Kanske slappaste söndagen på länge.

Hur det gick på bowlingen igår vill jag inte ens gå in på, men jag fick än en gång bli påmind om hur mycket jag hatar att förlora. Fyfan vad arg jag blir alltså! Det var trots allt lite kul, men känns som man ska vara fler än två när man bowlar. Tror vi hade gjort tre serier på knappt 40 minuter. Så vid sju-tiden hade vi avslutat vår tur till Bern och bowlinghallen i Kirchberg och plötsligt började jag ångra att vi tackat nej till festinbjudan.

Så jag och Mattias bestämde oss för att ha trevligt här hemma, stannade på närmaste mack och köpte öl & snacks (ja, här kan man ju köpa alkohol vart som helst) och hade sedan kul med både guitar- och DJ-hero. :) Elin kom ner och gjorde oss sällskap med en vinflaska, sedan blev det ölspel och rätt var det var så var alla askalas. Var på väg ut ett tag också, till schlagertempel i Kirchberg, men jag har bara dåliga erfarenheter av det stället och Mattias är inget fan av schlagermusik så det blev inget av. Lika glad var jag för det idag.

Vaknade ovanligt tidigt imorse, strax efter halv tio. Tittade ut - och där var det plötsligt vinter igen! Aldrig sett så stora flingor falla här tidigare, har säkert hunnit komma en dryg decimeter idag. Känns faktiskt lite jobbigt, jag som hunnit börja få lite vårkänslor. Men men. En promenad har det sedan blivit annars bara fotboll, hockey, pizza och godis. Jobbigt att man alltid ska tappa det med onyttigheter på helgen :P

Imorgon:

STÄDA.
Plugga matte.
Träna.
Höra mig för om arbetet - vilket jag bör få börja jobba på snart!
Säga upp lägenheten på Teg. Ja, jag återvänder till Umeå men inte till den.


Kom förresten på att jag lovat att lägga upp bilder från Malins 21-årsfest som vi hade den 9:e januari :)

Det var en MYCKET bra kväll, förutom att jag höll på elda upp mitt hår ;P Saknar er girls !

Nu blir det lite Entourage och sedan sova. Mattias ska upp och jobba redan klockan 8 imorgon. Jag sätter en hundring på att han försover sig men, vore bra om han klarade det för då kanske jag också tar mig upp i tid! :)
Nattinatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Vad tycker ni om min nya design?

Ja, igår var det mer eller mindre kaos här ett tag, en oteknisk person som jag ska inte syssla med blogg-design. Men jag tycker det är kul, och efter lite svett och tårar tycker jag ändå att jag lyckats någorlunda. Bilden som jag har överst (kallas visst header) har jag för er som inte vet tagit i staden i Thun här i Schweiz, jättefin bild tycker jag :)

Möttes av strålande sol utanför fönstret när jag steg upp för drygt en timme sedan, vilket jag måste säga var nästan bara negativt. Mattias som så länge har längtat efter att få inviga sina skidor hade definitivt gjort det idag om inte väderprognosen hade ljugit så igår. Väderprognosen på wetter.se som för övrigt kan vara lite rolig ibland. Förra veckan när jag skulle kolla vädret inför vår skiddag så var det en stor sol, med endast ett litet moln. Sedan stod det: "bewölkt, regen". Alltså, molnigt, regn. Haha, vad menar de då egentligen? :P

Nu är det hur som helst lite väl sent att åka till backen. Istället har jag precis tagit mig en smörgås, har bakat ett eget bröd som Linda tipsade mig om. "Hurtbulle" heter receptet och finns på arla.se. Världens bästa tips skulle jag vilja säga! Så jag tipsar vidare till exempelvis mamma, tror detta skulle vara ett bröd i ditt tycke också! :)

Ska väl snart börja göra mig i ordning för en tur in till Bern. Var egentligen bjudna till Johanna och David, samt deras svenska vänner Sofia och Andreas (som faktiskt inte - hör och häpna - har något med innebandy att göra). Vet ärligt talat inte hur de hamnat här, men de bor i alla fall i Bern utav en annan anledning :) Tanken var middag, förfest, barstreet (ut) - vi är helt enkelt för töra och har i sista sekund tackat nej.

Nä, men det är väl av några olika anledningar. Mattias känner inget större behov av fest, vill vara pigg och fräsch och hinna träna/gymma innan gymmet stänger kl.13 imorgon. Jag, måste spara pengar och laddar också för utgång med massa svenska tjejer i Bern nästa helg då Mattias är och spelar finnkampen. Så istället blir det alltså en sväng in till Bern nu i eftermiddag.

Sedan pratas det om bowling. Skulle vara kul, men det är samtidigt DET ENDA som jag fortfarande inte har förlorat i mot Mattias. Just eftersom vi aldrig bowlat med/mot varandra hittills. :P Och ja, med tanke på att jag själv känner till mina bowling-skills och vet att han vinner vad vi än gör - på ett eller annat sätt - så har jag inga förhoppningar om att lyckas bryta den för mig dåliga trenden. Men vi får väl se! Kan ju inte ge upp innan vi ens har börjat :)

Trevlig lördag alla!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

OJ.

Ja, här skulle man försöka ändra om lite. Bloggen är just nu under ombyggnad kan man säga! Lär ta ett tag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ADELBODEN :)Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sådär ja.

Då har man precis klarat dagens andra matte-diagnos. Klarade den på 3:e försöket och diagnosen innehöll 4 frågor. Haha. Får se vad omdömet blir på den! Men ska sägas att jag klarade 3 av 4 frågor på första försöket, galant. Men sedan körde jag fast totalt. Hur mycket jag än försökte förstå så gick det bara inte. Hur kan de förklara i en bok utan att riktigt förklara? Nu fortsätter jag inte med matten förrän jag fått det förklarat för mig!

Ska istället gå och handla. Planerar att baka bröd ikväll :) Lite gym måste det väl bli också. Annars bara lugnt.

Sjukt taggad på att åka skidor nu, men blev tyvärr inställt idag också p.g.a dåligt väder. Kanske onsdag, annars blir det till helgen då Mattias är ledig. Gärna både och! :)


Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Solen skiner himlen är blå, vad det är skönt att leeva då.

Ja, himlen är rätt grå men annars är det en fin dag idag! Solen skiner och det har faktiskt inte hänt så överdrivet många dagar sedan november ungefär. Idag skulle man varit i backen igen alltså, men inte den här gången heller. På måndag kanske det blir av! :) Idag ska vi åka till Westside dit vi också funderat på att åka så många gånger. Köpcentret i Bern som har ja, allt. Det blir att kolla i lite affärer, kanske se bio också - har inte bestämt så mycket. Dags för någon att stiga upp i alla fall tycker jag så vi kan åka!

Tog tag i mig själv och kämpade lite till med matten efter inlägget igår. Gjorde en diagnos. Kändes bra, tyckte det var lätt! fick 1 RÄTT av 3. Känns bra att jag pratade med Linda senare som hållit på med kursen själv.. Kapitlet jag håller på med nu är ju egentligen bara repetition från B-kursen. Hur ska det gå sen om det här känns hopplöst?

Hejdå.Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

LESS.

Nu har jag suttit i cirka 2½ timmar och försökt ladda upp bilder på facebook samtidigt som jag räknat matte. Bilduppladdningen har misslyckats tre gånger, matten desto fler/mer. Jag hatar facebook och jag hatar matte. Nu SKITER jag i båda. Frisk luft tack.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens stora nyhet.

Ja, måste väl även jag skriva lite om största "nyheten" idag, då det blev officiellt att Mattias bestämt sig för att tacka ja till jobb i Umeå och spel i Dalen nästa säsong. Jag har väl funnits med på ett hörn i beslutet såklart, men hade absolut inte hindrat honom om han velat stanna en tredje säsong i Wiler. Schweiz är fint, nytt och kanske hade det varit bra för mig - särskilt när det gäller språket - att få stanna ett år till. Men nu blir det Umeå alltså, hem till vänner och familj igen och det känns ju såklart fantastiskt bra det med! :D

Så, den stora frågan nu är ju vad jag själv ska hitta på till hösten. Som det känns så lutar det åt att sätta sig i skolbänken igen. Börjar bli sugen på att studera och börjar också känna litegrann vad jag faktiskt skulle vilja studera till. Ett alternativ är:

Friskvårdkonsulent

Friskvårdskonsulenten arbetar i stor utsträckning som anställd på större företag/organisationer, inom företagshälsovården eller som egen företagare. En friskvårdskonsulent kan bland annat arbeta med personalaktiviteter, då i huvudsak aktivitetsinriktat med individer och grupper.

Även aktivitetsinriktat arbete såsom stresshantering, personlig tränare och massage är relativt vanligt. Arbetet med individer kan till exempel bestå av individuella samtal, rådgivning samt profiler såsom hälsoprofilsbedömningar och stressprofiler.

På gruppnivå leder friskvårdskonsulenten aktiviteter av olika slag exempelvis pausgympa, lunchpromenader och vattengympa. Utöver att hålla i motionspass kan arbetsuppgifterna handla om att föreläsa, hålla i kurser om levnadsvanor samt utbilda och informera chefer.

Att friskvård är ett ämne som tilltalar mig är ju ingen nyhet direkt eftersom jag även valde att gå "Friskvårdsprogrammet" på gymnasiet. Själva begreppet "Friskvård" är också oerhört brett, och Friskvårdskonsulent är bara ett av många yrkesbenämningar som finns under hälsovetarområdet. Finns också många olika utbildningar att välja bland, högskoleutbildningar, KY-utbildningar osv.

Personligen tycker jag att det känns klokt att skaffa sig en högskoleutbildning - och gärna i Umeå då kanske. I så fall är det idrottsvetenskapliga programmet som gäller, där man sedan väljer en inriktning mot friskvård. Känns som det kan bli rätt! Blir iaf mer och mer laddad desto mer jag tänker på det! :) Senaste tiden har jag varit rätt inne på att plugga till lärare, just eftersom jag brinner lite för att lära ut. Jag gillar som det står i yrkesbeskrivningen ovan att föreläsa, utbilda och informera. Det knepiga då skulle vara att välja ämne/-n, plus att jag alltid tyckt lite synd om lärarna eftersom det aldrig får gå ut skolan :P Så ja, det känns som det skulle kunna passa mig riktigt bra! Vad tycker ni?

Nu sööömn. Vila för mig och mina mööra benmuskler. Imorgon - ny dag = nytt träningspass. Puh. Sen är det helg! Klarat 3:e mattediagnosen idag förresten, alla rätt ;) Två diagnoser till imorgon. Puh. Sen är det helg! Godnatt.

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Helt slut.

Jag trivs med livet just nu! Sovmorgon, lite matteplugg, nån promenad. Laga lite mat, träna hårt. Se en serie. Särskilt härligt är det när det som igår var strålande sol och 7 plusgrader ute. Matten och snart också tyskan fyller upp dagarna rätt bra, känner mig inte det minsta uttråkad. Tänk bara om man kunde leva så här och få in en lön på kontot också. :P Måste ju faktiskt jobba... Vill ju faktiskt jobba! Inget nytt på den fronten dock, har inte sökt något mera i veckan heller. Imorgon ska jag tillbaka och jobba på Litec igen, men det är bara ett inhopp för Mattias som tydligen har viktigare för sig.

Jobbigaste träningen någonsin ikväll! SEHR ANSTRENGEND! Men det är bra, ju jobbigare det är desto nöjdare känner man sig efteråt :) Träning nu även ons, tor och fre - imorgon ett corepass samt "fit-boxning-nånting". Min mage har längtat länge efter core nu, så det ska bli kul.


Trött är jag nu, men det är tisdag, klockan är efter 23 - alltså har det kommit upp nya avsnitt av PH på webben! Blir  ett eller två, sedan säger jag godnatt. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Skrällen.

Ja, då har vi än en gång fått lära oss att man aldrig ska ta ut saker och ting i förskott. Mattias och Wiler åkte överraskande nog på stryk idag och är alltså ute ur cupen. TRÅKIGT :( Nu två bottenlag till final istället. TRÅKIGT.

Har annars haft en toppendag! Det "fina" vädret var helt crazy under förmiddagen. Sol ena stunden, spöregn nästa. Lite som aprilväder brukar vara. Så ja, våren kanske är på G ordentligt här nu :) Jag ignorerade halsontet mer än vad jag först hade tänkt och gav mig ut på en springtur i alla fall som bjöd på både sol och regn. Nu är jag frisk :)


Ny vecka imorgon. Dagsplaneringen ser ut som följer:
SOVMORGON. Som alltid, börjar bli bortskämd med sådana :)
Lunch.
Matteplugg. Har kört fast nå jävulskt.
Tyskaplugg. Just det, både jag och Mattias ska läsa en tyskakurs på distans och den börjar imorgon.
Promenad/gym.
?

Ska nu diska undan middagen och vänta på att en glad kille ska komma hem...Not! :S Får se om jag och cheesecaken som jag gjort kan muntra upp lite, tveksamt men.. En stor kram ska han i alla fall få!

Nattinatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sunny sunday :)

Men vad nu? Sent igår kväll fick jag ont i halsen, och nu när jag vaknade var det fem gånger värre. Orkar inte bli sjuk nu! Jag som dessutom hade planerat att ta mig ut på en låång joggingur idag. 5 plus och sol ute, kan det bli härligare? Får i alla fall bli en låång promenad, det kan aldrig skada :)

Hade annars varit en ypperligt bra dag att ta sig upp till alperna och pröva slalomutrustningen som jag köpte färdigt igår. Skidor fixade jag hemma under julen, så igår tog vi oss till en stor outlet i Murgental för att inhandla pjäxor och stavar. Även Mattias har inhandlat en helt ny utrustning så jag tror att vi båda är väldigt laddade nu på att få åka! Båda två har mest ägnat sig åt snowboard åkning de senaste åren, men eftersom backarna här är väldigt långa och har mycket transportsträckor så tror vi att det kan bli både roligare och enklare att åka slalom :) Men idag har Mattias match borta i St. Gallen, så det blir inget åk idag. Det är semifinal (tror jag?) i cupen som står på schemat, och motståndet är ett lag som de besegrade med 11-1 förra helgen, så lär väl bli en sådär spännande historia.

Istället har jag bjudit hit Sophia, Lena och Elin på middag, så jag ska snart börja förbereda lite inför den :) Middag kl.17, sedan ska vi åka och titta på Cissis match kl. 19. Tror det blir en rolig dag idag med, får försöka ignorera halsen lite och hoppas att det inte blir mer förkylt än så.

Och just det, fick inte jobbet jag var på intervju för tidigare i veckan. Lite surt, men känns på något sätt lika bra. Trots att han var trevlig så skrämde han mig lite, den där snubben. Hoppas att något annat, lämpligare arbete dyker upp inom kort! Nu ska här bakas, ätas frukost och räknas lite matte. Trevlig söndag!Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Första besöket inbokat!!

Ja, känner mig lite extra glad just nu, för ikväll bokade jag och mamma in en resa åt henne hit den 19:e mars. :D Hon kommer en fredag och blir här till tisdagen därpå. Ska bli fantastiskt kul!

Vet att jag lovade att lägga upp bilder tidigare i veckan men har både haft datorproblem och fullt upp med annat så har helt enkelt inte orkat! Har ägnat mesta tiden åt jobbsök, matte-plugg och träning. Matten går ursämst, jobbsökandet lite bättre och träningen bäst.

Fick i alla fall åka på intervju igår redan, vilket känns som ett hyfsat bra resultat efter två dagars sökande. Det var angående en tjänst som hushållerska hos ett par som bor i ett närliggande samhälle med sina två hundar. Arbetet gick bl.a. ut på att städa deras hus (som f.ö. var väldigt nybyggt och flott), tvätta och stryka kläder, gå ut med hundarna osv. Helt enkelt göra sånt i hemmet som de aldrig själva har tid med! Skulle även utföra samma arbete hos fruns mamma som bor granne med paret. Om intervjun gick bra eller ej får vi höra till helgen då han skulle ringa och ge mig besked. Vi håller en tumme!

Träningen har jag som sagt kommit igång med väldigt bra efter cirka 1 månads förslappning och en massa julmat på det. Elin och jag har gymmat tillsammans i veckan och dessutom kör vi nu tre pass i veckan med laget. Idag var det första löppasset utomhus. Började lugnt, men slutade med att vi skulle springa hela vägen upp för självaste Kirchberg(et). Ljuger inte om jag säger att det var 3-4 km bara uppåt. Lite trappor på det, och sedan fotboll ute i den decimeterhöga snön. Fruktansvärt roligt, länge sedan jag skrattade så mycket på en träning :) Imorgon kväll har vi ett boxningspass kl. 20-21. Känns lite surt såklart att träna kl.20 en fredagkväll, men jag är peppad!

Nu blir det paradise hotel, snacka om beroendeframkallande serie! Godnatt :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Duktig!

Puh! Nu har jag precis kommit hem efter cirka 2 timmars jobbsökande. Har mest gått runt och sökt på olika restauranger i Zuchwil, ett samhälle som ligger intill Derendingen där vi bor. Fick många negativa svar, men har fått lämna ifrån mig några CV:n i alla fall, så det är bara att hoppas att någon hör av sig :)

Nu ska jag starta upp Matte C kursen som jag egentligen skulle påbörjat redan igår. Får se hur pass hjärndöd man hunnit bli på två år ifrån skolan :P Trodde att den skulle pågå hela våren också, men tydligen ska jag vara klar redan den 14/2 - och då läser jag inte ens på halvfart?!

Fotbollsträning ikväll?

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Zurück in der Schweiz :)

Nu är jag tillbaka i Schweiz igen efter tre härligt roliga och sköna - men ack så kalla veckor i Sverige! Vi som från början var oroliga över att inte få komma hem till en vit jul fick uppleva både djupsnö och kyla på 30-35 minusgrader. BRRR. Det senare bidrog tyvärr till att man sista veckan mest fick hålla sig inomhus, hade varit kul om man kunnat tillbringa mer tid utomhus, särskilt i fina SSS. För er som är intresserade kan kolla in bilder på Mattias blogg som han la upp när han kom ner hit igen, en som han tog i Umeå dagen innan han åkte och en som han tog när han kommit hit. Hyffsad skillnad! :)

Vad har hänt sedan sist då? Ja, känns som jag gjort allt utom att blogga! :P Tre veckor hemma blev perfekt. Utan stress känns det som jag hunnit träffa de flesta (ja, inte riktigt alla :() och göra en massa skoj. Nyår såklart, innebandytittande på trettondagscupen, besök hos släktingar, dejter med diverse vänner på stan, mys i SSS med familjen och lilla Alice (som f.ö. 8 måndader gammal nu kan stå på egna ben utan att hålla i sig! :D) och inte minst firande av Malins 21-årsdag! :D Otroligt skönt och kul att känna att vännerna finns kvar fast man åkt iväg såhär :) Synd bara att familjen bor cirka 7 mil från stan, då Umeå numera känns minst lika mycket "hem" för mig som Storsandsjön. Har fått åka mycket fram och tillbaka, men har ändå ibland tvingats välja bort vissa saker då jag befunnit mig på fel plats på fel dag.

Lite bilder från nyår och Malins födelsedagsfest lägger jag upp imorgon :)

Nu är jag som sagt tillbaka i Derendingen, vilket känns jättebra. Blev några tårar igår på flyget när jag skulle säga hej då till Linda och Malin, men vi hörs och ses snart igen! NI ÄR SÅ VARMT VÄLKOMNA HIT BÅDA TVÅ ;) Gruvar mig dock lite för jobbsökandet som jag tänkte dra igång på allvar imorgon - wish me luck! Idag har jag haft en skön dag tillsammans med Elin som nu flyttat tillbaka och in i detta hus, gillas :) Sovmorgon till 11, promenad till gymmet kl.12. Hemma igen 14:20. Dusch. Iväg till Coop. Ett avsnitt Paradise Hotel. Middag. Jobbfix och snart mera Paradise Hotel.

Pratas om första skidturen på onsdag, jag är hur laddad som helst!Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()