från Max i ena handen och en bok i den andra. Vi låg hela eftermiddagen skavfötters i min soffa under täcket och läste varsin bok. Jag läste givetvis ur min Stieg Larsson som det för övrigt gått väääldigt trögt med. Ni (få) som hänger med här kanske minns att jag en gång hade "lovat" en viss person att vara på sida 187, hm ja, inte i fredags utan förra fredagen... Gudars vad tiden går fort! Skäms nästan över att säga att jag fortfarande har 47 sidor kvar till sida 187. Aj aj ;)


Under kvällen kom även Amanda och Rebekka på besök. Vi invigde min nya TV genom att (än en gång) se en helt värdelös film, äta en nästintill perfekt blåbärscheesecake som jag och Malin bakat ihop, samt snacka igenom allt intressant som hänt föregående kväll.



 

Efter en sömnig dag tog jag mig inte i säng förrän vid två-tiden. Kändes helt åt fanders att då ställa väckaren på 04:50, men ska man jobba så ska man. Skönt att sluta redan klockan ett idag i alla fall, nu väntar två lediga dagar. Som helg igen alltså! :)


Ny lägenhet på G?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fredag.

Velaren nummer 1 som sagt. Hur lång tid det tog för mig att checka av tisdagens "att göra-lista" väljer jag nog att inte berätta :P Kan dock avslöja jag spräckte min utsatta "deadline" med marginal.


Fredag i dag och full fart mot helgen! En helg som innebär både löning och ledighet från jobbet. Imorgon ska jag köpa ny TV, mamma & pappa Ekman kommer till stan för att shoppa loss med sin dotter (dvs. mig) och på kvällen blir det avskedsmiddag/utgång för Rebekka med tjejerna. Kan knappast bli bättre! :D


Dessvärre har jag råkat ut för någon typ av akut inflammation/infektion kring det område i munnen där jag opererade bort en visdomstand i början på december. Svullnaden som uppstod sent igår kväll har under dagen bara blivit värre och värre. Som tur var fick jag en tid hos tandläkaren redan nu på eftermiddagen och efter att ha röntgat och klämt så verkade det enda rätta vara en antibiotika-kur på tio dagar. Jag frågade tre gånger om det verkligen var nödvändigt, men tandläkartanten stod stenhårt fast vid att det bara skulle bli värre om jag inte började med kuren omedelbart, och jag skulle även se till att styra upp ett nytt tandläkarbesök när svullnaden börjat gå ner så de kunde reda ut orsaken till detta elände. Möjligtvis kan det vara så illa att tanden som nu ligger längst bak i käken tog skada vid operationen och mår nu därför inte så bra. Suck.


Hur som helst skulle jag ta det lugnt, dvs. avstå från träning, åtminstone under helgen (alkohol sa hon tack och lov inget om!). Känns faktiskt riktigt hängigt. Missar både dagens träning som jag behöver så väl och som jag dessutom sett fram emot, plus att jag fick veta i eftermiddags att vi ska spela en liten träningsmatch på söndag mot div. 4 gänget. Frågan är om man törs trotsa en tandläkare? :P


Jag hoppas i alla fall att penicillinet gör sitt och att svullnaden hinner gå ned något till imorgon kväll. Kul att gå ut och se ut som en jävla hamster! Minns så väl kommentarerna jag fick när jag gick ut på Rex helgen efter operationen sist. Vanligaste var såklart "Vad fan har du gjort?" - där svaret också självfallet blev att jag varit i slagsmål. :P Värre var det med dem som inte kunde prata med mig utan att hålla sig för skratt.




Haha, kan iofs förstå dem. Kolla in monsterkinden!

För att helt byta ämne så var Chefen på ovanligt bra humör idag. Kanske för att det var fredag, kanske för att han skulle iväg på en lyxig weekend till Sundsvall med frugan. Vad vet jag? Hur som haver så kläcker han plötsligt ur sig hur otroligt tekniskt begåvad han tycker att jag är. (haha, sen när då?) Förmodligen den mest oförtjänta "komplimang" jag fått på länge, men nog tog jag åt mig alltid :)


Nåväl. Nu ska iväg (och titta) på vår träning. Därefter blir det en helkväll med Linda i form av middag och bio. Inte alls dumt! :)


Ha en trevlig helg!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tidsoptimist, javisst!

Märkligt att tiden alltid ska gå sakta när man vill att den ska gå fort och tvärtom. Bara måndag än så länge (eftersom jag fortfarande är vaken). Vaken är jag eftersom jag somnade på soffan mellan sex och åtta tidigare ikväll och var nära att försova mig från träningen. Skönt då men! Har för mig att någon sagt att en halvtimmes sömn på dagen motsvarar tre timmar på natten, sant eller falskt? Gissar på sant.


Imorgon börjar jag jobba klockan tre, bra med sådana dagar ibland! "Då har du ju hela dagen ledig" brukar mamma säga. Visserligen har hon rätt! Jag brukar därför alltid sitta såhär kvällen innan, som jag gör exakt nu och planera en dag som imorgon.


Tisdag, att göra:

  • Stiga upp, äta frukost. När?
  • Sola ca 12-16 min.
  • Gå en rask promenad, samt styrketräna.
  • Handla. (Kylen är tom!)
  • Dammsuga & bara röja upp! (Pedanten i mig har tydligen dött?)
  • Se minst ett avsnitt Gossip girl (Bara för att jag vill).
  • Blogga?

Egentligen inga större tidskrävande aktiviteter (iofs inga större måsten heller), men allt har jag hur som helst tänkt att jag ska hinna göra innan kl 14.15. Jag har alltså beräknat att de sista 45 minuterna går åt till att duscha, byta om och gå till jobbet. Hm. För att hinna allt så försöker jag såklart planera så smart att min "motionsslinga" har ett solarium någonstans längs vägen, vilket också bör ligga på väg mot det ställe jag tänker handla på, för att sedan också ha så nära hem som möjligt (vill inte bära matkassarna alltför långt). Väl hemma igen kan jag göra lite styrkeövningar på pilatesbollen, samtidigt som jag tittar på Gossip girl, och är jag tillräckligt snabb så kanske jag hinner äta också på ett och samma avsnitt. Perfekt! Vad är problemet? :)


Jo, största problemet med mig nu är att jag velar om exakt allt. Vart ska jag handla, Hemköp eller Coop? Eller ska jag kanske ta bilen till Willy's eller Strömpilen? Näe, då får jag ju ingen motion. Och vart ska jag sola? Kanske nya stället efter ÖK, då kan jag handla på Coop Nära, Haga. Fast nä, jag vill ju hellre handla på Hemköp... Osv osv. Oftast slutar det med att jag bara sitter och funderar på allt så länge att jag tillslut inser att jag knappt hinner mer än klä på mig innan det är dags att gå till jobbet.



Finner inget vettigt slut på det här.  Godnatt and wish me luck!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fast först en lördagkväll hos Malin :)

Ja, man kan väl ångra sig. Det jag skrev i sista stycket i förra inlägget var mest eftersom jag inte trodde att denna helg skulle erbjuda annat än jobb och därmed inte något särskilt underhållande att skriva om. Så blev inte fallet!

Efter en ovanligt stillsam och folktom kväll på Sibylla, som resulterade i en rekordsnabb stängning av mig och Eva, så fanns det både tid och ork över till nöjen. Jag hann hem, tog en snabbdusch och fräschade till mig något, för att sedan möta upp Rebekka och hennes Robin och vandra vidare till Malin öst på stan. Där blev det en helkväll med vin, öl, skratt och mycket snicksnack. Tanken var länge att gå ut, då i första hand på Rex, men efter att ha hört ryktas om att inte ens folk i VIP-kön kom in så orkade vi inte ens försöka. Lika glad för det är jag idag :) Strax efter tvåtiden tackade jag för mig och gled hem på mina klackar i en himla fart.

Kameran var med oss under kvällen! :)

Fint :)

Kanonfin trio :)

Säl och nån (?) som gav upp Rex-kön och kom till oss.

Säl och nån (han presenterade sig, men minns inte riktigt) som gav upp rex-kön och kom till oss.



Ett ögonblick då Malin såg ut att tycka om mig extra mycket ;)



Till vänster: En av mina bästa vänner som om två veckor lämnar oss för Robin och Sundsvall.
Till höger: En tjej som fått i sig tillräckligt av det rödvin som också visar sig så fint i både höger och vänster mungipa...

Kort sagt en mycket trevlig kväll. Tack för den kära vänner!

Idag tänkte jag försöka hinna ut, hämta lite frisk luft och göra (at least) 5000 raska steg innan det blir dags för jobb igen. Därefter ska jag bara hem och ge min fulla uppmärksamhet till en kattunge som snart river stället om jag inte leker av henne lite överbliven energi.

Adjöken!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hur går jag vidare med det här nu då?

Ja, jag skulle kunna skriva och berätta hur fantastiskt nöjd jag är över milen som jag och Emma (i varierad fart) grejade på löpbandet imorse. Att jag sedan fixade en ovanligt nyttig lunch, duschade, tog hand om disk och tvätt - på rekordtid, bara för att hinna med allt innan jag skulle iväg till jobbet klockan tolv. För att sedan på väg till jobbet inse att jag inte alls skulle börja jobba klockan tolv idag utan fem. Typiskt!


Nu får jag istället en lugn eftermiddag i soffan med Lova, iofs mycket bättre än jobb. Ska fortsätta med min bok, fortfarande 120 sidor kvar att läsa om jag ska hålla vad jag lovat. Men än är det fredag! ;)


Följande inlägg tror jag får bli lite återblickar i det gångna året. 2008 var ändå året då allt hände, värt att minnas :)



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt år, nya hobbies?

Igår kväll bestämde jag mig för att börja blogga. Bloggandet i sig är något som intresserat mig allt mer på senaste och det roar mig alltid att läsa mina vänners bloggar. Vet inte varför, men uppenbarligen är det väldigt intressant att läsa och hålla sig uppdaterad om vad folk gör på dagarna, hur de mår osv. :P Ändå har det aldrig fallit mig in att själv börja blogga. Känns konstigt att någon skulle vara intresserad av att läsa om mitt liv?


Jag sitter just nu i soffan i min lilla etta på Haga och har nyss gjort färdigt en fjärde sida i mitt första "scrapbook-album". Är väldigt nöjd, tycks till och med kunna se en utveckling från en sida till en annan. Det var min brors gravida flickvän Emelie som drog in mig i denna roliga, men ack så dyra hobby, genom att ge mig ett finfint startkit i julklapp. En scrapbook är för er som inte redan vet en kreativ och mer dekorerad form av fotoalbum, där man monterar fotona på färgade och mönstrade papper, skriver dokumentation om bilderna och lägger (kanske) med små minnessaker. Jag har även läst att en scrapbook egentligen är en blandning mellan en dagbok och ett fotoalbum, - lite som en blogg?


Kanske är det det faktum att jag väckt min kreativa sida till liv igen som jag fått för mig att göra denna sida. Jag ser faktiskt framemot att få dela med mig av de upplevelser och ljuspunkter i mitt liv som jag känner för att dela med mig av. Sedan är det ju upp till er andra ifall ni vill ta del av det eller ej! :P Mest av allt ser jag nog detta som ett bra sätt att få skriva av sig lite ibland, vilket kan vara väldigt skönt.


Idag är det torsdagen den 15 januari 2009, vi har alltså gjort bort nästan hälften av en av årets kallaste och mörkaste månader. :) Jag har varit ledig från jobbet idag. Tanken var att jag skulle spendera dagen tillsammans med Malin, vi skulle göra stan tillsammans. Bestämde igår att vi skulle höras när vi vaknat idag, "tidigast klockan nio, senast elva" sa jag och ställde väckaren på tio. När klockan var halv ett och jag fortfarande inte hade vaknat ringde Malin och frågade om jag sett messet hon skickat tidigare, där hon berättat att hon var tvungen att ställa in vår shoppingtur p.g.a jobb. "Har inte jag svarat på det?" blev min reaktion. :P


Istället för shopping har jag hunnit med mycket annat på S. Har sovit, slappat, solat, städat och nu också skrivit mitt första blogginlägg. Förutom det har jag även varit ute och promenerat i kylan med Sofia. Fick just höra att det är minus 29 hemma hos mamma och pappa i Storsandsjön!


Nu ska jag snart lägga mig och läsa lite i min Stieg Larsson bok "Män som hatar kvinnor", som jag gett ett andra försök. Har lovat att hinna till kapitel 10 (s.187) imorgon och är fortfarande på sida 35 så jag har några sidor att jobba mig igenom. Ännu värre känns det att jag lovat att träffa Emma på löpbandet redan klockan åtta imorgon bitti. Där blir det tufft!


Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Välkommen till min nya blogg!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()