En vecka på hemmaplan...

Första veckan hemma i Sverige har gått i en rasande fart. I lördags var vi i stan och firade Amanda som hade fyllt 21 på fredagen. Supertrevlig kväll rakt igenom. På förfesten träffade jag bland annat Emma G, som jag inte träffat sedan i julas. Hon har varit och levt livet i London hela våren :) Tråkigt nog så glömde jag min kamera hemma i Storsandsjön, men har precis kollat in lite bilder på just Emmas blogg. Ha, ha, där fanns också en film på mig, som visar ungefär hur kul jag hade :P Får se om jag lägger upp något snyggt här imorgon!

Nu ska jag försöka somna så snart som bara möjligt. Har inskolning på Älvbacken idag och imorgon, och imorgon börjar jag redan klockan 7. Kan nästan räkna dagarna som jag stigit upp så tidigt det senaste året på en hand! :O Avdelningen jag ska vara på i sommar verkar jättebra, så allt känns så här långt bara positivt! 

Har nu varit ifrån min Mattias i en vecka också, och en knapp vecka återstår innan vi får ses igen. Längtar så!! Känns riktigt trist att vi inte ska fira midsommar ihop i år. Var ju faktiskt på midsommar för två år sedan som vi träffades för allra första gången :) Just därför känns det lite speciellt med oss och midsommar.. Men nu ska han fira i Karlstad-trakten med sina vänner, och jag med de boende på Älvbacken. Jobb hela helgen lång! Hoppas i alla fall på sol till helgen, både för mig, för honom och för alla andra :)

Avslutar detta inlägg med två fina bilder från midsommaren 2009 som blev en riktigt lyckad tillställning.




Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Storsandsjön


Hemmet :)

Gunvald stylar.

Finaste Lova

Dum-Benji jagar svansen :)

Riise trycker sig som vanligt upp mot gallret för att bli kliad.

Och Perkan står som alltid och glänser i solen ;)

Idag finns det dock inte så mycket sol för Perkan att stå och glänsa i. Fan mina ynka små linjer som jag lyckades sola till mig i Schweiz kommer vara borta väldigt SNART om solen och värmen inte kommer! Har hittills idag inte lyckats ta mig för så mycket mer än lunch och en kopp kaffe. Vaknade upp med en jobbig huvudvärk, kan det vara vädret? Ska som snabbast nu försöka ta tag i lite uppackning. Eftersom min garderob här nästan är fylld redan, måste det till lite rensning för att få in allt.

Därefter tänkte jag väl ge mig ut i blåsten ett tag (köpte ju nya fina löparskor igår!) innan Tyskland-Serbien 13:30. Jag hoppas att Tyskland bjuder på samma underhållning som sist. Dock kan jag inte låta bli att hålla en tumme för min älskling i Serbien - Nemanja Vidic. Han är näst bäst!







Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista helgen i Schweiz.

Kan säga att det var ett öde att packa. Bara blodet som saknades i "blod, svett och tårar". Men med en väska på 22kg, ett handbagage på nästan lika mycket och en skidväska med mer än skidor i, så fick jag med mig mycket hem! Inte allt, lämnade två stora påsar med kläder och annat efter mig, men det viktigaste :)

Resan hem gick också bra. Började med tåg från Solothurn till flygplatsen i Zürich. På tågstationen fick jag säga hejdå till Mattias som jag nu inte träffar på cirka 2 veckor :( Blev ett hastigt och aningen struligt avsked också, eftersom en kvinna stod och blåste med en visselpipa i öronen på oss, samtidigt som vi fick sjåa på ordentligt för att skynda ombord all min packning.. :/ Var lite bökigt att få allt av och på tåget (ett tågbyte på vägen också), men träffade en snäll tjej på tåget som hjälpte mig. Resten av resan var DRYG, men den gick bra. Så, nu är jag hemma! Har hunnit med litegrann sedan jag kom hem också, men tänkte nu lägga upp lite bilder från min allra sista helg i Schweiz.

Fredag var det ju middag med "spelarfruarna" i Solothurn. Blev en lugn men mycket trevlig kväll. Vi var ett 10-tal tjejer som samlades och avnjöt en lång middag tillsammans på en restaurang samt avslutade kvällen med en drink på en trevlig bar vid älven.



Lördag var det som sagt fotbollsturnering i Kirchberg. Ytterst oseriös sådan! Halva laget var på fyllan, det var öl och cigaretter som gällde mellan matcherna och vi slutade på en 4:e plats (av fyra lag). Men kul avslutning!

På kvällen sedan åkte vi in till Cissi och Marc i Bern för att grilla, se fotboll och ladda för en sista utgång tillsammans.





MYCKET LYCKAD KVÄLL :D

Nu blev jag tvärtrött. Morgondagen ser ut som följer:

Morgonpromenad.
Lunch.
12:30-14, möte/info på Älvbacken.
Till Umeå för att köpa nya löparskor (kom inte med i packningen).
Träning med Umedalen! Så taggad.

Känner mig redan helt handikappad utan boende i Umeå, så ovant. Vart sova? Vart parkera bilen? Ovant, men i sommar blir det att bo som i en resväska.
Godnatt nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dags att börja packa.

Veckor har hittills gått precis lika fort som alla föregående veckor detta år. Muttrade lite i söndags (när jag sett vädret) över att det bara skulle bli skit min sista och lediga vecka här i Schweiz. Nu ligger jag i soffan och njuter av att se molnen där ute. Igår var nog varmaste dagen hittills, vid 18-tiden hade vi närmare 35 grader! Jag ägnade gårdagen åt att putsa fönster varvat med att ligga i solstolen, samt med att gå in och duscha mig i kallvatten. Jag LÄNGTAR efter sommar i SSS, bara att gå och doppa sig när man känner för det :)

Hade en trevlig dag i Thun med två av mina lagkamrater i onsdags. Dock hade vi nog fått mer sol om vi legat på ett bad här i närheten, men det var så vackert vid sjön i Thun att molnen gjorde inte så mycket. Och nog blev jag rödbränd ändå.


Här låg vi!

Och så här fin utsikt hade vi :)




Vi solade, pratade, skrattade, åt, kastade frisbee och hade det allmänt trevligt :)

Idag är det som sagt lite molnigare ute. Ska strax göra frukost och avnjuta den så långsamt jag kan till ett avsnitt av Grey´s. Därefter blir det städning och PACKNING. Wish me luck.

Ikväll ska jag ut med de andra "spelarfruarna" i Solothurn. Ser jag fram emot! :) Får dock bli en relativt lugn och tidig kväll, för imorgon ska jag till Kirchberg och spela någon slags 7-manna cup. Spelar 4 matcher mellan 9-11, skitdålig tid om du frågar mig men. Kul ska det bli!

Hörs efter det. Trevlig fredag alla + GRATTIS till alla ni som tagit studenten!! Hoppas ingen jag känner gjorde sig illa i trappen på TC i natt bara, trist att något sådant skulle hända :S Nu frukost!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ser fram emot morgondagen :)



Någonstans längs den här sjön tänkte jag och Alex spendera morgondagen. Liggandes, i solen. Som sagt, försöker njuta av sista tiden här! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista veckan i Schweiz

Jag är nu plötsligt inne på min allra sista vecka i Schweiz. Den 27:e juli förra året flyttade jag hit, nästan för ett år sedan alltså. Tänk så glad jag är att jag träffade Mattias. Hade jag inte gjort det hade jag aldrig fått se och uppleva så mycket som jag gjort det här året, i alla fall inte just de här sakerna och på de här platserna. Många fina minnen har jag nu att bära med mig resten av livet. :)

Har även skaffat mig massor av fina nya bekantskaper och vänner - vilka jag såklart också hoppas kunna behålla kontakten med även i framtiden :) En del av dem är såklart tjejerna i FC Kirchberg. Även om jag många gånger haft det tungt spelmässigt med detta lag, så har vi också haft mycket kul ihop. De har nog en stor del i att jag trivts så bra här som jag gjort.

Igår var det dags för säsongens sista match, vilken spelades borta mot ett fransktalande lag som jag inte minns namnet på (känns inte så viktigt heller). Det viktiga var att vi vann med 1-3 och därmed slutade på en 4:e plats i tabellen - vilket var bättre än väntat. :)

Efter matchen hade vi avslutning med grillning i Kirchberg. Där fick jag också en massa fina presenter :D "Vad har du gjort för att förtjäna dem?" sa Mattias när jag kom hem :P Haha, jag kan nästan hålla med, men det var bara att tacka och ta emot.

Fick bl.a.

  • en champangeflaska (dricker jag förmodligen upp till helgen)
  • en låda fylld med schweiziska specialiteter - främst sötsaker. Är någon sugen på choklad? Välkommen hit!
  • 2 cd-skivor med kort av mig och laget tagna under denna säsong
  • en hemmagjord CD som så fint hade döpts till "Swiss-hits", kommer kanske att användas på förfesterna hemma i sommar :P
  • Ett tal på svenska skrivet av en av gubbarna i styrelsen. Han var dock för nykter för att våga tala sa han, så jag fick bara papperet :P Men det var bra svenska och fint skrivet ska jag säga!

Bästa presenten var ändå denna:


En uråldrig FC Kirchberg tröja, med mitt nummer som de hade tryckt mitt namn på (nöjd att jag till slut fick dem att stava Joffa med "o" och inte Juffa). Dessutom hade alla signerat tröjan. Superidé tycker jag, framföraltl superkul att ha kvar som minne! :D

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra kväll! Vad jag gör imorgon, det avgör vädret :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Bartender-Joffa"

Fyra kvällar gjorda, tre återstår. Igår var det full rulle i baren, antagligen eftersom det idag är röd dag i Schweiz. Alla lediga - alla ut! Måste säga att det gått riktigt bra hittills. Har lärt mig drinkarna, folket är trevligt (får bra med dricks), arbetskamraterna är roliga osv osv.

Bara två minus. 1: The Bluesballs. Bandet som har spelat och ska spela alla kvällar, hela kvällen - hela veckan. Avis på Lena och Sophia som har RIKTIG och bra musik i sin "ungdomsbar". Minus nr 2: Cigarettröken. 90% röker. Minst. Vi har massvis med askkoppar utställda och dessa fick jag under gårdagen byta minst 6-7 gånger. Mina ögon svider och det sticks i näsan. Sedan känns det inte så kul att varje kväll göra sig fräsch, för att åka dit och sedan bli ofräsch. Blir mycket duschande!



Min lounge med the Bluesballs och det lite äldre folket stängde en timme tidigare igår än den bar som Lena och Sophia jobbar i. Fick mig därför några välförtjänta, smaskiga gratis-drinkar i deras bar i väntan på skjuts hem.

Idag har jag inte gjort mycket alls (efter att jag steg upp kl 13). Ska försöka ta mig ut på en löptur snart, men hittills har det känts som jag ska svimma varje gång jag ställt mig upp. Men löptur ska det bli och lite styrka på det. Sedan är det bara att ladda om batterierna igen!

Imorgon väntas sol. Mattias är ledig, så tror att vi ska göra en utflykt/picknick av något slag :)

Trevlig torsdag!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()