Till nutid.

Idag är det den sista maj. Om exakt två veckor flyttar jag hem till Sverige. Det kommer bara susa till!

Klockan är nu kvart över ett och jag har mer eller mindre precis stigit upp och gjort mig en smoothie. Inte likt mig att ligga så länge nu för tiden, men anledningen är att jag från och med ikväll och 6 dagar framåt kommer att jobba som bartender om nätterna. Gjorde min första kväll i lördags på MIA i Grenchen, ett evenemang liknande Nolia, med olika hallar, tivoli osv.  Arbetar alltså där som bartender i Loungen. Jobbar 20-00 idag och imorgon, 20-03 ons-lör. :)

Vad mer har hänt sedan sist? Förra veckan hade jag mer eller mindre semester. Tog det bara lugnt och gjorde det jag kände för. I fredags åkte jag in till Bern för att umgås lite med Sophia och Cissi. Blev fika på Starbucks och Sex and the city 2 på bio. Fikat var som vanligt supergott och filmen var som väntat riktigt bra! På kvällen blev det sedan lite vin, snacks och tjejsnack efter att även Lena Martinell återvänt till oss från Sverige. Hon är nu här igen ett par veckor för att även hon för att arbeta på eventet i Grenchen :)

Söndag hade jag match. Borta trodde jag, men det var visst hemma :P Kirchberg vs Gurmels. Slutade med vinst 5-2 senast, nu blev det förlust 1-3. Jag längtar verkligen till att få spela fotboll hemma i Sverige kan jag säga!! Eftersom jag gjort mina första träningar i veckan efter en knapp månads frånvaro, fick jag bara spela andra halvlek. Som mittback :S Kul var det ändå :) Mindre kul dock att det blev precis de 45 minuter igår som regnet valde att ösa ner mest.

Så efter en blöt match blev det en lugn och mysig kväll i soffan. En riktig söndagkväll. Hemkörd pizza. Godis, glass och film.

Och nu sitter jag här! Ska ta tag i hushållet lite efter det här. Dammsuga och lite sådant. Sedan blir det ut och röra sig och fixa till någon middag innan Mattias kommer hem :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ett litet bildspel från vår alldeles perfekta helg i Paris.

Tänkte att det får räcka så, bilderna får tala för sig själva!

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ledsen.

Har precis suttit i dryga två timmar och jobbat ihop ett inlägg om vår fantastiska helg i Paris. Sen när man ska spara så bara försvinner allt. VARFÖR? Min dator fick sig ett slag som jag inte riktigt vet än om den fått men av. Får se när och om jag orkar skriva om det hela. GODNATT.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

PARIIIIIIIIIIS

Här ligger jag och tittar på 90210. Avsnitt efter avsnitt. Har inte alls tid med det, men det är ju såå bra! Innan 16:00 ska jag ha: Handlat, packat, helst tränat, duschat och gjort mig klar. PARIS here we come! :D Vi har just nu följande plan för helgen:

Kommer fram rätt sent ikväll, så hinner väl inte göra så mycket mera då än att hitta till hotellet och checka in :)

Imorgon kommer vi att försöka vara vid Eiffeltornet ett bra tag innan öppning. Vi lär inte vara ensamma där! Tanken är såklart att ta sig ända upp. 324 meter. Vet inte om jag någonsing varit så högt uppe (bortsett från när jag flygit) :S Får se om vi tar hissen eller tar trapporna upp ;)

Därefter är tanken att vi ska hinna med att kolla in bl.a Triumfbågen, Notre Dame och Louvren. Har skrivit ut en karta där vi markerat allt vi vill se, men vi får se vad det finns tid till. Vill inte bara stressa runt heller :) Söndagen blir det i alla fall Disneyland för hela slanten, det ser jag verkligen fram emot :)

För lite bilder från Alicia Keys, så kan ni istället kolla in Mattias blogg. Nu måste jag ta tag i den här dagen!

HA EN TREVLIG HELG ALLA, hörs på måndag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Senaste!

Nu var det länge sedan jag bjöd på en update. Var tvungen att gå in och läsa själv för att se vart jag riktigt slutade. Kan som fortsättning på senaste inlägget bara kort säga att askmolnet höll sig ur vägen för mig och jag kunde säkert flyga hem som planerat förra veckan. Gick istället sämre att ta sig hem, men det är en annan historia. Veckan hemma i Umeå/Vindeln/SSS först :)

Tajmade ju in min hemkomst bra till lilla Alices 1-årsdag förra tisdagen. Linda, som under vår snart 5 år långa vänskap fortfarande inte hade varit i SSS följde med mig ut för att gratta och hälsa på. Kalas med middag och fika blev det först i Vindeln, i den villa som Krille och Emelie precis köpt och flyttat in i. Som en bonus fick jag även träffa mormor, moster Gunilla och kusin Jenny där, som också kom för att fira lilla Alice. Så stor och duktig hon blivit!

 



Linda stannade sedan över till onsdagen, då det blev uppstigning rätt tidigt eftersom jag hade tid hos frissan i Vindeln kl. 08:30. Så, så mycket av SSS hann hon tyvärr inte se, men nu hittar hon i alla fall dit :) Frissan sedan alltså, gissa vem som äntligen fått sin vilja igenom och blivit lite blond? ;) Efter några timmar i frisörstolen åt vi sedan lunch med mina föräldrar på hotellet, innan det var dags för Linda att åka in till stan igen.

Jag hade därefter ett par lediga dagar ute i SSS. Gick massor med långa promenader, åt allt jag längtat efter (t.ex. blodpudding, leverpastej och pappas älgkött), spelade yatzy med mamma och pysslade på med lite av varje. Fredagkväll tog jag – som så många gånger förr - min nytvättade, glänsande älskling; Perkan, och brände iväg till stan.

 

Där plockade jag först upp min fina vän Malin på Ersboda och åkte sedan till Gammliahallen för att heja på Mattias som då redan var halvvägs inne i sin VM-turnering. De hade tidigare vunnit mot exempelvis Japan med 33-00 – inte så spännande kanske… Men nu var det dags för Finland, ett betydligt bättre motstånd. Och för att spara några rader kan jag nu gå händelserna i förväg och hoppa direkt till söndagens final - den spelades nämligen också mellan Sverige och Finland. Sverige vann båda matcherna och Mattias fick sitt guld. Han gjorde genomgående en kanonturnering som lagkapten i det svenska laget, jag kunde inte vara mer stolt :)


I och med det så var min vecka i Sverige i princip över. Sista dagen tillbringades i sällskap med Linda, vilket alltid är lika skrattfyllt och kul. Kul var det dock inte att pallra sig till flyget innan 05:00 på måndagsmorgonen. Jag hade inte sett fram emot att själv åka rutten Umeå-Wasa-Riga-Zürich, och det blev inte bättre heller av att mitt flyg i Riga blev försenat några timmar. Fyfan för Lettland. Trodde hela tiden att jag var i Tjeckien men :P Var mycket som inte gick min väg den dagen, men till slut landade jag i alla fall i Zürich där en trött Mattias väntade på mig. Middag och sedan konsert med Alicia Keys (förtjänar egentligen ett eget inlägg) innan vi satte oss på tåget hem till Derendingen. Kan kort säga att det blev ett mycket bra slut på en värdelös dag!

 

Har inte heller berättat att jag arbetat klart på Litec. De berättade fredagen innan jag skulle åka till Sverige att de tyvärr inte skulle ha jobb åt mig när jag kom tillbaka efter ”ferien”. Så nu är jag åter hemmafru, vilket känns bra på alla sätt förutom att jag inte tjänar några pengar.

 

Gick idag för att köpa tågbiljetter åt oss till Paris – lite väl sent ute märkte jag då. ALLA tåg till Paris imorgon var fullbokade, trots att det går cirka ett tåg i timmen. Fanns endast några få 1:a klass biljetter kvar och de kostade mellan 4000-7000 kr - ENKEL VÄG. Hopplöst. Framför allt inte värt det. Så, såg länge ut som att vi skulle bli tvungna att ställa in vår weekend till Paris… Men så hittade vi istället ett hyfsat billigt flyg, vilket såklart bara nästan är ännu bättre. Blir inte som planerat, men det blir av! :D Massor av planering nu, hur vi ska styra upp helgen på bästa sätt. Tror jag får skriva ett litet inlägg om det imorgon bitti, mellan packningen och allt annat, känner att det börjar bli lite vääl långt det här nu :P

 

Vi säger så, mer om Paris och kanske lite bilder från Alicia Keys imorgon. Nu blir det en kiwi och lite TV. Nattinatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Alltså, håll tummarna.

Igår kväll när Mattias kom hem berättade han att ett nytt askmoln var påväg in över Schweiz. Söderifrån, från Spanien-Portugal-hållet typ. Jag försöker nu hålla mig uppdaterad genom att läsa schweiziska tidningar på nätet, och än så länge hålls Zürich flygplats öppen. Snälla, snälla askmoln, kom inte och förstör för mig nu. Jag vill hem!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

För första gången på en hel vecka....

Så har idag:

1. Solen lyst i Schweiz.
2. Josefine promenerat/rört sig längre än ca 1 km.

Ja, den här veckan har spenderats i stillhet och mestadels inomhus. Min förkylning bröt ut ordentligt i början på veckan, och jag har sedan dess gjort allt för att bli av med den fort som bara den. Här ändå med nöd och näppe orkat pallrat mig till jobbet varje dag, krävs mer än en förkylning för att jag ska bli helt sängliggandes. Men efter jobbet har det i princip bara blivit middag och sedan har jag sovit tills det blivit ny dag och dags att åka till jobbet igen :P

Nu känns det mycket bättre, även om jag får puls av ingenting. Den här helgen har jag som varken planerat eller brytt mig så mycket om, vill bara att den ska vara förbi så jag får åka till Sverige nån gång! :D Har egentligen match ikväll, vilken egentligen också skulle varit min sista, men efter att igår ha upptäckt att jag förmodligen kan spela de sista två, så orkade jag inte ens åka och kolla på denna.

Mattias har varit borta hela dagen, på nån slags innebandy-cup där alla Wiler-medlemmar skulle samlas och dela lag (spela med blandade lag alltså). Förhoppningsvis kommer han hem så småningom. Då ska vi åka förbi hos Sophia en sväng som har sin bror på besök. :)

Har mycket framför mig nu och planerna ändras från en dag till en annan, allt eftersom nya saker dyker upp. Men klart är i alla fall att jag åker till Sverige--> Umeå--> Vindeln--> Storsandsjön i veckan. Kommer hem precis lagom till Alices 1-årsdag på tisdag, sjukt vad tiden går fort :)


Söt-Alice fick visst tag på Oboy-burken en dag.. :)

Får se om jag hinner uppdatera något mer imorgon, lär ha fullt upp med att packa... Annars hörs/ses vi!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Match inställd.

Vaknade klockan kvart i nio av ett sms från min tränare. Matchen idag är inställd p.g.a regn. Tyckte jag kändes konstigt men.. Så är det! Föhoppingsvis kommer jag nu att hinna bli frisk och tillgänglig till den ska spelas. Halsen mår dock sämre idag, så har nu legat och dragit mig under våra två duntäcken med datorn och en kopp honungsmjölk. Krya på mig!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vita kläder = engångskläder

Jag har hört att många tappar aptiten när de är sjuka.. Händer aldrig mig :P Sjukt tråkigt att se TV utan att knapra på något.

Förresten börjar jag bli riktigt less på mig själv att jag alltid ska spilla. Hur gammal är jag, 5? Kan inte ha vita kläder längre. Köpte ett nytt, helt vanligt vitt linne när vi var i Zürich förra helgen. I onsdags när vi grillade skulle jag öppna förpackningen med kött, slutade med att jag hade fyra fläckar marinad på bröstet. Inte gick de bort i tvätten inte!

Någon annan som har samma problem?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Men efter solsken kommer regn...

Ja så här lagom till en ledig helg så slog väderleken om och hela Schweiz täcks nu istället av regnmoln, som visst också planerar att stanna kvar här en bra bit in på nästa vecka. Så för att tajma något dåligt med något dåligt så passade jag även på att bli förkyld igår. Mattias har ju snorat på mig i snart två veckor, så det är väl inte konstigt att mitt immunförsvar till slut gav vika. Gör ju faktiskt inte så mycket att ligga inne en hel dag när det regnar :)

Hur som helst så blev helgen p.g.a detta inte riktigt som planerat! Mattias befinner sig just nu i München med laget, för att festa och se fotboll. Jag skulle ikväll ha åkt in till Bern för att umgås med de andra "spelarfruarna". Imorgon skulle jag egentligen ha spelat match, vilken jag verkligen sett fram emot. Nu blir det istället bara lugnt - prio 1 är att bli kry snarast möjligt. Jordgubbar och glass blir medicinen ikväll! :)

Har ju inte berättat något ännu om min 21:a födelsedag som ägde rum i måndags :) Hade i vanlig ordning ställt väckaren runt 9-tiden, för att hinna stiga upp och göra mina sysslor innan jobbet. Hade dock hoppats (ja, faktiskt) på att min käre pojkvän skulle komma med frukost på sängen den dagen...

Men när min väckare ringde så såg han inte ens ut att vara i närheten av att vakna till liv. Han såg framförallt inte ut att ha planerat någon frukost. Så jag blev till och med lite orolig ett tag "kan han ha glömt bort min födelsedag?". Gick då istället och loggade in på facebook, för att se om någon annan kommit ihåg den. Hade då fått följande meddelande från Mattias:




Grattis på födelsedagen!
Antar att du hinner kolla det här mailet innan jag är vaken. Så jag kan berätta vad din födelsedagspresent är.

21-23 maj ska du och jag åka till Paris. Hotell och resa står jag för. Vi kommer att bo ungefär 3 km från Eiffeltornet :)
Puss Puss

Ps. kom och väck mig snart!




Och i samma sekund blev han förlåten! :D Kunde knappast fått en bättre present! Paris är en av de städer jag verkligen vill hinna besöka innan vi åker hem härifrån, och nu blir det alltså av :) Ibland skämmer han verkligen bort mig min kärlek. Bästaste M.

Missade av bara farten att det var Valborgsmässoafton igår. Trodde det var idag. Men hoppas alla haft en bra sådan och sedan får jag önska alla en fortsatt bra helg! Nu ska jag fortsätta mitt maraton av serien 90210, mycket bra :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()