Valborgsmässoafton då.

Tack  du Linn, de är köpta på vero moda på strömpilen, 159 :- Bara att pallra dig dit ;)

Ja sista april idag då, tiden går så otroligt fort. Snart ett år sedan vi gick ut skolan. Snart två år sedan jag tog körkortet - fortfarande inte krockat (än om det varit nära ögat några gånger)! Har snart jobbat ett år på Sibylla också, tänk vad saker inte kan bli som man har tänkt sig. Undra hur livet ser ut om ett år?

Sitter med en kopp kaffe i handen, nyvaken och utvilad, men sjukare än igår. Eller sjuk. Har lite ont i halsen, hostar och snuvar (eget ord) lite. Irriterande förkyld bara, inte så pass att jag med gott samvete kan ligga ner och ta det lugnt. Velar över vad jag ska göra med de lediga timmar jag har kvar innan jobbet. Jag har ett måste - tvätta håret. (Om jag ska träffa Malin ikväll tänkte jag ;P) Det går ju fort. Ska jag gå till gymmet, cykla till gymmet? Gymma över huvudtaget? Kanske kan köra mitt lilla corepass här hemma bara. Sätta mig ute i solen och läsa lite i den andra Stieg Larsson-boken som jag inlett lika trögt som den första. Vad gör alla andra idag? Är detta en röd dag? Jag har ingen aning. Vore fint med lite OB iofs. Majbrasa ikväll? Hörde igår att det var för torrt ute och att det var "bras-förbud". Rebekka & Robin är i stan. Ska förmodligen hitta på något med dem m.fl. efter jobbet ikväll i alla fall :) Hemma i SSS vet jag att de går i väntans tider idag. Krille och Emelies bäbis är beräknad att komma ut exakt idag! Av storleken att döma på Emelies mage så borde den kommit för länge sedan! Undra om det blir en tjej eller kille? Jag tror bestämt på en storväxt grabb på ca 4000 gram.

För mig väntar som sagt jobb ikväll, jobb imorgon sedan en helledig helg från både jobb och fotboll. Jag åker till SSS- som också kallas för "Solsandsjön" av vissa stadsbor, och hoppas på just det; SOL! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag kommer och går

Ja nu är det snart en vecka sedan igen som jag var här och skrev. Måste vara tråkigt att följa en blogg som sällan uppdateras? Jag måste bli mer regelbunden.  

Här har vi i alla fall helgens händelser med lite bilder:



Fredagen var en dag då jag visade prov på lite effektivitet. Bakade inför födelsedagen och gick en sväng med Malin på strömpilen. Överraskade också "Perkan" med en guldtvätt på Statoil eftersom jag skulle ta med honom på en roadtrip utöver det vanliga. Vid 15-tiden på eftermiddagen hämtade vi upp Kim för att åka upp till Piteå och titta på en match mellan Sverige och Tjeckien i World Challenge Cup. Mitt mål med resan var såklart att få en skymt av snyggingen med #6 på ryggen ;)

Från Piteå körde vi raka vägen till SSS. Jag och Kim var ute och gick på lördagsmorgonen en sväng och utforskade vem av oss som bar bäst på skaren innan min familj och delar av min släkt samlades hos oss för att fira min 20-årsdag en dag i förskott.

Efter att ha öppnat paket, ätit smörgåstårta, vanlig tårta och slutligen lite grillat på det, så bar det av in till stan igen för mig och Kim. Innebandyfest på O´learys stod på schemat, dessförinnan två förfester.

Förfest nr.1 med med Malin och Lisa hos Tony.

Förfest nr.2 med ett antal mongisar hos Emma Ö.


Skulle vilja lägga upp fler bilder både från kvällen och från födelsedagen men har blivit något tokigt med mitt internet som gör att det går långsammare än vanligt. Hade hur som helst en trevlig kväll och en jättebra födelsedag. Tusen tack till alla ni som kom och grattade eller uppvaktade mig på annat sätt! :) 

Imorgon är det Valborgsmässoafton. Tror jag skriver mer om det.. imorgon :) I säng och sova bort förkylningen nu!  

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bedrövligt

Mina nya fotbollsskor har gjort sin första träning och ja, vad ska jag säga. Jag tror jag kastar dem. Eller lägger dem på hyllan. Ikväll gick ingenting min väg, liksom på matchen senast. Känns som att jag inte ens skylla på vare sig skor eller förkylning. Jag är bara dålig kort sagt. Vart är motivationen? Må det gå bättre på söndag, för så här kan vi inte ha det!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Inte riktigt hundra.

Vaknade upp med ont i halsen idag. Inte ont-kan inte svälja-ont, utan mer irriterande-måste harkla mig mer än vanligt-ont. Det bränner som. Äger ingen termometer (brukar aldrig ha feber) men det kommer svettattacker utan anledning och jag känner mig minst sagt hängig - inga bra symptom. Försöker bara ignorera detta, har varken tid eller lust att bli sjuk just nu! Har i alla fall varit ledig idag, första dagen av fem fria -igen! Åkte och gymmade lite med Josse i förmiddags, satt därefter ute och avnjöt någon timme i solen på balkongen och nu senast har jag bakat en mintchokladkaka inför söndagen. Har en fullspäckad helg framför mig :)


Nu ska jag snart iväg på träning för att inviga mina nya fotbollskor, en present i förskott från far och mor :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Drömmarn

Ja, i natt drömde jag att jag lika förbaskat skulle behöva operera bort den andra visdomstanden. Saken var den att de råkade ta bort helt fel tand (plus en till tand), något som ändå inte känns helt orealistiskt. Minns i alla fall att jag inte brydde mig. Bara att jag och Linda skrattade åt misstaget och tänkte på alla pengar som jag säkert skulle få i skadestånd ;P Haha, måste drömt så eftersom jag satt igår och tittade på den tialott som jag och Linda skrapade tillsammans för ett tag sedan och jublade som om vi vunnit en miljon när vi insåg att vi faktiskt vunnit en tia!


Finfint väder idag, skulle bara varit så varmt ute som det ser ut att vara. Jag jobbar hur som helst 12-17. Ikväll kommer M hem till Sverige och Umeå, om än för en kortare visit. Underbart underbart underbart. Jag bjuder på middag och därefter blir det att se "Män som hatar kvinnor". Har ju faktiskt läst ut boken äntligen, hör och häpna! Tog mig bara fem månader :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Aldrig mer morgonmatch.

Var ingen lek att ta sig upp för match klockan halv nio i morse! Jag var ohyggligt trött vilket också märktes redan på väg till matchen. Vid första rödljuset jag kommer till lyser det grönt - jag stannar och väntar tills det blir rött. 4 minuter senare märker jag att jag har vindrutetorkarna på - de behövde jag senast för ca tre dagar sedan.


Fortsatte vara sömnig matchen igenom. Konstig match i allmänhet som spelades på campus. Fanns inget omklädningsrum till att börja med, så jag fick byta om i framsätet av vår "materialares" Volvo. Uppvärmningen blev bara halvdan och man hann röra vid bollen sammanlagt kanske två gånger var innan domaren blåste igång matchen. Vi hade inga avbytare och ingen målvakt. Vad är det som händer?  


Hela laget hade ändå en bra inställning idag och matchen blev rätt jämn. Anna som är back till vardags hoppade in och gjorde en strålande match i målet. Blev dock förlust med 1-0 efter ett snöpligt mål och jag säger det igen, morgonmatcher är inget för mig. Jag får inte mer än godkänt idag :(

Bra Emma! Och ja, Amanda! Det måste vi verkligen. Jag är ledig hela torsdagen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Längsta blogginlägget ni sett.

Jobbigt att blogga efter ett uppehåll som detta. Hinner trots allt hända en del på tio dagar! Vad ska jag skriva, eller främst, vart ska jag börja? Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera varken rubriken eller innehållet till det här inlägget. Får helt enkelt göra det jag var sämst på i skolan, välja ut det viktigaste och försöka skriva så kortfattat som möjligt om det.


Börjar väl med påskledigheten där jag som sagt fick lite ändrade planer. Istället för SSS packade jag väskan igen för att spendera sex dagar tillsammans med min favorit i vad som på senaste blivit lite av ett favoritland. Landskapet i detta land är helt otroligt, människorna är artiga och trevliga, det säljs choklad i massor och i alla de sorter, avstånden är korta till det mesta, och bäst av allt den här veckan; Vädret där var ungefär som den skönaste sommarveckan här i norr! Varför bo här när jag kan bo där? Har inget svar som är bra nog på den frågan faktiskt :)


Bevis. Klockan sex på kvällen hade vi 23 (plus)grader.

Ute på en båt blåste det kallare, men se bakom mig vad fint det är!


Måste säga att det var länge sedan livet kändes så här bra. Fröken Ekman är kär. Så enkelt är det. Lyckligt kär dessutom! Vi går mot ljusare tider, inte bara vädermässigt :) Kanske skulle allt kännas ännu lite bättre om jag även kunde slippa eländet med mina visdomständer. Apropå dessa så hade jag en liten dust med en ny tandläkare precis innan jag skulle resa iväg. Det här måste jag bara berätta! Kände att en tredje infektion var på G och ville såklart inte riskera någon monsterkind på resan, så fixade en akuttid på dragonen. Den här gången hette tandläkaren Per. Jag la mig vant i stolen och gapade stort. Han tittade in och sa "Jaha, här kan vi inte göra mycket". För tusende gången fick jag förklara problemet. Han tryckte till och märkte att det faktiskt pyste (varade) lite som han uttryckte det. "Men, hur kan det ha blivit så här?" "Hm ja du Per, det kan du ju fråga dina vänner på käkkirurgin om!" (Svarade inte riktigt så men.) Per tyckte det hela var konstigt. "Jag är rädd att du kommer få ha det så här enda tills de tar bort tanden." "Vilken då tand?" frågade jag. "Ja men visdomstanden." "Men vad fan. Den är ju borta redan!" Per höjde på ögonbrynen och utbrast "Jaha, är den borta?" Tur att inte en enda tandläkare i stan verkar ha koll på vad de gör i min mun. Min mamma har i alla fall fått säga sitt, operationen den 11:e maj är avbokad.


Lite kort om födelsedagar. Från mitt gamla vindelgäng är vi tre tjejer som fyller år inom loppet av 8 dagar. Elin idag, den 18:e april. GRATTIS igen och väldigt trist att jag inte kan vara med er och kalasa på dartlokal´n ikväll. Emma Ö blir 20 på onsdag och sedan jag då nästa helg. Och apropå nästa helg så vet jag inte riktigt hur det blir med den där födelsedagsfesten längre, vilket mest beror på att jag inte haft tid/ork att styra upp! :( Rebekka blir kvar i Sundsvall. Amanda åker till Sundsvall. Innebandyfest på Olles blir det i alla fall, spikat. Sedan är alla varmt välkomna på fika här söndagkväll :)


Nämnvärt är också att jag gjort som två av mina arbetskamrater och köpt mig en stegräknare. Igår, första dagen, gick jag 21727 steg. Inte så illa ändå med tanke på att 10 000 steg sägs vara lagom för att hålla sig frisk? Idag har jag råkat komma åt "reset-knappen" en gång, men runt 20000 steg har jag räknat ut att det åtminstone måste ha blivit. Man går som en galning på Sibylla! Det jag undrar är om man verkligen kan lita på dessa stegräknare. Hur fungerar den egentligen? Spelar det någon roll vart man sätter den osv?


Ja ni ser ju, jag är sämst på att fatta mig kort. Till er som orkat läsa ända hit, godnatt. Måste sova nu. Match imorgon kl. 10 mot Hägglunds. De ska tydligen vara bra mycket bättre än de låter!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Uppdatering!

Nu är jag tillbaka efter en liten paus här på min så kallade blogg. Man kan tro att jag varit helt utslagen sedan lördagens utgång eller så. Det var jag visserligen hela söndagen, rörde mig mest mellan soffan och kylskåpet, tror klockan hann bli så mycket som 23 på söndag kväll innan jag äntligen fick ork till att ens ta av mig lördagkvällens out-fit och hoppa in i duschen. Nu är det vecka 15, påskhelg stundar och långledigt för de flesta - även för mig! :D Hade planerat att tillbringa helgen i SSS, men planen har ändrats. Jag packar väskan igen och åker söderut på torsdag kväll, så istället fick jag åka jag till SSS igår för att hinna träffa familjen inklusive Lova en snabbis. Lova hade blivit större men var fortfarande sötaste katten i världen. Växt hade också Emelies mage gjort, nu är det inte länge kvar!


Tillbaka till lördagen. Så som jag klagat här tidigare över inställda utgångar osv så vore det väl dumt att inte skriva någonting alls om lördagens efterlängtade utgång. Det var kort sagt en mycket bra kväll! Allt inleddes med mat i form av pizza hos mig. Jag, Malin och Rebekka var det ovanligt nog som slöt upp och träffades tidigare än alla andra för att köra igång ;) Vid sjutiden väntade vi även att Josse och Emma skulle komma, men till vår besvikelse dök de aldrig upp. Skämmes! Istället var Linda snabb till oss direkt efter hon avslutat sitt långa pass på Bruket. Inget illa menat mot någon av er nu, men hon både syns och hörs ju mer än Emma och Josse tillsammans så det kändes som vi blev ett gäng till slut ändå ;P Halv elva gick taxin till Rex där vi även möttes upp av Amando som även hon kom direkt från jobbet. Rex var som vanligt kul, mycket känt folk och danshumöret var på topp. Dock var det som alltid svårt att hålla ihop kvällen igenom, men det var ändå kul att äntligen få en kväll tillsammans :)




Haha, Malin försöker stå i mina pumps som bara är sex storlekar för stora (de är i storlek 38).

Efter stängning åkte jag och Linda raka vägen hem till mig (hur vet jag ärligt talat inte riktigt?). Jag var egoistisk och hungrig och delade inte med mig av den halva pizza jag sparat sedan tidigare på kvällen. Linda ockuperade istället min säng, själv la jag mig i soffan med datorn och pratade med M på skype tills jag helt enkelt inte pratade längre :P Vaknade upp i soffan klockan 10 nästa dag med med kläderna på, datorn bredvid mig och en lapp på kudden:


Hon är för söt hon, den där Linda.

Nu blir det sängen med detsamma. Har två hektiska dagar framför mig, men vad gör det när jag vet vad jag har framför mig sedan! :)  Nattinatt! 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förlust och ute ur Svenska cupen.

Kände mig positiv inför dagens match eftersom det gick så pass bra förra helgen. Men match klockan nio på morgonen en lördag, samling 8:30 - har aldrig varit och kommer aldrig att bli något för mig. Man är ju fan inte vaken! Var det inte heller idag och när jag äntligen började vakna till liv, både kroppsligt och tankemässigt så var det för sent. Kände ingen tagg alls innan matchen och går man in med fel inställning redan från början så brukar det oftast gå allt annat än bra. Förstår inte, jag hatar verkligen att förlora, men gör det bara först när jag inser att jag verkligen har förlorat... Fick spela höger yttermittfältare. Har växt upp där på kanten, borde trivas där, men kände mig mestadels bara vilsen. Fick lite bollar och kom aldrig riktigt in i matchen. När jag äntligen fick bollen så var det bara 50% av gångerna som jag lyckades göra något bra med den och förlorade väl ungefär lika mycket närkamper. Fick en smäll i ryggen där jag haft ont tidigare i år, tappade humöret. En gång kom jag fri med målvakten efter en av ett fåtal fina bollar från vårt mittfält över deras backlinje. Då blåser linje-lill-killen offside. Varken jag eller någon annan var offside, inte ens nära. SVÄR. Tappade humöret ännu mer, sköt bollen i mål, blev varnad. 5 min senare blev jag utbytt. SKITJÄVLAMATCH. Förlust med 0-2 blev det tillslut efter att vi också fått avsluta matchen med en spelare kort.


Känner allmänt att jag varit på sämre humör det senaste dagarna.Tandläkare och deras dåliga idéer, jobb, ännu mera jobb (och allt vad det innebär), penicillin, snö, regn, slask, ännu mera slask, lite sömn. Och sen det här? Inte konstigt att jag är less. Måste rycka upp mig nu! Ska träffa Malin på stan snart för en liten shoppingtur. Ikväll ska vi ha kul!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vaknat på fel sida?

Åtminstone så vaknade jag med väckarklockan på fel sida av sängen. Det kändes helt fel, så trodde såklart att jag stängt av väckaren i sömnen och försovit mig ännu en gång. Så var inte fallet! Klockan var 07:50, det var väckaren som ringde och jag hade en knapp timme till min "rätta" tandläkartid. Förväntade mig också att vakna upp till gråväder och regn, så var inte heller fallet! Sol och skönt ute även idag, även om det börjar mulna allt mer nu.


Iväg till tandläkarhögskolan alltså, våning 8 (skräckvåningen). Blev irriterad redan i receptionen där jag möttes av totalt menlös människa till receptionist. Det måste nästan vara svårt att prata så långsamt! Jag hann inte ens anmäla mig innan en annan sköterska kom och kallade in mig.


Jag går in i rummet jag ska undersökas i - av Jani tror jag, men icket det heller. "Vad är det här för kärring de har hittat nu då?" tänker jag när jag ser tandläkaren i rummet. Vet inte om det kanske bara var jag som var trött i ögonen och lite småirriterad, eller om jag ska fortsätta tycka synd om den här personen, för kärringen i fråga hette tydligen Sven när han presenterade sig.


Sven hade noll koll och jag fortsatte känna en viss irritation.

Sven - Ser här att du fått en infektion tidigare där du opererade bort tanden..

Jag - En?! Jag har fått TVÅ! Och den tredje kommer när som helst. *mummel*.

Sven - Så, nu tänkte jag att vi ska boka in en tid för den andra tanden..

Jag - I helvete! tänkte jag först svara, men väluppfostrad som jag är så blev det istället en suck och sedan sa jag: Jaha, vad har jag för val?

Tydligen inga... Den 11:e maj klockan 08:30 ryker nästa tand.


Sedan fick jag gå en trappa ned till nästa menlösa kärring till röntgensjuksköterska för att röntga läget på min vänstra visdomstand. Första två bilderna gick smärtfritt och jag kände att de blev bra. Ändå skulle hon envisas med fler bilder. Efter att varit nära att spy upp min lilla frukost på henne -twice, sa jag snällt: "Alltså förlåt men den trycker så långt bak mot svaljet att så fort jag ska bita igen så går mina kräkreflexer igång.." "Jo, men det är ju som det jag vill." svarar hon då.


Det är ju det jag säger! De vill fan bara ont. 338 kronor gick dagens besök på också (exklusive parkeringsavgiften). Tackarrr!


Jobb nu.




Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()