Kaffe med mjölk.

För ett par dagar sedan när Elin i vanlig ordning var här för att dricka lite kaffe så fick jag plötsligt för mig att jag skulle ta mjölk i mitt kaffe jag med. Tror det var för den gulliga mjölkflaskan jag hade köpt, mjölken såg helt enkelt väldigt inbjudande ut. Jag som hatar när kaffet börjar bli kallt har i alla dessa år vägrat ta mjölk i, just eftersom jag tänkt att det blir kallt mycket fortare då. MEN SÅ HIMLA MYCKET GODARE DET VAR! Nu dricker jag kaffe som om det vore vatten. Mums!

Helg nu - har en otroligt fin och solig lördag utanför fönstret! Ännu en gång hade vi gärna åkt skidor idag, vilket tidigare i veckan också var tanken, men M är sjuk och min hosta har idag plussats på med halsont, så blev inget av den här gången heller. Istället har Mattias tatueringstid kl. 11 i Solothurn. Jag tror jag ska ta mig en härlig promenad dit och gå lite på stan medan han tatuerar sig :) Därefter blir det tyvärr matteplugg, måste tvunget räkna ikapp idag. Lite andra roliga saker finns också på "att-göra-listan", såsom tvätt och städ.

Sen ska vi däremot hitta på lite kul! Eventuellt ska vi åka och bowla + äta pizza med Elin, Züri, Christoph och Evelyne innan vi alla sedan ska åka och se kvartsfinal 6 av 7 mellan Tigers-Köniz. Tigers som leder med 3:2 i matcher kan idag avgöra på hemmaplan, och det skulle då också innebära att Wiler får möta just Tigers i semin. Jag håller alla mina tummar för Köniz idag jag!

Sedan håller jag tummarna för att mitt halsont går över under dagen istället för att bli sämre, för imorgon har jag fotbollsturnering i Kirchberg :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hur kunde det inte räcka längre än så här?

Sverige har ju hittills gjort ett helt otroligt grymt OS om jag får säga det själv - inte minst längskidåkarna! :D De jag trodde och hoppades mest på i förhand (förutom skidskyttedamerna) var dock ishockeylandslaget, så efter morgonens förlust så kändes det lite som att OS plötsligt tog slut. Känns som att Sverige var för bra för att åka ur redan nu!?


Martinell och Molin som var tappra och tog sig hit för att se matchen kl.06:00 imorse kunde lika gärna stannat kvar hemma i sängen :P

Så även jag... Är helt slut nu efter en lång och intensiv dag. Hockey, matteplugg, jobb, träning. Jag hinner bara hem så ska jag iväg igen någonstans. Hinner ingenting! Igår var jag bara tvungen att ringa Malin efter att två nätter i rad ha drömt att olika kompisar (bl.a. hon) hemma i Umeå bara ignorerat mig när jag äntligen kommit hem igen och fått träffa dem. Tecken på hur dåligt samvete jag har just nu över att jag inte haft tid/kunnat höra av mig till folk där hemma? :/

Imorgon blir det lika fullspäckat, men efter träningen kl. 21:00 imorgon kväll är det helg :D M är ledig från innebandy i helgen, så blir lite annat skoj. Mer om det imorgon. Har förresten lyckats dra på mig en riktigt jobbig hosta. Skyller på de som sitter och röker INNE på jobbet hela tiden. Har typ fått KOL eller nåt. Eller så är det alla förlorade sömntimmar (OS-timmar) som har satt sina spår. M är nämligen även han förkyld, fast 5 gånger värre än mig. Så nu ska vi sova och krya på oss lite! Nattinatt.



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ibland känner jag ju att jag bor några 100 mil söderut.

Som jag förstått det genom att läsa hur folk beklagar sig i statusar etc på facebook så verkar det vara dunderkyla där hemma nu igen. :O Kommer all den där snön överhuvudtaget ha hunnit tina bort tills jag kommer i maj?! Kollade nyss vädret här. Ser inte ut att bli jättesoligt i veckan, men temperaturen håller sig kring 10-13 grader på dagarna, och på söndag - då vi f.ö. har första fotbollsturneringen UTOMHUS - så ska det bli uppemot 18 grader! Jag säger som Sophia, ibland är livet bra rättvist ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

HURRA!

Idag fyller min allra bästa och galnaste Linda 21 år! Hurra hurra hurra!



Vi får se till att boka resa åt dig hit snart för nu har vi varit ifrån varandra alldeles för länge igen. Saknar dig a lot!!

Idag har varit en seg dag. Var halvroligt att samlas sådär och titta på hockey imorse, men det får hellre ske på kvällstid framöver. :) Nu ska jag kanske ta tag i matten. Sedan blir det att heja fram Kalla och Haag till ännu en medalj, innan ögonen och kroppen säger ifrån totalt. Baaara tisdag imorgon...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sicken härlig dag!

Underbara söndag! Himla skit att M skulle spela match bara, annars hade jag väldigt gärna suttit uppe på nån bergstopp och fått fräknar idag. Förmiddagen bestod av strålande sol och uppemot 10 plusgrader :) Vårkänslorna blir starkare för varje dag som går nu. Gräset kommer fram, ja, det blir som en annan luft. Svårt att förklara, men jag känner igen saker/känslor och får ständiga flashbacks från förra våren när jag var här och hälsade på. Härligt! Bäst av allt den här helgen var också att jag hade söndag redan igår, så fick som en extra ledig dag :)

Var trots OS-uppesittarkväll (liksom varje kväll nu) pigg och tog mig upp och till gymmet redan vid 10-tiden. Klockan 13 var vi bjudna till Lena i Gerlafingen på födelsedagsfika. Hon fyllde 30 år igår, det förtjänar ett stort GRATTIS!! Hon bjöd på massa ost och kex, frukt och kladdkaka. Smarrigt värre var det :) Vi varvade fika med prat och plötsligt var det dags att bege sig hemåt. M skulle iväg till samling. Jag borde ha räknat matte. Det gjorde jag inte.

Sedan var det match. Andra för i helgen. I gårdagens match vann de med 11-10 efter förlängning! HELT GALET SPÄNNANDE. Ikväll blev det också en jämn historia, och även den här gången var Wiler snäppet bättre och vann till slut med 7-5. Dessa två vinster innebär att säsongen är över för Grünenmatt. Mattias och Wiler vidare till semifinal, mot vilka återstår att se :)

06.00 imorgon bitti är vi ett gäng som ska samlas här och titta på hockey, Sverige-Finland såklart. Vi blir majoriteten svenskar, ett par schweizare och samt en finne. :P Så ska försöka få mig några timmars sömn nu, annars blir det en seg dag på jobbet sedan!

Kram&Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckan som gått.

Ja nu var det länge sedan jag skrev! Tror jag hoppar över förra helgen och går direkt på Milano-resan. Eller, två punkter om förra helgen:

  • Provjobbade på hotellet i Zuchwil på lördagen. Gick sådär! Jag tycker personligen att jag gjorde så bra ifrån mig som jag bara kunde. Det var tyvärr så stressigt hela dagen att de två tjejer jag arbetade med hade aldrig tid att visa/ lära mig något, vilket resulterade i att jag många gånger kände mig mest i vägen. Dessutom kändes det som jag fått i mig ca 400 cigaretter när dagen var över, ingen höjdare :S Så, just nu känner jag mig inte så peppad på en fortsatt anställning. Vi får se. Kanske ska säga att jag jobbar må-fre på mitt gamla jobb nu, så känns kanske inte så nödvändigt heller :)
  • Lördagkväll och söndagkväll blev det innebandytittande i Sumiswald, kvartsfinal nummer 2 & 3 mellan Wiler & Grünenmatt. Blev en vinst och en förlust, står nu 2:1 i matcher (fördel Wiler) inför helgens omgångar :) Mellan matcherna så sov jag mestadels. Helt slut var jag!

Så, MILANO! Har ju varit där en gång tidigare i år, men kan så här i efterhand knappt jämföra den resan med den här. Då var det Milan-Bologna. Helt enkelt. Nu var det Milan-Manchester United. Ett fullsatt San Siro och dessutom – ett Milan med världens bästa och snyggaste David Beckham på planen! ;) (Fick dock aldrig någon kram...)

 

Resan dit gick bra, för er som inte vet så tar det cirka 3½ timme att köra härifrån. M var chaufför och jag höll honom vaken genom att mata med semlor :P Hittade enkelt till hotellet tack vara GPS:en, hotellet som f.ö var riktigt fint! Slappade någon timme på rummet och tog sedan taxi till arenan, där vi hann äta (en SJUKT god) pizza på en närliggande restaurang innan det var dags att börja köa.

 

Trots tusentals människor flöt det på bra i kön och in kom vi och fram till våra platser, lagom i tid för att hinna se lagen tåga in på planen. Jag märkte fort att jag som united-fan befann mig på helt fel läktare. Vågade inte applådera alltför högt där jag satt! :P Cirka 83000 på läktaren, otrolig stämning. Jag vet inte vad jag ska säga. Rooney var grym och ledde United till seger. Jag = Glad! M= Inte lika glad. (Nästan förvånad att vi kunde tillbringa natten på samma hotellrum sedan :P)

 

En anledning till att vi stannade över natten var för att vi ville se oss om lite i Milano också – inte bara området runt San Siro. Som ni sett på bilderna i inlägget nedan så hade vi dock otur med vädret, vilket såklart förstörde vår sightseeing litegrann. Men vi hann i alla fall kika in centrum med alla lyxiga affärer, slottet och stora domkyrkan etc. Förstår verkligen nu varför Milano är Victoria Beckhams favoritstad – ALLT kändes lyx. Fint var det minsann – trots gråvädret, och minitrippen till Italien blev kort sagt det bästa alla hjärtans dag-firande jag hittills har upplevt :)

 

Nu måste jag åka iväg på träning, sedan är det äntligen helg!

 

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bilder från vår lilla tripp till Milano :)









Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Alla Hjärtans Dag :)

Jag hade verkligen tänkt blogga ikväll. Satte mig vid datorn för en och en halv timme sedan för att börja, fastnade på facebook-chaten och här sitter jag nu med tunga ögonlock och redo för sängen. Har ju massor att skriva om! Helgen som varit med jobb och innebandytittande. Alla hjärtansdag, som jag och min kärlek kommer fira ordentligt på tisdag istället genom att åka till Milano :D OS som har börjat. Osv osv. Får ta mig tid att berätta mer imorgon kväll istället.

Imorgon:
Jobb 10.30-17.30.
Träning, gym.
Baka semlor.
Räkna matte?
M.M.

Nu: Sova.

Hoppas alla haft en mysig dag med sin älskade!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hurra, hurra, hurra!

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år!
Ja, i dag fyllde alltså min kära mor 49 år. Håll med mig om att hon inte ser en endaste dag äldre ut?! :) Tråkigt att jag inte fick vara där och dela den här dagen med henne och övriga familjen, men snart är det bara en månad kvar tills hon kommer hit och hälsar på mig. Ska bli kul!

Igår hade jag ju en fika-träff Bern som jag såg fram emot. Den blev jättetråkigt nog inställd :/ Någon blev sjuk och det var annat, så vi bestämde oss för att flytta det hela till en annan dag. Jag som hade hunnit bli fikasugen bestämde mig ägna eftermiddagen åt bakning istället. Gjorde denna morotskaka som blev helt gudomligt god. TIPS!

Sedan var det första slutspelsmatchen för M som stod på schemat. Och det blev inte helt oväntat seger för Wiler-Ersigen, även det såg osäkert ut ett tag. De låg under med 3-5 ett tag i andra perioden, men lyckades sedan spela upp sig ordentligt - gjorde 6 mål på raken, och vann till slut med 9-6 :)

I och med matchen igår så blev jag helt "dagavill". De brukar ju aldrig spela mitt i veckan såhär, så tog halva dagen idag för mig att inse att det inte var måndag. Fick som jag skrev jobba lite idag också! Kom helt som en överraskning. Verkar ju dra ut på tiden med nya jobbet på out-leten, så blev bara glad när de plötsligt ringde från mitt gamla jobb imorse och frågade om jag kunde komma. Ska få jobba imorgon också och även nästa vecka. :)

Börjar elva imorgon och eftersom jag slappade hela dagen igår (för att egentligen räkna matte idag) så blir det att stiga upp tidigt imorgon och plugga.. Men det är nog bara bra att jag tar mig upp imorgon så jag ställer tillbaka dygnet lite, ska ju faktiskt upp 05.15 på lördagmorgon. Sist det hände måste varit när vi skulle upp och med flyget hem innan jul :O

Så i säng nu. Fredag imorgon! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kort update

Vinst igår! Jobb idag tydligen. De ringde nyss från gamla jobbet och ville ha dit mig idag, jag tackar såklart inte nej. Min mamma fyller år idag! GRATTIS ÄLSKADE MAMMA! :D Skriver mer sen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just another tuesday.

Idag har bara varit en av alla de dagar som bara flyter förbi utan att sätta några som helst spår i minnet. Steg upp 11. Åt frukost samtidigt som jag såg ett avsnitt Entourage. Gick en timmes promenad, handlade. Räknade ett avsnitt i matteboken och klarade diagnosen galant. Pratade med Rebekka - det kan ha varit dagens bästa :) Tvättade och dolade på litegrann. Lagade middag. Efter den gjorde jag och M en kraftansträngning och satte upp vår hatthylla igen som FÖLL ner från väggen för ett tag sedan när den tyckte att det blev för tungt. Himla hus! Kaffe på det och sen träning i K-berg till 22.

Imorgon blir en desto roligare dag! Ska kanske (mest troligt) följa med Sophia och Lena till Bern en sväng under dagen och antingen luncha eller ta en fika på Starbucks (tror att Cissi ska sällskapa också). Alltid trevligt att umgås och prata lite om allt möjligt. Sen är det ju aldrig fel med Starbucks heller ;)

Imorgon drar även slutspelet igång för Mattias och Wiler-Ersigen. Så, första kvartsfinalmatchen mot Grünenmatt hemma i Kirchberg imorgon kväll. Trogen innebandyfruga som jag blivit så finns jag självklart på läktaren och hejar, ska bli sjukt kul! Alltid sån härlig stämning på läktaren och den grymma atmosfären lär ju bara stiga till en ännu bättre och högljudd nivå nu. Ja, jag känner mig fan riktigt laddad! ;P

Nu ska vi se nyaste One three hill, så hejdå! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Also...

Lördagen, helgen!

Fest i Bern var det alltså, men först hade jag ju en arbetsintervju att klara av som bara dök upp från ingenstans sådär på fredagskvällen. Var sjukt nervös. Dels för att jag kände press att göra bra ifrån mig, eftersom jag "misslyckats" med det på några intervjuer innan. Kände dessutom att jag hade oddsen emot mig att just lyckas. Så knepigt med en massa regler och skit här (fast bara för mig tydligen), jag vill inte (får inte?) ens gå in på allt. Jag känner mig som en illegal invandrare fast jag inte är det.

Jag får inte säga vissa saker, måste i princip ljuga ihop en historia om min vistelse här när jag söker jobb - och ja, ni vet ju hur bra jag är på att ljuga. Som TUR var kom inga jobbiga frågor och intervjun som gjordes helt och hållet på tyska gick BRA. Jag ska få komma och provjobba på lördag. Kanske ska säga att jobbet är på ett hotell i Zuchwil (minns inte om jag skrivit det) och gäller endast lördagar och söndagar. Ingen dröm att börja kl. 06 på en lördagmorgon, men just nu blir jag överlycklig över vilket arbete och vilka arbetstider som helst. :)

Nu till det "viktiga"! SVENSKfesten i Bern. Alltid lika kul när vi lyckas styra ihop så att zürichtjejerna kommer hitåt eller vice versa. (Nu saknades några men..) Nästa gång blir det vår tur att åka till Zürich! :) Allt inleddes med förkalas hemma hos Linda i Schliern, som även hade två svenska tjejkompisar från Warberg på besök. Där blev det snacks, dricka och mycket trevligt småprat med både nya och mer bekanta ansikten :)

Vid halvelva började vi dra oss mot Barstreet i Bern. Barstreet är... Ja, hur ska jag förklara. Tänk er en stor hall, i Umeå - typ någon av noliahallarna. Och som små marknadsstånd så är hallen fylld av olika barer. Även matställen, men främst barer. Längst bort i hallen fanns även en stor scen med liveuppträdanden hela kvällen. Det var otroligt varmt och trångt där inne, minns att jag frågade ett flertal gånger "hur många får de ta in egentligen?" Antar att det var extra mycket eftersom detta var sista helgen för Barstreet - det är inget som hålls öppet året om.

Vi fastnade länge vid en bar, vet inte om det var för att bartendrarna var unga män i bar överkropp och för att de dessutom var väldigt generösa med spriten? :P Jag tog mig hur som helst inte ens ett varv runt där inne. Var påväg en gång mot dansgolvet men där tog det bara stopp. Orörligt p.g.a trängseln. Vad jag minns så var ändå musiken riktigt bra! Helt annorlunda festupplevelse i alla fall. Helt OKEJ upplevelse, allt blir bra med ett grymt sällskap :)

Så, söndag: Trött och bakis. Måndag: Matte och träning.
Tisdag?


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Svensk tjej(+Jens)-fest i Bern - bilder!

Här får ni min finfina lördagskväll i bilder :)







Supertrevlig kväll verkligen! Hur det hela var beskrivet i ord, både förfesten och senare på Barstreet berättar jag imorgon. Då skriver jag även om min (faktiskt) lyckade arbetsintervju, med mera med mera. Nu ska jag slötitta på Super Bowl med M som kommit hem från Finland :) Gissa vem som kommer somna på soffan ikväll?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Helg :)

Åh, jag känner mig sliten. Kunde inte riktigt somna i natt. Visste inte vart i sängen jag skulle ligga, åt vilket håll, eller vilken kudde jag ville ha. Är ändå van att gå och lägga mig själv, eftersom Mattias brukar sitta uppe och se på NHL var och varannan natt. Brukar klaga då att han ska sänka ljudet, just för att det är svårt att somna. Men måste säga att det var ännu svårare nu när det var helt tyst!

Fick ett samtal för ett tag sedan från ett hotell i Zuchwil (grannbyn) där jag tydligen sökt jobb. Hade nästan glömt bort det så blev helt ställd när de/han ringde. Men sen klarnade det lite och jag fick fram några fraser på tyska. Ska dit imorgon på "intervju" kl. 14 :) Har också pratat lite med Linda. Hon (och Amy) kanske kommer hit första helgen i mars. Hoppas! :D

Nu blir det disk. Träning som vanligt 20-21 i Kirchberg. Först hade vi en sliskig spanjor som höll i fredagsträningen, vi klagade på honom och fick då istället "Järnkvinnan". Ca 185 cm lång, tatueringar på armarna, svart kort hår, och en bakåtvänd keps på huvudet. Lesbisk? Hon är i alla fall läskig och sjukt vältränad.

Därefter blir det bara att ta det lugnt i soffan. M lämnade en liten överraskning åt mig i frysen innan han for igår, en Mövenpick. bara till mig :) Så det blir att avnjuta den till nyaste avsnittet av OTH. Imorgon vankas det svensk tjejfest i Bern! :D

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kreativ blogg



Brukar vanligtvis inte haka på sådant här, men okej :) Utmärkelsen kreativ blogg har börjat spridas här nere bland de svenska bloggarna, och häromdagen så utsåg Sophia mig. :)

Utmaningen går ut på att man ska berätta 7 fakta om sig själv.

1. Vissa vet inte ens att mitt riktiga namn är Josefine.

Härmar Sohpia själv lite som skrev något om sitt namn på första punkten. Jag har kallats för Joffa så länge jag kan minnas – och så länge jag kan minnas så hatar jag också det smeknamnet! Eller hata är väl ett starkt ord, men hör ni inte hur fult det låter: Joffa? Jag vet en person till i hela världen som kallas för det och det är min kusin som heter Josef. Varför fick inte jag bli en Josse, eller Jossan som alla andra Josefinor? Det är iofs bättre än mitt första och absolut längsta smeknamn; Karl-Johan Lillis von Anka.  Fråga mig inte hur och varför, men vid närmare eftertanke så är nog inte Joffa så tokigt ändå.

 

2. Jag har alltid gillat Norge.

Blev förälskad i Ole-Gunnar Solskjaer  a.k.a. ”baby-face” för cirka 10 år sedan, efter att jag även förälskat mig i Phil Neville och David Beckham (ja, hela Manchester United). Tycker det norska språket är det finaste och gladaste som finns. Hade till och med en Norge-flagga ett tag på väggen hemma i mitt rum, och på ett annat fotografi av mig som finns upphängt på samma vägg har jag en Norge-flagga målad på kinden. Det sjukaste av allt är att jag aldrig varit i Norge!


3. Jag var en riktig stjärna när jag var yngre!

Lärde mig läsa långt före alla andra barn och i skolan skröt läraren och sa ”jag behövs ju inte här, vi har ju Josefine” . Idrott var det bästa jag visste. När andra tjejer hoppade hopprep spelade jag fotboll med grabbarna. På distriktsmästerskapen kunde jag välja vilken gren jag ville, hade ändå chans på guldmedaljen. Kan lätt skryta om det här nu eftersom det aldrig blev något av mig sedan. Alla talanger jag någonsin haft verkar som bortblåsta numera :P


4. Jag ger tydligen ofta ett första intryck av att vara en riktig bitch.

Faktiskt sjukt. Det finns oräkneligt många som jag har lärt känna, och som på efterhand sagt till mig att; ”När jag såg dig första gången så trodde jag att du var världens bitch”. Till och med Linda, min bästa vän som jag lärde känna på gymnasiet – och som själv kan skrämma livet ur vem som helst, sa att hon blev rädd för mig när hon såg mig första gången. Jag vet inte, ser jag verkligen så farlig ut? Ibland kanske jag kan verka otrevlig, men det har nog snarade med min blyghet att göra. Jag är en jättesnäll tjej om jag får säga det själv.


5. Jag önskar verkligen att jag vore grym på att sjunga!

Okej, jag sjunger inte uruselt, men jag tror att jag sjunger nasalt och de höga tonerna är inget för mig. Skulle jag få välja något som jag skulle vilja vara riktigt, riktigt bra på – så skulle det vara att sjunga. Nu sjunger jag ju gärna ändå, men helst bara när inga andra hör.

 

6. Min stora last här i livet är mat.

Ja, hellre mat faktiskt än godis och sötsaker. Visst jag gillar sådant också, men mat... KÖTT. Vissa säger att de äter för att leva, ibland känns det som att jag lever för att äta. Det är tur jag gillar att röra på mig också, annars hade det aldrig gått ihop!


7. Jag är sjukligt rädd för ormar.

Ja usch bara. Var som värst när jag var yngre och ofta brukade drömma mardrömmar om dem. Vaknade i panik, sprang till mamma och pappa för att krypa ner där, och drömde vidare/inbillade mig på vägen dit att ormarna flög efter mig i luften. Mamma har senare berättat för mig att jag fick lov att ligga PÅ henne och sova eftersom jag trodde att det kryllade av ormar i hela sängen. Har tack och lov – trots att jag är uppvuxen ute i skogen – aldrig stött på en orm där den inte ska vara. Men, det är helt klart en orsak till att jag tvekar stort till att åka till länder så som Australien etc. Kan dock (stort dock) säga att min spindelskräck har blivit värre sedan jag flyttade till Schweiz. Spindlarna här SER UT att höra hemma i Australien. Jag tycker nog det kan vara vinter och kallt ett tag till så de håller sig borta.

 

Det var det :) Jag skickar vidare utmärkelsen till: Emma, Johanna La, Johanna Li, Linn, Malin, Emelie och Lisa.


Om du får denna awarden ska du:
- kopiera awarden på din blogg!
- länka till personen som gett dig awarden!
- berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
- välja 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
- länka till deras bloggar!
- lägga en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!


Puss till Mattias som är i Stockholm inatt och kram till alla andra! :P Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

GOD, I´M SO STUPID!

Varför kan jag aldrig, och då menar jag aldrig, säga något förutom sanningen? Låter som det skulle vara en positiv egenskap att vara ärlig, men nä, jag tror bannemig inte att det är det alltid. Jag tror inte att jag kommer få det här jobbet, och det är helt och hållet p.g.a min ärlighet. Samtalet började bra, hon tyckte precis som jag att det vore helt perfekt eftersom jag bara kunde peka ut genom fönstret och visa när hon frågade vart jag bodde.

Hon förstod att jag inte kom härifrån och jag berättade lite kort att jag var svenska och av vilken anledning jag var här. Men så frågade hon plötsligt hur länge jag hade planerat att stanna. Jag blev lite ställd, funderade och tvekade någon sekund innan jag svarade: juni. Då la jag ändå till en månad eftersom vi egentligen har bokat biljetter hem till den 10:e maj. Då blev hon genast osäker och sa att de ville anställa någon som ja, helst kunde jobba åtminstone några år framöver. Immer. Jag drog då till med att "ja, men kanske att vi stannar till hösten i alla fall.."! (Även fast jag vet att det aldrig kommer hända) Hon såg sådär övertygad ut. :/

Försökte i alla fall få henne förstå hur viktigt det var för mig det här jobbet. Så vi får väl se, även om det just nu känns som att oddsen är låga att de väljer mig. VARFÖR sa jag inte bara att vi var här tills vidare? Känner mig rätt irriterad på mig själv nu, inte minst efter att Mattias kommenterat och påpekat att det faktiskt var rätt dumt gjort att berätta att vi snart skulle hem. Frågan är ju om jag verkligen kan gå runt och hata mig själv för att jag varit ärlig?

P.g.a den här "arbets-grejen" har ju min löprunda blivit framskjuten till ikväll också, puh... Har dock ägnat senaste två timmarna framför spisen och ugnen (bakat både bröd och mjuk pepparkaka), så jag känner mig rätt uppvärmd - ska bli skönt att ta sig ut. Men tillbaka på ruta ett vad gäller jobb. Ska visserligen jobba imorgon och fredag för Mattias som åker till Sverige och senare Finland.

NU --> löpning, core & rumppass :) SEN --> Fika och mys i TV-soffan. Hejdå!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Taggen! :)

Som sagt, oflyt med jobb. Men kanske kan det vända redan idag?! :) Hade för ett tag sedan räknat färdigt veckans matte och var precis på väg ut på en löptur när jag tänkte att, man kanske skulle ha snabbkollat ifall det kommit in några nya arbetsannonser först. Det gjorde jag, och blev alldeles till mig när jag märkte att senaste annonsen som kommit in var om ett jobb på en restaurang som ligger GRANNE med vårt hus. 11-14 må-fre - inte mycket men alltid något. Relativt roligt arbete. Dessutom stämmer jag bra in på vad de söker - grundläggande kunskaper i tyska och mellan 18-35 år gammal. JAG MÅSTE FÅ DET!

Gick dit men de verkar ha stängt mellan 14-17. Så, jag går dit strax efter 17 igen. Bara positivt, nu hinner jag förbereda mig lite! :) Håll tummarna kära ni!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Alanya 2008 - jag föreslår att vi gör om den resan!

Det var hyfsat kallt när vi förväntansfulla var på väg ut till flyget i Umeå. Josse var bäst på att hålla masken ;)

Framme i värmen och Alanya. Lyckan när vi insåg att vi blivit grannar på hotellet! :P


Vet inte om man kan kalla detta havsutsikt men? :P


Amanda var snabbast att få färg. Det är orättvist det där!

Turkarna kallade oss "spice girls" - ganska passande. "Pax å va sporty-spice" ;)

"Äääh, ge mig kameran då..." :)

Jag och Linda, helt sjukt vad jag saknar den här tiden. Vi var som inga andra. Och jag fick hela veckan förklara mig för alla att mitt blåöga faktiskt hade orsakats av en fotboll - inte av en pojkvän.

Fräsch.

Sista kvällen var perfekt. Middag med alla svenskar, och CL-final (med United som vinnare) på storbild :)


Extra kul var det ju att Rebekka fann kärleken där nere! Det klickade direkt med Robin och vi alla får väl vara glada för hennes skull att kärleken håller/höll bättre än solbrännan ;) Men lite synd är det ju att han skulle vara ifrån Sundsvall. Nu när jag ska tillbaka till Umeå i höst skulle det inte göra något om du flyttade dit också Bre ;)

Det får räcka. Men vilka härliga minnen som kommer fram genom att se dessa bilder m.fl. Hjälper lite åt PMS:en... :P Nu blir det godnatt! Stor godnattkram till er alla.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

PMS

Jag hatar det. Eller så har jag några dåliga dagar just nu och skyller bara på det. Nä det måste vara PMS. Känner att jag har lite oflyt, och blir lätt irriterad när saker stör. Som ikväll, efter träningen. Träningen slutade 21.45. Jag brukar sedan alltid duscha, men inte idag eftersom jag ville hinna hem till FINALEN av paradise hotel. Skyndar på med kläderna, springer mot utgången - för att sedan märka att ytterdörren ut från hallen är låst. Så där fick jag stå och vänta i nästan 15 min innan min tränare äntligen kunde komma och låsa upp. Några av mina lagkamrater som också fick stå där och vänta måste ha undrat vad "men vafaaaaaan.." betyder. :P

Hade förövrigt en väldigt ovärd träning. I teorin så var det löpteknik vi hade, men i praktiken så var det en gubbe som var där och pratade om olika övningar, visade dem för oss - och sa sedan "Also...guut!". Pratade om statistik, att 3/4 av alla skador faktiskt uppstår under träning och inte i närkontakt med andra spelare. Check. Vi skulle undvika att springa med hälarna i marken och se till att pendla med armarna framåt och bakåt - inte åt sidorna. Verkar logiskt?

Hem kom jag i alla fall till slut och fick se finalen! Vinnarna blev inte det par jag hoppats och trott på. Men vafan, vem bryr sig egentligen? Både lite skönt och väldigt tråkigt att det är över. Det här var en bra säsong :)

Oflyt har jag också med jobb här nere. Känner mer och mer att jag vill börja plugga till hösten så känner mer och mer en press OCH stress över att man kanske skulle ha behövt tjäna ihop lite pengar tills dess. Hörde om jobbet igår (där jag - som det ändå låter, ska få jobba feb-mar) men inget nytt. Ingen aning när jag får börja, eller hur mycket jag sedan får jobba. Usch, jag gillar inte det här. Jag gillar inte att känna mig så oaktiv!

Så för att kompensera mitt dåliga samvete över det så försöker jag vara så duktig som möjligt på dagarna med att hålla fint här hemma, se till att Mattias får mat i magen, träna och plugga matte. Vet förresten inte varför jag läser matten? Det enda jag behöver den till är om jag vill söka till Civilekonom och det känns faktiskt inte så lockande. Men som sagt, det får mig i alla fall att känna att jag gör lite nytta. 

Nu blir det snart lite Twilight-läsning och sedan sömn. Satt dock och tittade efter lite bilder på datorn och hittade igen mappen med bilderna från vår turkiet-resa inna studenten. Tro jag måste lägga upp några! :)






Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()