Fortsätter komma och gå!

Ja, jag gör lite som Jesus. Dör och återuppstår, åtminstone här. Helt seriöst. Ska jag fortsätta med det här? Lägga ner? Ha kvar, lägga ner? Nog har jag hunnit fundera sedan senaste inlägget. Synd att man ska känna "fan, idag måste jag ta tag i bloggen". Jag gör det för att det är kul, eller hur? Ibland, då jag känner för det :) Som vanligt bryr jag mig för mycket. Jag menar, hur svårt är det? Tar inte lång tid direkt att få ihop några rader. Har inte brist på "ämnen" att skriva om heller. Senaste veckan kanske lite för många, eftersom det tydligen tagit upp för mycket av min tid för att jag ska prioritera det här. Första gången jag ens loggar in här på snart två veckor! Ser till min förvåning ändå att ni är ett gäng trogna läsare. Överraskning till er här nu då :)


Kort uppdatering om vad som hänt sedan sist:

  • Spelat två matcher. Dels den mot Mariehem som blev en svängig historia. Vi inledde med att göra 1-0 i början av matchen. Därefter fick de göra 1-1, 1-2 och 1-3 innan vi på slutet lyckades göra två mål och kvittera. Skönt med 1 poäng till oss - lika skönt att de inte fick 3. Dels en konstig och ovanligt tjongig match mot Clemensnäs borta förra helgen. Båda lagen spelade lika bra (dåligt?) och det kunde ha slutat hur som helst. För en gångs skull så hade vi tur och vann med 0-1. :)

  • Varit på personalfest i Sörmjöle! Mycket god mat och dricka, sånglekar, scharader, badtunna. Hur kul som helst. Avslutar inlägget med lite bilder därifrån!

  • Slingat håret. Nämnvärt om ni frågar mig! Hade ju faktiskt bokat tid för permanent tidigare i vår, men fick då ställa in p.g.a resa. Nu blev det slingor istället, somrigt och fint :)

  • Blivit sambo. Ja, så är det faktiskt. Åtminstone på prov, hur det nu går får vi se! Hittills måste jag säga att jag trivs mer än bra med att vara två :)

  • Blivit sjuk, igen! Streptokocker och penicillin.Vad har hänt med mitt immunförsvar som brukade stå emot alla förkylningar i världen? Jag skyller allt på tandläkarna. Tur här att jag som sagt fått en rumskamrat som kunde passa upp mig och ta hand om mig när jag mådde som sämst. :)
  • Med mera, med mera.

Att jag går på penicillin nu innebär att jag inte kunnat träna något alls i veckan. Jag får förmodligen se helgens match från läktaren och måste också ta det lugnt med helgens festande. I helgen är det ju nämligen yran! Grymt i alla fall att det verkar ska bli kanonväder, för sola och se på brännboll får jag minsann göra!
 
Lite bilder på sibyllas stjärnor till personal nu då ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

När en föds så dör en annan

Låter tragiskt, men det är väl så det är. Livets gång. Föds man så dör man, förr eller senare. I måndags blev jag faster till lilla Alice. Nu har jag precis kommit hem från min egen faster Lisettes begravning. Hon avled hastigt och plötsligt i en hjärtinfarkt för snart tre veckor sedan. Endast 58 år gammal. Som prästen sa idag; Gränsen mellan liv och död är lika tunn som en hinna. Ena dagen kan man vara livs levande, nästa dag är man död. Man vet aldrig vem som står näst på tur att gå dit vi alla ska gå. Det är skrämmande.


Jag som annars gråter lika sällan som Liverpool vinner ligan grät tills tårarna tog slut idag. Det gör så ont att se så många sörjande människor samtidigt, särskilt när det är familj, släkt och vänner som berörs. Nu har jag varit på lika många begravningar som bröllop i mitt liv. Jag hoppas att det blir fler av det senare i framtiden!
Jag kommer aldrig glömma dig, faster Lisette. Vila i frid.


Livet går trots allt vidare för oss andra. Fredag idag. Helgen ser ut som följer:

Ikväll: Jobb 17-22.
Lördag: Hemmapremiär på Umedalens IP mot Mariehems FF. Klockan 15 smäller det! Bortapremiären gick inte som vi tänkt oss, får se till att prestera bättre nu på hemmaplan!
Direkt efter matchen bär det av med taxi till Sörmjöle där det blir personalfest med Sibylla-gänget.
Söndag: Jobb 08:30-15. Därefter efterlängtad söndagsdejt med Malin :) Titt på hennes (och Johans) nya lägenhet. Öppning av födelsedagspresent i efterskott samt slingning av hår.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Alice :)

Igår bar det alltså av till Lycksele BB för att hälsa på storebror Kristoffer och hans Emelie som i måndags blev föräldrar till världens sötaste lilla trollunge. Alice Ekman som hon så småningom ska döpas till, var 52 cm lång och vägde nästan 4500 g. Låter som en rätt stor bäbis (vilket man också kunde räkna ut att det skulle bli efter att ha sett Emelies mage tidigare!), men så liten hon var när man såg henne! Händer, fötter, naglar - hur kan de vara så små!?

Ett dygn gammal är hon alltså på bilderna här nedan. Jag tyckte hon var Krille upp i dagen direkt jag såg henne, både näsan och munnen var hans. Tror hon ärvt hans tjocka hår också, kolla in kalufsen! Här har vi en tjej som kommer få mycket hår på huvudet :) Ögonen fick vi dock inte se så mycket av. Mestadels sov hon, men när jag höll i henne ett tag så försökte hon flera gånger att öppna dem. Hon riktigt tog i såg det ut som, men det blev tyvärr inte mer än lite kisande - ungefär som jag själv brukar se ut väldigt tidigt på morgonen.

Här har vi då lite bilder av hela "familjen", alla ville såklart se och hålla i lilla pyret :)


                                               Lilla Alice med kalufsen.

                                           Pappa, mamma, Alice :) 

                           Min bror har blivit far, känns helt overkligt :)
                                     Men jag tror han blir en bra pappa
!

                                                Farmor Britt-Inger

                                                 Farfar Mats.

                               Och så jag då, Faster Josefine :)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Det blev en tjej! :)

Ikväll blev jag äntligen faster Josefine! Men det blev ju inte en pojke som jag hela tiden trott, utan en vacker liten tjej som ska heta Alice :) Allt verkar ha gått bra, mor och dotter mår bra som jag förstått - skönt! Inte pratat med Krille något ännu, mer än ett gratulations sms, men kan gissa att det är en glad och mycket stolt nybliven pappa jag får träffa imorgon när det blir till att följa med mamma och pappa och hälsa på alla tre på Lycksele BB :) Kommer bilder!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Måndag morgon

Klockan är bara drygt tio men det känns som jag gjort en halv dag redan. Har varit hos tandläkaren för sista gången på länge, hoppas jag! Idag var det Sven igen, han som inte såg ut som en han. Sven bedövade, tog fram skalpellen och skar. Fort gick det! Han var kanske inte så noga :P Plockade ut en bit tandkött, stor som min lillfinger nagel ungefär - fast tjockare, och sen vart det klart. Nu är jag hungrig men får inte äta något förrän bedövningen har släppt. Lugnt måste jag också ta det. Ska ta på mig bikinin och sätta mig med boken på balkongen tror jag. Ja det gör jag :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Linns födelsedags-/inflyttningsfest i bilder :)


                               Amanda & Josse var på glatt humör

           Tema färg var det som gällde, rosa och turkost var populärt!

                                                      Hela högen :)

                                     Linda och självaste Linn :)

                                                       Klassfoto :)
                                   13 friskvårdare samlade i en säng.

                                        Hanna, Caroline & Frida :)

                                             Fokus på fransarna.

                                                        Finfina tjejer!

                               Strax efter 22 fick vi (tyvärr) lämna förfesten. 
                                    Då tog vi bussen ner till stan och Rex!


      Linda och Anton precis som man ska se ut efter en helkväll på Rex
                                                   -något slitna ;)


         Jag såg snarare arg ut. Var jag inte alls, bara trött, mätt och belåten.
Lite less bara över att jag lämnat Tuvgränd och flyttat en kvarts promenad längre bort. 
   Hade ljusnat ute igen innan jag äntligen tog mig i kragen och gick hem!

    Tusen tack underbara Linn och alla ni andra för en supertrevlig kväll!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En bra dag :)

Torsdag redan! Kan i alla fall hålla med horoskopet om att dagar och kvällar bara skulle flyta förbi. Schnellt. Lever ju faktiskt som en normal människa också numera, åtminstone för några veckor. Jobbar mest på (var)dagarna, tränar på kvällarna och har ledigt på helgerna :) Vädret har varit minst sagt varierat i veckan. Igår var det första gången - någonsin - som jag tog bilen till jobbet pga regn. Idag däremot har det varit soligt och varmt - trots blåsten. Jag jobbade förmiddag så har hunnit med att samla på mig lite sol nu på eftermiddagen.

Det blev en runda på stan i jakt på lite somrigt, trots att min ekonomi egentligen säger nej till sådant just nu. Förra månaden blev det som sagt både en och två resor till det fina landet i söder, blev mindre jobb och en lön därefter. Men jag kände att jag både ville och behövde unna mig lite shopping :) Jag överlever! Fick exempelvis 20 kronor i dricks idag genom att bara vara osminkad men ändå fräsch. Vad det nu är som är så speciellt med det? Var en man som sa efter han beställt sin mat: "Alltså, jag måste bara berömma dig. Var nyss uppe på sjukhuset. Där var alla tatuerade och spacklade som fan. Sen står du här, helt omålad och ser ändå fräsch ut. Hur är det möjligt?" Jag hade inget bra svar på frågan men tackade för pengen och sa att den ska jag nog köpa smink för! :P


Blev hur som helst två färgglada aningen speciella t-shirtar med lite oversize-stuk på stan. En från Rut m.fl och en annan från Stadium. Endast 149 kr styck så jag tror nog plånboken överlevde! Men efter kläd-shoppingen så var det dags för min första riktiga shoppingtur på systembolaget också. Velaren nr. 1 som jag är fick beslutsångest nånting. Gick ett varv. Två varv. Gick ett tredje varv. Tittade på och läste nyfiket om diverse flaskor och dess innehåll. Gick kors och tvärs. Fram och tillbaka. Hann bli både hungrig och kissnödig innan jag äntligen hade lyckats plocka ihop lördagens förfest. Men jag tror det blev bra :)


Vad gäller bäbisens ankomst så lät han/hon mig tro att jag skulle få rätt ända in i det sista. Emelie hade värkar hela tisdagen och på kvällen bar det av till BB. Där hände sedan ingenting. Det bara slutade. De stannade natten över, men fick åka hem på onsdagen. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Fast är nog rätt säker ändå på att jag hinner bli faster Josefine innan helgen är över :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej ba.

Tillbaka i stan efter en lugn och skön helg i Storsandsjön. Hade dock räknat med att hinna bli frisk, inte det. Hade också hoppats på en del solande - inte det heller. Och inte har det fötts några barn ännu! Kom igen nu bäbisen, jag gissar på att du kommer imorgon :) Blev stannad av polisen för första gången i mitt liv just när jag kommit in till stan imorse. Liksom alla andra trafikregler&skyltar så har jag helt glömt bort vad alla "polistecken" betyder, men var klyftig nog att förstå att jag skulle köra till sidan och stanna där. Nervositeten släppte med en gång när jag märkte att det var Louise, en tjej i laget som är polis, som stod där och vinkade. Fick blåsa det bästa jag kunde, testet blev negativt. Alltså positivt :) Vi snackade lite fotboll och sen fick jag köra vidare.


Fick ett ryck och tog fram symaskinen i helgen också. Sydde under lördagen om ett par jeans till en kjol. Simpelt, jag vet. Men dubbelsömmarna jag gjorde blev raka ska ni veta! Om jag kommer använda "jeansen" mera nu återstår att se. Fortsatte igår kväll. Hittade ett halvt förskräckligt trikåtyg som jag började klippa i. Slutade i en klänning som jag faktiskt funderar på att ta på mig på Linns inflyttningsfest på lördag. Om det stämmer det jag hört att det är tema "färg" som gäller, så kan det bara inte bli fel i alla fall :)


Ny vecka nu där jag inte har något som helst inplanerat förutom jobb och träningar. Som det stod i mitt horoskop igår: Dagar och kvällar kommer flyta förbi utan passion. Känner mig faktiskt helt okej med det den här veckan. Ser fram emot helgen! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag vill dissa mig själv.

För det dåliga humör jag visat upp ibland på sistone. Vet inte varför, om det är att jag är mer less än vanligt? Fast less på vad då? Egentligen känner jag mig inte less på något alls. Egentligen trivs jag hur bra som helst med livet i allmänhet just nu. På jobbet träffar jag i och för sig väldigt många människor som bara suger all positiv energi ur en. Det är otroligt påfrestande, men oftast försöker man ju vara trevlig tillbaka ändå. Det är mitt jobb. Sedan ligger allt och puttrar under ytan på något vis, och ilskan får sedan gå ut över någon oskyldig stackare efter jobbet. Kan det vara så? Som igår. Jag kom hem till SSS, trött. Men ändå glad. Sedan spiller jag te på min nya tröja och börjar nästan gråta över det (?!). Hur gammal är jag nu igen? Svär och lever om. Hets! Blir grinig mot mamma som är snällast i världen och förtjänar det som minst. I själva verket är jag irriterad efter en diskussion jag haft tidigare under kvällen med en bitterfitta till chaufför rent ut sagt. Långsint? Inte det heller. PMS? Nja.


Har klagat en del på fotbollsplanen på sistone också. Herregud, det är ju bara en sport. En hobby! Knappast så att jag satsar ändå. Men jag hatar att känna att man underpresterar som fan. Har dock insett att mitt gnällande på plan kanske inte påverkar bara mig själv utan andra i laget också. Vem tror jag att jag är? En felpass och jag frågar mig själv varför jag håller på med fotboll. Jag måste ändra inställning, hitta samma motivation och självförtroende jag hade inför seriepremiären för ett år sedan. Det är ju faktiskt kul med fotboll, därför jag spelar ju :)


Låg en bok här hemma i köket som hette "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?". Faktiskt sjukt bra fråga. Skulle kanske satsa på den istället för Stieg Larsson :P Skärpning hur som helst. Jag hatar negativa människor, det sista jag vill är att vara en själv. Ska se till att ha anledningar att hissa mig själv istället efter seriepremiären nästa lördag. Faktiskt mycket att se fram emot just nu. Nu närmast Man Utd-Middlesbrough på tv :D Trevlig lördag alla!



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lugn som en filbunke.

Eller hur är det man säger? En endaste vän online på facebook nyss. Ett tydligt tecken på att jag är en av få som sitter hemma framför datorn ikväll. Fast helt osocial har jag inte varit. Drog en sväng till Emma G efter jobbet. Trodde det bara skulle vara tjejerna som hängde där, men möttes redan utanför dörren av fetaste festen. Precis som det brukar vara när det är Emma som står för kalaset i och för sig - jag borde anat! Hur som helst, där kom jag med kepsfrilla och en juice i handen. Var en salig blandning människor på plats, vissa från vindeltrakten, andra från normalingshållet och några från stan såklart. Alltid kul att träffa folk man sällan ser :) Fick äntligen träffa Emmas kille Adam, vilket var på tiden! Fick även träffa Rebekka o Amanda, vilket tyvärr inte blir så ofta numera så det var också kul! Dock var musiken något för hög för att det riktigt skulle gå prata med varandra. Även det precis som det brukar vara när det är Emma som står för kalaset :P Fullt ös med andra ord!

Vid halv tolv drog folket ut, då drog jag hem.

Fick höra på festen att jag varit taskig och lagt upp fula bilder från helgens förfester.


Elin, det här var den andra bilden du var med på. Bättre?


Och det här var nästa bild som ditt fejs fastnade på Josse.

Haha, alltså förlåt. Tro nu inte att jag lägger upp de här för att vara extra taskig, vill bara bevisa att jag inte medvetet valde att lägga upp bilder på er där ni blev mindre lyckade. Snarare tvärtom, valde de som blev minst fula ;P Men spela roll, vi vet ju alla att ni är jättefina båda två egentligen. Särskilt ikväll var ni det! Hoppas ni får/fick en lyckad kväll ute vart ni nu än hamnade :D

Och du M. Hade det varit det som var meningen hade jag nog valt att lägga upp en bild där det kunde urskiljas bra mycket tydligare. Har flera sådana bilder också ska du veta ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()