Klart att jag måste blogga.

Och jag låtsas att det fortfarande är den 29 oktober, Mattias födelsedag alltså. Sitter i soffan nu, lite onykter faktiskt efter att ha druckit torsdagsölen (i plural) med grabbarna på Bierhalle. Tål ingenting längre. Skulle helst av allt vilja hämta täcket och somna i soffan bredvid Mattias till hockeymatchen han ser på, men först måste jag ju faktiskt blogga!



Världens finaste Mattias, mitt livs första och riktiga kärlek, fyllde 26 höstar idag. He´s old! Nä :P STORT GRATTIS TILL HONOM. Men, han har inte fått något paket av mig idag. Jag vet inte vem som mår mest dåligt över det, jag eller han!? En tjej i laget frågade tidigare ikväll "Was geschänkt du ihn?". Inget, än så länge, blev svaret... Pinsamt. Var ute och promenerade i morse medan Mattias fortfarande sov. Gick förbi några affärer för att förhoppningsvis hitta NÅGOT i alla fall. Det bästa jag hittade var ett sött mjukisdjur som var instoppad i en toarulle. På paketet stod det något i stil med: Leben ist scheisse ohne dich. Alltså, livet är skit utan dig. Haha, tyckte det var lite fyndigt och kul. Men nä. Mattias är värd den bästa presenten - inte en toarulle för 21 chf.

Hur som haver. Bjöd åtminstone på pannkakor med hjortronsylt och grädde till frukost. Eftersom vi båda jobbat idag och haft träningar på det, så blir det födelsedagsfika först imorgon.

Apropå träningar så var vår tränare tillbaka ikväll efter en veckas sjukdom. Jag insåg genast att jag inte saknat henne ett dugg. Fast jag inte förstår allt vad hon säger tycker jag att hon kan vara riktigt irriterande. Har börjat tröttna på träningarna som alltid är likadana. Övning, jogging ett varv runt planen. Övning, jogging ett varv runt planen. Sen nåt "special-spel". Idag spelade vi med målen ställda i mitten av planen, rygg i rygg mot varandra. Om ni förstår hur jag menar? Varför inte bara spela som vanligt? Blir trist när man är van som i Umedalen att få spela 11 mot 11 stora delar av träningarna. Har förresten inte skrivit att de, alltså Umedalens IF, kommer att spela div 2 nästa säsong :D Såg att de drar igång med vinterträningen redan till veckan. Satsar bra alltså! Vi, FC Kirchberg, spelar vår sista match innan uppehållet på söndag, sedan kommer vi fortsätta träna till andra veckan i december. Hur jag gör med fotbollen efter det, det får vi se!

Nu blir det godnatt i alla fall. Promenad + gym innan jobbet imorgon. Det är ett måste om födelsedagsfikat ska gå ner. PUSS till Mattias och alla vänner där hemma.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tack & bock.

Fick ju förresten ett paket i brevlådan igår! :D Trodde Mattias bara hittade på för att jävlas när han kikade in i brevlådan och sa "Titta, ett paket till Josefine Ekman". Men det var inte på skoj, ett paket adresserat till mig låg det där - avsändare var storebror Kristoffer. Innehållet var precis vad jag hoppades på och gissade att det skulle vara, nämligen en dvd-skiva med Alice dop, samt lite andra snuttar som de filmat under hennes första 5 måndader i livet. Jättetack! Har kollat igenom allt en gång och det lär bli fler. Bra bot att ta fram någon dag om jag känner mig lite deppig, behöver bara se den lilla sötnosen för att le igen :)



Idag har inte varit någon märkvärdig dag. Mega langweilig arbeitstag. Var efter middagen en sväng på IKEA och inhandlade lite födelsedagsfika i Sverige-shopen där. Köpte årets första julmust! :D Dessvärre går det fortfarande trögt med presentköpandet till födelsedagsbarnet. Har lite smått planerat en dag i Bern på lördag. Tänkte bjuda på 3D-bio (aldrig sett förut), middag och eventuellt ishockey. Men naturligtvis ska han få något inslaget också... Bara så svårt det där. Om en person önskar sig två saker. På ett sätt borde man köpa de sakerna då, men samtidigt, hur kul är det?




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Panik.

Förlåt Pappa. Men tycker nästan jag har rätt att kalla dem för det. Även om Torres är snygg och Gerrard är gullig. Du hejar ju knappt på Liverpool längre?

Jag har panik. Det är Mattias födelsedag imorgon och jag har inte köpt något ännu! Fick två (riktigt) bra idéer igår. Men sen sket sig den ena, och den andra är jag nu väldigt osäker på. PANIK har jag. Jag är världens sämsta och mest oromantiska flickvän som inte har fixat det här tidigare. Tur jag har tid att fundera på jobbet idag...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

OBS! Detta inlägg skulle ha blivit upplagt igår kväll...

...Men av någon anledning så gick det inte publicera något mellan 00-04 i natt. Så det jag ville få sagt igår kommer nu istället!

Var lite velig inför gårdagen och visste inte riktigt vad jag skulle göra av min härliga söndag -  var ju både kry och fri från baksmällor :) Till slut föll valet i alla fall på innebandy framför fotboll - Mattias Wiler framför världens bästa Man Utd. Nackdelen blev en bilresa på fyra timmar (tur&retur). Hade dock ett gäng glada tjejer med mig i bilen som underhöll, även om jag bara förstod 1/4 av alla konversationer. Fördelen var att jag valde helt rätt match! Innebandyn (som för övrigt var 8-dels final i Schweiziska cupen) blev en spännande historia som Wiler till slut vann med 7-3. Mattias är ju som bekant i form, gjorde inga poäng igår men blev ändå utsedd till Best Player i Wiler, vilket duger bra för mig ;) Man Utd å andra sidan förlorade med hela 2-0 mot sämst-äckel-liverpool. Obegripligt.

Idag var det måndag och jobb igen. Jag och Mattias fick syssla med samma syssla större delen av dagen, och denna syssla bestod i att borra igenom 6 hål (ja hålen fanns redan där) i en liten metallgrej. Vi gjorde det till en tävling, vem som kunde borra färdigt 10 st metallgrejer snabbast - bäst av sju omgångar. Det gjorde det något enformiga arbetet roligare, ända tills jag förlorade och blev sur. Så klart. Mattias ska alltid vinna, jämt jämt jämt, vad vi än gör. Aldrig får man vara bäst.

Efter middagen blev det gym och sedan lite välförtjänt återhämtning på Wellness-centret i Zuchwil. Låg och bubblade en dryg timme i en 34 grader varm utomhuspool, otroligt skönt! En ordentlig massage på det och man skulle sova som en gudinna i natt. Har sällan haft så mycket muskelknutar och skit som nu, det stramar till i ryggen bara jag böjer huvudet framåt. Man kanske skulle ha unnat sig...

Idag har vi förresten varit här i 12 veckor om jag inte räknat fel, 3 månader i morgon! Galet vad tiden går. Mindre än två månader kvar till jul :) Ohh, längtar så. Nu blir det lite läsning och sedan godnatt. Självdisciplinenen känns bättre än på länge, så imorgon blir det definitivt prommis före frukost. Schlaf gut!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jaaaaaaaa!

Har som känt att det inte funnits särskilt mycket att skriva om de senaste dagarna, men nu är jag tillbaka i bloggar-tagen igen. Var nära att skriva ett inlägg redan tidigare idag, under rubriken "Bitterf*tta"... Var så less och arg på mig själv att jag bara ville skrik(v)a ut all vrede! Likväl som jag ibland kan vara världens snällaste och gulligaste, så kan jag vissa dagar vara världens grinigaste och deppigaste människa. Är sällan, eller aldrig sur på Mattias (eller någon annan heller för den delen). Allt som oftast beror det på att jag kan tänka väldigt mycket negativa tankar om mig själv - till slut lite väl mycket (fråga mig inte varför?) och det resulterar då i att jag bara bryter ihop och samman. Finns ingen jag hatar så mycket som mig själv ibland, tyvärr. Som tur var hade jag inte tid att skriva då eftersom jag skulle åka iväg till samling och match. NU ska jag inte ens tänka något mer på det där eftersom jag sedan kvällens match inte haft något annat än ett jätteleende på läpparna! :D

Vi överraskade nämligen alla - inte minst mig själv, och tog andra raka vinsten borta mot Gurmels ikväll! :D Det är så dags att vi börjar vinna nu när det bara är en match kvar innan "uppehållet"... Gurmels ligger (låg?) 3:a i serien - vi sist, men vi var mycket bättre än dem idag och vann helt rättvist med 2-5 :) Jag spelade ytterback matchen igenom, först vänster - sedan höger, och tycker jag gjorde riktigt bra ifrån mig på båda kanterna! Något mål blev det dock inte. En frispark i ribban var det närmaste jag kom, tack och lov nickade vår forward Ste (som f.ö. var helt out-standing ikväll) in returen sedan och jag fick lika mycket cred för det målet som henne :) Planen var för ovanlighetens skull sönderspelad och höstigt lerig, medan domaren som vanligt var gammal och petnoga. Vi fick inte röra varandra utan att det blev frispark, och jag fick inte ens spela med hårnålen som jag hade för att få bort håret ur ansiktet. Hade säkert kunnat skada någon med den? Mja, kanske om jag haft kvar dagens dåliga humör, blivit arg, tagit loss den och sedan försökt sticka ut ögonen på någon med den..? Skulle aldrig hända det heller men. Aja, en match kvar nu som sagt. Inget annat än ännu en VINST ska det bli.

Efter matchen blev det middag med laget på en restaurang i Kirchberg. Jag fick smaka lite ny schweizisk mat och det var gott. Åt även en sallad med selleri i som jag var bergis på att jag hatade. Men sellerin var också god, så nu vet jag faktiskt inte om det är så mycket mer än lakrits som gör mig spyfärdig! :)

Imorgon ska jag, Claudia (som spelar i mitt lag och som är tillsammans med en kille i Mattias lag) och ett par andra tjejer åka iväg och se Wiler möta Malans borta i cupen. De möttes även ikväll i serien, då vann Wiler med 11-4. Vi får hoppas på en lite mer spännande historia imorgon :) Nu ska jag halvt se/halvt sova vidare i soffan till hockeymatchen som Mattias ser på. Nattinatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sömntuta och latmask, det är vad jag är.

Jag har som sagt börjat jobba 12-17 måndag-fredag och känner redan - vart tog tiden vägen? Hjälper inte när man inte tar sig upp och utnyttjar timmarna innan 12 som man säger att man ska heller. Föreställde mig igår kväll en morgonpromenad i skogen där solen sken och allt såg höstigt, färgrikt och fint ut. Så vaknar man, tittar ut och ser att det är inget annat än bara grått. Klart man väljer att ligga och dra sig en timme eller två då under världens skönaste och uppvärmda duntäcke.

Har inte varit i gymmet heller sedan gud vet när. Tur jag har fotbollen i alla fall och min kära pilatesboll här hemma. Ett tips till alla tjejer som vill forma magen; köp en pilatesboll och lägg dig på den (förslagsvis framför TV:n). Läste en gång att det är det enda som fungerar om man vill ha en platt mage. Jag håller med, jag tränar bara inte tillräckligt mycket på den :P Helt klart min bästa vän näst efter plattången. 

Sitter och försöker skriva ett brev på tyska just nu. Kanske är det anledningen till att jag känner mig väldigt tom på svenska ord och berättelser för tillfället. Bättre att vara tyst då än prata strunt. Dusch och godnatt nu!




Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Skulle göra vad som helst för en nybakad kanelbulle just nu.

Haft en liten blogg-paus på cirka 48 timmar. Dessa 48 timmar har jag haft fullt upp med att känna mig härligt nykär igen, har mest bara hängt, klängt och tittat på Mattias med ett par leende ögon. Himla tråkigt när han åker bort en vecka sådär, men så fantastiskt underbart det blir sen när han kommer hem igen! Han sitter även han och bloggar just nu, lägger upp en jätteful bild som han lyckades ta på mig på jobbet idag... Jag däremot tänkte vara snäll och berätta hur stolt jag är över att han kom med i Allstar-teamet efter helgens turnering. Se här :) Grymt tycker jag.

Vad mer? Emelie fyllde år igår - kan ju alltid skicka ännu en hälsning! Har återhämtat mig efter lördagen också. Påmindes dock om allt igen när jag kom till kvällens träning och mötte alla skratt och roliga kommentarer :P Frågan är vad jag INTE lyckades med den kvällen? Fortsätter att jobba på Mattias jobb i veckan också och ett tag framöver. Skulle ju egentligen bara jobba "för" honom när han var borta, men nu verkar det som jag får vara kvar ett tag, åtminstone en månad eller så. Känns så klart bra :) Har inte hört något än om jobbet jag var på intervju för tidigare, men hoppas verkligen att det blir något där också.

Så, imorgon blir det jobb. 12-17. Kan ju inte klaga på arbetstiden i alla fall! Jag SKA SKA SKA ta mig upp och ut på en lång morgonpromenad innan. Kvällen blir nämligen bara lugn. Två fina fotbollsmatcher på TV, kanske zappar över lite där emellan och tittar på vad bönderna har för sig på sina gruppdejter också. Ska bli särskilt spännande att följa Roger i dejtandet, haha :P

Godnatt nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spysjuk.

Det här är lätt det värsta jag upplevt i baksmälle-väg. Har aldrig mått så dåligt och så länge! Känner fortfarande för att bara hänga mig över toaletten och spy. Trodde att jag skulle göra bort mig totalt på middagen hos Alex och spy upp racletten över matbordet eller liknande. Tack gode gud så klarade jag mig undan från det! Värre var det på vägen dit. Hade beslutat med Evi att vi två skulle mötas vid klubbhuset i Kirchberg där vi har vår hemmaplan. Samtidigt som jag kör in på parkeringen där så känner jag bara hur jag måste kräkas. (Okej, jag skulle antagligen inte ens ha satt mig i en bil idag) Börjar leta efter plastpåsar eller liknande samtidigt som jag lyckas parkera. Får panik, hittar ingen plastpåse och det är alldeles för långt till toan. Var olyckligtvis match där också och halvlek, så jag var inte direkt ensam på parkeringen. Funderar på att sätta handen över munnen och springa till toan, men så ser jag en tjej i mitt lag komma gåendes därifrån - skulle aldrig klarat att öppna munnen och hälsa på henne. Så jag slänger mig ur bilen, kastar mig runt huven och spyr på huk gömd bakom bilen. På parkeringen. Snyggt.

Efter detta mådde jag ändå lite bättre och klarade middagen galant även om jag inte hade världens matlust. Det var tur. Jag trodde att det bara var jag Evi och Alex som skulle äta, men hela Alex familj var där och de hade dukat fram rena finmiddagen och arrangerat allt enbart för min skull! Väldigt trevligt och fint gjort tycker jag :)

Nu blir det sova sova sova i förhoppning om att Wiler-bussen tar sig fram i bra fart i natt så Mattias kan komma hem och väcka mig imorgon bitti :) Jag längar efter honom så jag tror jag dör.

Nattinatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Utgången som spårade.

Igår blev det alltså första riktiga utgången i Schweiz. Valde till sist Kirchberg före Bern, då mina lagkamrater hellre ville hänga där. Först blev det förfest hos Mäne.

Mäne und Sue. På bordet ser ni spelet som gjorde mig full fortare än fort.

Claudia und Melä.

I Schweiz sniffar tjejerna snus. Innan själva sniffandet sätter man sig i en ring, sätter sina tummar och lillfingrar ihop med de andras och drar en halvrasistisk ramsa. Ramsan handlar om att de har en dröm att alla "från öst" (?), ska hänga i träd. De har många drömmar men inte tillräckligt många träd. Annorlunda och lite sjukt?!

Jag har länge lyckats stå emot det här sniff-snuset, men igår kunde jag ju inte vara sämre än någon annan. Det fungerade först som någon slags näs-spray för min förkylning. Sedan nös jag ett tiotal gånger och tårarna bara rann. Idag mår jag sämst, dels pg.a detta. Never again!

I vardagsrummet hittade jag ett medaljskåp som hette duga. Det visade sig vara Mänes pappas som tydligen har varit världsbäst på en Schweizisk sport som ingen annan än schweizarna själva hört talas om.

Så här såg själva redskapet ut som man använder sig av i sporten. Plus en boll då. Tror jag måste sätta mig och googla om det där sen. Måste för övrigt säga att jag känner mig väldigt osäker på vissa ord och meningar i detta inlägg. Om man kan säga si eller så och om orden verkligen finns överhuvudtaget. Ibland vet jag inte. Huvudet bara snurrar idag.

Trots utgången var jag hemma och uppe idag klockan 09:00 när Mattias och hans Wiler skulle spela match om tredje-pris borta i Danmark. För det blev ju tyvärr ingen final :( Men idag vann de, och stort också! Mattias gjorde poäng igen och hans femma fortsatte leverera. Vet inte hur många mål de gjorde till slut, men typ tusen. Stackars det andra laget att bli så utklassade, de kan knappast säga nu att de nästan kom trea. Äntligen är i alla fall turneringen slut så imorgon får jag förhoppningsvis hem min bästa!

Nu ska jag lägga mig och vila ett tag. Är bjuden till två andra lagkamrater ikväll på middag. Ska äta raclette, en typisk, ostig och mastig schweizisk maträtt som jag inte smakat ännu. Så det blir trevligt! Mysig söndag på er andra :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg :)

Då var det äntligen helg då! Har haft en mysig men ack så ensam kväll ikväll. Trots att jag pratat med mamma, Emelie och Linda på telefon, Mattias och Sophia på msn och ett antal andra på facebook, så vore det himla trevligt att ha haft någon här! Läste på Malins blogg att det är vinkväll hos henne imorgon, tänk om jag kunde åka till Umeå bara för en kväll! Tänk om.

Men! Jag ska ju inte sitta hemma ensam och vara osocial hela helgen. Förhoppningsvis känns förkylningen bättre imorgon - om inte så gör den säkert det när jag fått lite alkohol i kroppen. ;) Har ju faktiskt inte festat riktigt en endaste gång sedan jag kom hit, så tänkte att det kunde passa bra i helgen när vi är spellediga. Tanken är att gå ut med några lagkamrater i Kirchberg. Har dock hört att musiken inte ska vara den bästa där, så när jag fick veta att Sophia m.fl. skulle till Wankdorf inne i Bern så lät det bra mycket intressantare. Så får se vad det blir, min nya tanke är i alla fall att få med mina lagkamrater och joina Sophia och hennes till Bern. :)

Eftersom jag inte bor i Sverige längre så missar jag inte bara vinkvällar och annat skoj. Missar även födelsedagar och mer "viktiga" saker, som exempelvis min brorsdotters dop. För att "gottgöra" två missade födelsedagar och ett dop, skickade jag därför i veckan ett paket med lite smått och gott hem till familjen Granberg/Ekman i SSS :) Paketet kom fram redan igår, och det tycks ha uppskattats! :)



Alice verkar tycka om sin nya schweiziska mjukis-ko :)

Något annat kul att berätta är att Mattias Wiler vann dagens match med stabila 4-0. Kul, och extra roligt att Mattias fortsätter spela bra och göra poäng. 1 mål och en assist idag, super! :) Imorgon spelar de semifinal. Må de vinna då så de kan gå till final och vinna hela skiten på söndag!

Nu ska jag gå och lägga igen mina ögonlock som varit konstant svullna ända sedan jag vaknade imorse. Godnatt allesammans!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 timmar senare

Två timmar efter att ha kommit ut från en rekordlång, kokhet dusch så sitter jag fortfarande i soffan och fryser. En av Mattias stora munktröjor på, mina nya varma tofflor och en halsduk virad några varv runt huvudet. Ändå fryser jag! Och elementen här inne är på. Var helt sjukt kallt ute under kvällens träning. Hur mycket jag än sprang blev jag aldrig varm, inte ens nära. Super för förkylningen. Har faktiskt svårt att föreställa mig att jag satt ute här och svettades i bikini så sent som förra onsdagen, när jag tränade i ett 0-gradigt Schweiz ikväll. Kan någon säga mig hur temperaturen sjunka ca 25 grader på en vecka?

Imorgon är det fredag och full fart mot helgen! Första gången på evigheter som jag verkligen känner så! :D En veckas jobb och jag känner redan hur mycket mer jag uppskattar min lediga tid. "Perspektiv" sa min kära vän Linda att det brukar kallas. Imorgon ska jag har myskväll här hemma helt för mig själv. Skönt! Först blir det att se Mattias match live på internet kl 17:00 och sedan Idol såklart! :) Till det blir det nog en ny glass-smak av storfavoriten Mövenpick. Nu blir det att krypa ned under täcket för lite återhämtning. Ögonen är tårfyllda eftersom jag hela tiden vill nysa, och näsan är täppt. Nicht gesund und munter, som man säger. Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förkyld

Ja dels har jag Mattias på vift någonstans långt borta i Danmark, dels har det plötsligt blivit svinigt kallt ute (endast ca 8 plusgrader) och dels så arbetar jag numera varje dag. Klart kroppen inte pallar! Snuvig och hängig är jag, hoppas det inte blir värre än så.

Så idag har det blivit bara lugnt. Hade som lovat mig själv att jag skulle stiga upp och ta en långpromenad varje morgon innan jobbet, men fast väckaren ringde 08:45 så var den plötsligt 10:40 nästa gång jag öppnade mina ögon. Blev sen frukost istället framför TV:n/datorn där jag han se första perioden av Wilers första match borta i Danmark. 10-1 vann de med till slut och hattrick av Mattias dessutom. Kul för honom! :D I´m proud.

Jobbet flöt på bara bra och tiden gick inte så jättesakta. Ikväll har jag skickat iväg en ansökan för att förhoppningsvis få läsa matte C på distans efter jul. Därefter har jag haft en trevlig kväll med Sophia. Tjejsnack, Bonde söker fru, Sverige-Albanien och bäst av allt - Mövenpick glass med smaken Swiss Chocolate. Mmmm! Gå förresten gärna in på Sophias blogg och kolla in bilderna i dagens inlägg "Modeller för 1 dag". Detta var dagen i Zürich efter att vi hade besökt Rheinfall. Vi var i Zürich, alla affärer var stängda och det var två timmar kvar tills matchen mellan Grasshoppers och Wiler skulle börja. Så vad gör man? :P Mattias tycker att vi är ett gäng nördar och att det är en typisk tjejgrej att ta "hoppkort" osv. Det må så vara, rätt kul hade vi i alla fall :)

Stormötet igår, eller Herbstsammlung som man kallade det här, var sådär givande. Fick först av allt veta att jag skulle ha betalat 10 chf igår i böter, eftersom jag tydligen var kom försent till förra träningen (?!). Därefter fick jag veta att jag snart måste betala en medlemsavgift på 250 chf. Fixa sponsor/-er för 150 chf. I november måste jag betala ca 250 chf till (om jag inte minns fel), om jag vill följa med till träningslägret i Italien i vår. Visserligen Italien, men det där var bara en del av vad det kommer kosta totalt. Känns som det plötsligt blev väldigt dyrt att spela fotboll? Så dyrt att det knappt är värt det? :S Kanske ska skriva att 250 chf är ungefär 1750 kronor. Så att. Förut har man klagat på den där medlemsavgiften på 500 kronor. Hm.

Nog om det. Nu blir det en snabbdusch, sen sängen! Sömn, träning, kärlek och C-vitamin. Då håller man sig kry :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Djur gör människan glad.

Idag när jag gick ut vid kvart över nio så var det första gången som det "rök" ur munnen när man andades. Enligt wetter.ch ska första minusgraden komma på torsdag och till helgen finns det risk för snöblandat regn. Nu är det bara bort med bikinin och fram med jackan och långbyxorna. Tur för mig nästan att jag har två duntäcken för mig själv i veckan! Har köpt ett par nya tofflor också som jag har på mig konstant. Eftersom vi bor på nedersta våningen med källaren under oss (i ett gammalt hus) så har vi inte mycket till golvvärme. Om jag blundar och stryker på tofflorna så känns de precis som Lova. Världens lenaste och finaste katt, åh vad jag önskar att hon hade flyttat med mig hit. Men jag vet ju att hon har det bäst i Storsandsjön. Saknar mina djurvänner i allmänhet. Stötte på en grå katt häromveckan när jag var ute och gick. Vi pratades vid i några minuter och på dessa minuter så hann denna okända katt ge mig så mycket glädje. Går som inte riktigt förklara.



Nu blir det jobb 12-17. Ikväll träning, samt något slags stormöte för hela klubben.
Schönen tag!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Den ena ovanliga utmärkelsen efter den andra.

Tidigare i morse vid frukosten satt jag och läste lite på aftonbladet.se. Halkade in på ett klipp från "Miss Plastic World" i Ungern. Alltså Miss Plastikopererad. Deltagarna hade opererat allt från bröst, till näsor, till tår (?!). Visst, kan ju vara kul för både de som opererat sig och blivit snyggare och även för plastikkirurgerna som fixat det hela. Men är det inte lite sjukt också? Sedan att vinnaren belönas med en ny lägenhet i Budapest?

Senare i dag sitter jag på jobbet och tittar i den schweiziska tidningen "Blick", tror den heter så... I den får jag syn på en artikel från Belgien där man utsett Miss Obdachlos. Alltså Miss Hemlös. Även här belönades vinnaren med ett nytt hem, samt hjälp att hitta ett jobb osv - kort sagt hjälp att "komma på benen" igen. Även här, visst är det bra. Varje hemlös människa i världen hade väl velat vinna den tävlingen. Men håll med om att det är lite sjukt också?!

Konstig kväll ikväll. Var inte hemma förränd vid 18-tiden. Skypade med storebror m. familj till 19. Blev mörkt ute i samma veva och tyst och tomt i hela huset. Lyckades inte servera mig själv middag förrän 20.30. Gjorde den här pajen, som tog lite längre tid att tillaga än jag räknat med. Men det var helt klart värt väntan! :) Nu är klockan 22.15 och det blir nog inte mycket mer idag än att se klart Roast på Berns. Är trots sovmorgon till 10.40 helt dödstrött efter dagens jobb. Man är ju inte van :P

Herrå!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

VINST!

Äntligen, finally, endlich!...så kom idag första vinsten! :D SÅ UNDERBART SKÖNT. Ursäkta språket, men fan så mycket roligare det är att vinna än att förlora. 5-2 blev det tillslut hemma mot FC Etoile Sporting. Jag fick än en gång börja matchen som mittback. Tränare Andrea började småskratta när hon drog laguppställningen och fick mördarblicken av mig. Förstår ärligt inte varför hon sätter mig där, jag har ju inget där att göra. Fick tack och lov (inte utan anledning) flytta ut till vänsterbacken efter cirka tio minuter. Där trivs jag bra. Mycket bra till och med. Skulle bara önska att jag fick följa med mer uppåt längs kanten än jag tilläts idag, hade mycket spring i benen i andra halvlek idag som bara ville ut. Men bra gick det och nyskorna var sköna. En tjej i laget sa efter matchen: My father said you were the best. Alltid kul att höra något sånt, även om det var fler än jag som hade en bra dag idag :) Vinsten förändrade dock inget i tabellen, vi ligger fortfarande sist :P Men nu känns det som det finns lite hopp i alla fall. Det var den första, men definitivt inte den sista 3-poängaren.

Imorgon åker Mattias till Danmark en vecka för att spela Europa Cupen. Jag blir alltså ensam i huset i en hel vecka. Får undvika program som exempelvis dokumentären om Hagamannen i SVT1 ikväll om jag ska våga sova ensam. Känns trist såklart. Jag kommer sakna min innebandyspelare. En av de positiva sakerna däremot är att jag får äta vad jag vill. Han är nämligen lite kräsen också min innebandyspelare. Ska imorgon göra en vegitarisk pestopaj med massvis av grönsaker. Spenatsoppa blir det någon dag. Allmänt så kommer det bli mycket svamp, ananas, lök, linser, bönor och andra nyttigheter som det inte blir så mycket av annars. Mums!

Tänkte avslutningsvis ta en bild på mig själv med nya kameran och visa upp det glada ansikte jag haft sedan matchen idag. Förstår dock inte hur jag ska bära mig åt för att ta en enkel snapshot och det är för sent för att jag ska orka bråka. Jag lär mig kanske imorgon, kanon är i alla fall att jag kan se mina nära och kära över skype igen :)

Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lata lördagen :)

Igår gjorde jag min första dag på mitt nya (om än tillfälliga) jobb: Litec i Grenchen. Ännu ett evighetsgörar-jobb som man säkert efter ett tag skulle kunna göra i sömnen, men jag är glad för vad jag får och tjänar dessutom så bra att jag inte begär att det ska vara kul. Igår var ju också Mattias där så vi fick dels byta syssla med varandra efter halva passet, och kunde dessutom fördriva tiden lite genom att prata om vad vi tror händer efter döden och sånt.

Igår kväll blev det en lugn kväll med bästa blåbärscheesecaken framför TV:n. Zappade mellan en innebandymatch på TV4-sport och Idol på 4:an. Gissa vem som ville se vad? :P Tycker nog att Karolina var fel person att bli först ut av finalisterna! Hon valde helt klart fel låt igår, men hon sjunger ju så mycket bättre än många andra. Am I wrong?

Idag har vi inte stressat. Blev en lång och skön förmiddag med frukost och filmmys i soffan. Därefter blev det en sväng till Lyssach. Jag var på jakt efter nya fotbollsskor och en ny webbkamera till min dator. Hittade båda och är så långt nöjd med mina köp! Skorna blir det att inviga redan imorgon då vi har match 12:30 hemma i Kirchberg. Ska första vinsten komma nu då mån tro?

Avslutade shoppingturen i svensk-shopen på IKEA. En varmkorv åt oss var, hushållsost, ballerinakex osv. Mattias köpte en norrlandsguld till kvällens fotbollsmatch, jag köpte en ekologisk hjortroncider. Kvällens fotbollsmatch ja, mellan Danmark och Sverige. Tung förlust och nu känns VM väldigt långt borta. VM utan Sverige? :( Då kommer jag att heja på England!

Förhoppningsvis får jag använda webbkameran imorgon också. Var alldeles för länge sedan nu som jag fick skypa med familjen i SSS och se den här glada lilla tösen! HUR söt kan man bli :D

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Flo Rida



Igår bokade jag och Mattias biljetter till en konsert med Flo Rida i Zürich den 17:e november. Skoj! Känner att vi verkligen borde passa på att åka och se sådant när man nu för en gångs skull bor så bra till. Jag menar, hemma blir det ett sånt himla projekt om man vill åka iväg och se något. Man ska ta sig till Stockholm eller Göteborg tur och retur, fixa övernattning/hotell osv. Här tar vi bara bilen och kör dit, blir inte mycket omständigare än så :)

Funderar på att köpa biljetter till Kelly Clarkson också som kommer hit i mars nästa år. Jag hade helst av allt velat se Pink som är så jävla cool rent ut sagt. Sett hennes uppträdande från MTV-video music awards? Hon har två konserter här i mitten på december. Enda biljetterna som finns kvar går dock på cirka 2000 kr, så det blir nog tyvärr att hoppa över den här gången och hoppas på billigare chanser framöver vad gäller henne.

Sitter här och väntar på att det ska bli hockey nu igen. NHL-lagen spelar visst match var och varannan dag! När tränar de egentligen? Tänk om man vore hockeyproffs, vilket liv alltså. Spela hockey och TV-spel och bli miljonär, typ. Vad ska det bli av mig egentligen? Proffsdrömmarna gav jag upp för länge sedan. Om jag inte nu skulle ha några helt oupptäckta talanger vill säga, man vet ju aldrig! :) Men tur är ju att jag fortfarande kan utbilda mig och "bli" något på så sätt. Har faktiskt börjat kolla runt lite för att eventuellt söka och läsa några kurser på distans efter jul. 15:e oktober är sista ansökningsdagen! Så alla vet. Tjao!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder från helgen !

Lördag i Thun :)





Och söndag, Rheinfall :)





Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Arbetsintervju

Fick en oväntad start på denna tisdag. Hux flux skulle jag iväg på arbetsintervju för so-cool-events - helt oförberedd. Bra att vara oförberedd, då hinner man inte bli nervös? Nej, jag föredrar nog att vara förberedd. Särskilt när jag ska försöka uttrycka mig och prata gott om mig själv på ett annat språk än svenska. Men Fritz, killen som satt på andra sidan bordet under intervjun, var snäll och pratade högtyska med mig, samt lät mig blanda svaren med engelska och tyska.

Han erbjöd två olika anställningar. Antingen heltids eller extra. Heltids skulle ju inte vara fel, men det skulle samtidigt innebära att jag inte kan åka hem till Sverige över jul. Så, vänligt men bestämt: NEJ. Blir extra eller inget. Verkar ändå vara ett roligt jobb! De söker tjejer som kan jobba på eventet, i baren, servera, stå i entrén, fixa med isbanan osv. Språket trodde han inte alls skulle vara ett problem. Äh, vi sätter bara en svensk flagga på tröjan din så löser det sig (var ungefär vad han sa). Han skulle höra av sig så småningom och ge mig besked: ja oder nein. Jag hoppas på JA såklart :)

Händer en del i jobbväg nu änligen alltså. Imorgon är jag ledig. Torsdag blir sista dagen på bild-räknar-jobbet. Fredag ska jag skolas in på Mattias jobb. Ska jobba där för honom hela nästa vecka när han åker iväg till Danmark för att spela Europa-cupen. Sedan kan man ju alltid hoppas att det steget in där kan leda till mer jobb. Nu ska vi se hockey här. Mattias äter godis. Jag har en nyttig vecka. :( Han har Toffifee!! ÅH.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En fullspäckad helg.

Länge sedan jag tog en så här lång paus från bloggandet, en hel helg :P Faktum är att jag har haft en riktigt fullspäckad, svensk, rolig och händelserik helg, så det har helt enkelt inte funnits tid. Har stigit upp, ätit frukost, åkt iväg...kommit hem, somnat. Vaknat, ätit frukost, åkt iväg...kommit hem, försökt se lite tv, men somnat. Däremellan har jag gjort följande;

Jo, till störst del så har jag följt med och guidat två svenskor, nämligen Bäckis och Lena som varit här för att hälsa på sina vänner Sophia och Cissi. Bäckis har jag träffat ett par gånger i ”Solsandsjön” tidigare, men det här var första gången som jag träffade Lena. Glada och trevliga är de båda två!

Lördag åkte vi först till Thun. Var dit jag ville åka och bada i somras (om ni minns), men inte hann. Fick istället se själva staden nu, och det var väl ungefär lika vackert som det är överallt annars här. Bilder kommer! Blev lite sightseeing, shopping för ”svenskorna” och lunch på McDonalds. Därefter var det tänkt att vi skulle åka iväg till Luzern, en av mina favoritstäder här, men tiden blev knapp eftersom både jag och Sophia skulle spela match senare.

Istället åkte vi till Balmberg – ligger som det hörs på namnet uppe på ett berg och dessutom inte alltför långt härifrån. Däruppe har de byggt en ”Seilpark”, en slags äventyrsbana uppe i träden, med klättringsmoment och linbanor osv. Man får ta på sig en vanlig ”klättersele”, sedan är det bara att klättra upp och ge sig iväg. Som jag har förstått det så finns det också olika svårighetsgrader som man kan välja bland. Även här blev tiden dock för knapp för att ha tid att klättra, så det får bli en annan gång. Har faktiskt hört att vi kanske ska åka iväg dit med laget snart, hoppas hoppas :)

Lördagkväll var det match igen som sagt, borta mot Walperswil den här gången. Blev inget annat än ännu en stor förlust. Skulle kunna skriva ett helt inlägg om bara matchen (känner att jag har mycket att säga om den) men det intressar nog få. Vad jag vill säga är dock att jag gjorde min helt klart bästa match hittills trots förlusten, vilket alltid gör att det känns lite bättre. Vill bara att det här ska vända snart. VINST på söndag alltså!

Söndag blev det utflykt igen, bara vi tjejer den här gången; Sophia, Cissi, Lena, Bäckis och jag. Först åkte vi till Rheinfall – Europas största vattenfall. Rheinfall ligger norr om Zürich -nästan ända uppe vid gränsen till Tyskland, och man åker faktiskt till och med en sväng in i Tyskland för att ta sig dit. Väl där valde vi att köpa biljett och åka ut med en båt för att komma riktigt nära vattenfallet. Det var otroligt vackert och fint att se på avstånd och riktigt mäktigt att se på nära håll! Bilder kommer.

Men ett vattenfall är inget man tittar på en hel dag, så efter någon timme satte vi oss i bilen igen och åkte tillbaka till Zürich. Eftersom det var söndag så var det mesta stängt och det var inte lätt att ens hitta ett ställe att äta på. Men mat fick vi och energi att roa oss de timmar som var kvar innan vi skulle se matchen mellan Mattias Wiler och Grasshoppers (där Alex och Patrik två andra f.d. dalen-spelare spelar). Jag var den enda i sällskapet som hejade på Wiler och det blev också dem som segrade tillslut med 5-6 efter en spännande match :)

Det var många aktiviteter och mycket text – fastän jag hoppat över en del. Hur som helst en mycket trevlig helg och bilder kommer senare som sagt! Fotar numera nästan enbart med Mattias nya kamera, är så mycket roligare och enklare när man har en fungerande display. Detta innbär att korten hamnar på hans, inte min dator, så jag måste blogga på hans - inte min dator, om jag vill ladda upp korten. Detta tar dessutom rätt lång tid numera eftersom bilderna är så rackarns stora. Ikväll vill dessutom inte internet fungera riktigt på den datorn, så därför blir det inga bilder alls idag. För att göra en kort mening lång :P Nu blir det TV och sova, ny arbetsdag imorgon :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En dröm som nog inte kommer att bli sann.

Kanonväder idag igen! Rena sommarveckan har det varit. Skönt att vi har match 19.30 (på lördag) den här helgen, då finns det ingen risk att det blir för varmt i alla fall :) Drömde i natt att jag hade bloggat om vädret. Hur sjukt det var att det hade snöat hemma redan, medan det fortfarande var sommar här! Nästa dag, i drömmen alltså, snöade det för fullt här nere, - bara för att jag hade "skrytit" om vårt fina och varma sommarväder. Så jag vet inte, det här blev ju inte riktigt som i drömmen nu men, får väl se om det kommer någon snö imorgon ;P

Nu tänkte jag promenera iväg till gymmet och träna litegrann. Därefter blir det bara hem, in i duschen och sedan göra sig lite fredagsfin. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Börjat tillåta mig själv att känna lugnet.

Haha haha. Har just suttit och skrattat åt klippet från kvällens idolkval/resultatshow där stackars Camilla hörde fel och trodde att hon gått vidare. Men det var ju KAROLINA, inte Camilla. Jag tyckte Jihde var tydlig, men antar att publiken överröstar lite. Usch så hemskt för henne... För att inte tala om pinsamt! Haha, men ack så roligt! :P

Tiden bara flyger iväg, timmar, dagar. Känns som jag sagt det förut? Klockan är redan dryga två timmar efter midnatt, igen. Vad är det för liv jag lever egentligen? Vart är den Josefine som alltid gick och la sig före klockan tolv? VARJE DAG utom lördag typ. Tjejen som hade dagliga rutiner som hon följde disciplinerat. Var jag otroligt tråkig förut eller bara duktig och hälsosam? Snart kommer det bli ”ähh, jag äter när jag är hungrig”, - inte ens frukost, lunch och middag på någorlunda regelbundna tider.

Men faktum är att jag efter nio veckor har börjat vänja mig vid detta liv, börjar i alla fall få en mer avslappnad attityd/inställning till det hela. Har kommit på att jag förmodligen ska försöka njuta så mycket som möjligt av det här året, för kommer antagligen inte få så många sovmorgnar i rad någonsin i mitt liv igen (så länge jag arbetar eller går i skolan). Och sovmorgnar har jag ju faktiskt aldrig haft något emot!

Så, imorgon är det fredag igen och jag är ledig – igen. Sovmorgon blir det, sedan ska jag bara njuta och ta dagen som den kommer med ett leende. Det är jag just nu :)

 

PS. Saknar dock mina vänner ibland så jag tror att jag dör. Vill ba ha er här och nu! Puss.DS

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()