korv-fest

Friday! Jag har ingen som helst koll på dagarna längre. Veckodag eller helgdag - spelar ingen roll. Är ständigt DAGAVILL som vi säger i norrland. Känns som att varje dag är densamma. Jag jobbar, tränar om ork finns. Festar eller gör något annat kul om det finns möjlighet/ges tillfällighet till det. För det här med fest och att gå ut och dricka öl - det görs absolut inte bara på helgerna. Åtminstone inte om man ser till vår vän Christers umgängeskrets. Tror att han varit ute varje kväll sedan han kom hem från sin "7-dagars" i Trysil. Ofattbart! Igår, torsdagkväll alltså, hade två av hans vänner (enäggstvillingarna Joakim & Nikolas) födelsedagsfest. Jag och Linda impuls-hakade-på för att fira de två! :)






MKT rolig kväll som slutade på Horgan´s på Majorstuen. :)

Idag klev jag upp lite väl sent. Insåg det som mest när jag vandrade till jobbet i det superfina vädret. Hade gärna spenderat förmiddagen i solen och inte sovandes! Men men.

Imorgon väntar jobb 12:15-18:15 på MATCH. Sedan ännu mera trevligheter :)

Har för övrigt bokat semester hem till Umeå nu :D Åker hem den 1:a juni och blir hemma till den 7:e, nästan en hel vecka alltså. Seees! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mitt hektiska liv som 22-åring.

Asså. En sak. Det är inte okej för mig att säga typ, asså eller ba. Men norrmännen säger asså mest hela tiden - de drar bara bort å:et på slutet. Fy fan ass. Ass ass ass. Och det är sjukt vad jag är sliten nu ass. Har haft två långa och hektiska dagar igår och idag! Igår blev det inte bara 13, utan 14 timmar jobb. Idag har jag jobbat 8-17 och sedan var jag bara hem och vände för att rätt snart dra vidare på personalmöte. Nu har jag precis kommit hem, visat upp mig en snabbis för kamraterna och krupit till sängs. Väckaren står på 04:45..dvs. bara om ca 5 timmar!

Har inte ens hunnit ta tag i alla de cirka 150 (!) gratulationer som jag fick på facebooken igår. Visst, jag grattar också hit och dit på boken - det är ju så vi kommer ihåg folks födelsedagar numera, men varje litet grattis värmde minsann i hjärtat och gjorde mig jätteglad. Förtjänar respons!

Jobbar bara till kl. 14 imorgon, sedan har jag en hel eftermiddag fri. Wiie! Tror det blir sol, så en glass och möjligtvis en powernap i parken efter jobbet skulle inte sitta helt fel. Vad det blir av kvällen är dock ännu oklart. Jag har peppat på Erlend att samla ihop sitt grabbgäng så vi kan spela fotboll - vore sjukt kul. Och framför allt bra för min kondis som blir sämre och sämre för var dag. Hm.

Nu ska jag släcka och försöka få ut maximalt med sömn av de timmar som återstår innan väckaren ringer. GODNATT.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dan före födelsedan.

Ännu en härlig ledig dag. Det har på något sätt känts som världens längsta dag - och då menar jag bara positivt. Var i och för sig uppe redan vid halv nio. Tog en powerwalk. Sedan har jag bakat tårta, städat, lirat fotboll med Erlend, solat i parken med Linda och sprungit/gymmat med mig själv. Vädret har inte varit lika stekande hett idag, vilket jag känner kanske var lika bra för mig och min rödbrända kropp. Sjukt hur mycket man uppskattar ledig tid, när man haft lite av det under en period. :)



Bakade tårta på förmiddagen alltså. Fiin va? God var den också! Födelsedag imorgon, 22 år gammal blir jag då. Jisses vad tiden går. Bjöd in hela "familjen" + Petter på födelsedagsfika ikväll redan, imorgon kommer det nämligen inte finnas mycket tid över till något firande. Jobbar 6-14 på BIT + 15:15-20-15 på MATCH = 13 timmar. Kommer lämna lägenheten vid 05:30 på morgonen och komma hem igen runt 21. På sin höjd blir det en tårtbit till då i soffan framför lite champions league-fotboll :) Känner dock ingen sorg över det, ska bli kul att jobba igen.

Hoppas alla haft en bra påsk!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

HELIGA LEDIGHET

Första dagen på Match igår alltså. Har aldrig någonsin gått så tillpiffad till jobbet tidigare. Frillan fixad och klackarna på. Kul! Öppningen gick smärtfritt, tog mig in i både köpcenter och butik utan att sätta igång några larm. Hela dagen gick egentligen bara bra. Visst dök det upp frågor här och där, men det var ju tur att Samantha fanns tillgänglig på telefon när jag behövde det. Var i allmänhet rätt lugnt med kunder i butiken, men visst fick jag en del sålt alltid - och kul var det framför allt! Folk var väldigt hyggliga mot mig. :)

Linda var rolig när hon ringde till mig på förmiddagen. Jag som inte hade svarat i telefonen i butiken tidigare blev lite nervös när telefonen ringde. Tänkte: "Oj, det ringer. Ska jag svara? Och vad ska jag svara?". Tog i alla fall telefonen och svarade:

"Match, Josefine"
Linda, med sin allra finaste norsk-dialekt: Hej, har jag kommit till Match Grorud?
Jag: Ja, det stämmer det.
Linda: Åh, så bra! Jag söker efter en Josefine (betoning på sista e:et).
Jag: Ja, men det är jag det! :) Är det Samantha?
Linda: Haha, det är Linda. Så jävla kul.

Det var rätt kul.

...

Hade Mattias på Jernia som sällskap större delen av dagen, riktigt social och trevlig kille! Vi följdes åt hemåt sedan när vi kring 15-tiden fått stänga igen våra butiker. Han (som bor rätt nära oss) visade mig att jag visst kan åka buss till & från jobbet också, istället för att åka både trikk och T-bana som jag hittills gjort. Han hade med sig en hel back med öl hem, så när vi hoppat av bussen parkerade vi på en parkbänk, tog på brillorna och knäckte varsin pils. LEDIGHET.

Blev sedan inbjudna till både grillning och förfest hos just Mattias, tillsammans med honom och hans kompis Jesper.



Mattias boende var något utöver det vanliga. Han bor i ett gammalt stall som är ombyggt till en liten tvåplansvilla. Centralt men ändå lite avskilt belagt på en bakgård här på løkka. Coolt!



Två katter hade han också, varav en som var höggravid. Kattungar väntas när som helst! Då vet jag vart jag kommer vilja vara och gosa :)



Efter grillningen förflyttade vi oss in till huset där förfesten fortsatte. Kvällens sysselsättning var att fixa frillan på Jesper, något som framgår av denna bild. Har aldrig med mina bara händer tagit i ett så TJOCKT hår på en människa. Den killen kommer aldrig bli skallig, det är ett som är säkert.

Lindie-hoe


Efter en trevlig förfest med god mat och MYCKET dryck drog vi sedan vidare till ett ställe som hette "Justisen". Kanske det sämsta och konstigaste utestället jag varit på :P Men men. Linda skulle upp vid 06 och jag blev både trött och full, så vid halvtvå tiden satte vi oss på en taxi hem. Kort sammanfattat en bra kväll ändå!

Idag sov jag så länge som jag bara ville. Vaknade till några gånger på morgonsidan - mådde sådär, men insåg sedan att jag var ledig, så drog bara täcket över huvudet och sov vidare. Till slut lockade dock solen mer än sängen så jag tog mig upp och ut till Petters bakgård där jag har spenderat större delen av dagen tillsammans med grabbarna grus.



Jag höll mig på avstånd från Petter & Sivert som är liite för bruna för att ligga bredvid. Petter gav mig en brun-utan-sol sedan innan jag skulle gå hem...tack för den säger jag bara :P




PRESS! Lätt skönaste dagen på länge. Nu lider jag dock av både soleksem och solfrossa, men det är bara gött. Ser framemot en minst lika ledig och solig dag imorgon :)

Nu ska jag lägga in lite ny musik på mp3:n och ta mig en långpromenad innan det blir för sent för att gå utomhus på egen hand.



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pirr.

Betydligt bättre dag på jobbet idag! Inget kaos, ingen dödslängtan och inga lindrigare olyckor såsom oplanerade kallduschar. För första gången så kände jag mig till och med pigg när jag kom hem. Blev på med löparskorna, lättklätt på resten av kroppen och ut på en härlig joggingtur. Möttes nämligen av världens värme, solstrålar och en lagom brunbränd och fräknig Linda när jag stegade ut ur byporten kring sjutiden. Seriöst sommar! Ville bara slänga av mig skinnjackan och på med bikinin. BER till gud att prognosen på yr.no håller i sig så jag får pressa på söndag och måndag då jag är ledig :D

Nu ska jag så snart som möjligt försöka ta mig i säng. Viktig dag imorgon! Ska alltså öppna på Match alldeles själv. Jobba hela dagen själv och stänga själv. Harregud. Efter endast 3 timmar upplärning? Känns inte som jag kan ha hunnit lära mig allt redan direkt :P Men det ska nog gå bra. Man är väl flink. Jobbar en svensk kille också på Jernia som ligger mitt emot. De har tydligen samma kassasystem som oss, så ifall jag behöver hjälp kan jag bara hojta på honom. Ser fram emot dagen.

Jobbar till 15:15, sedan tar jag helg efter att ha jobbat 13 svettiga dagar på raken. Behöver jag säga vad det blir imorgon kväll? :D

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

me like

Rosinboller och Sjokoladeboller. Förjävla goda.
Norge - Sverge:  1-0

Snart bär det av på jobb igen. Blir...12:e dagen på raken. Hoppas på mindre kaos än igår. Trevlig långfredag! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påminner mig själv, ännu en gång.

You have to take the good with

the bad, smile when you´re sad,

love what you´ve got and

remember what you had…

Always forgive but never forget,

Learn from your mistakes but

never regret, people change,

things go wrong, just remember,

life goes on.



Ja det är ju så. Och det gör ju det! Men fortfarande, vafan?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En sån dag!

Börjar bli less på att känna mig helt död varje kväll när jag kommer hem. Trodde att idag skulle bli en lugn och skön dag, jobb 9-16 är ju ingenting? Vaknade av mig själv vid 7-tiden imorse. Såg lite gossip girl, åt frukost. Gjorde mig klar och strosade iväg till jobbet i det fina vädret. Allt var bara frid och fröjd...ja, ända fram till en halvtimme efter att vi öppnat ungefär. Då bröt "helvetet" lös. Fullständigt kaos. Människor överallt! Hade kanske gått bra om vi varit bemannade dubbelt upp. Ett tag ville jag bara börja grina eller lägga mig ner och dö, men det gick ju såklart inte. Och när jag mitt i allt lyckades totalduscha mig själv i uppvasken (disken) så kunde jag inte göra så mycket annat än skratta. Känner mig nu som en blöt och väldigt gammal hund!

Skulle som sagt ha slutat kl.16 men blev kvar till kl.19 istället. Antar att jag får se det som bra pengar! :)

Ska försöka leta fram mina sista krafter och ge allt i hemmagymmet nu. Sedan en välförtjänt dusch, middag och film som Linda hyrt - änglavakt :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

MATCH

Vet inte vad jag fortfarande gör uppe. Så sinnesjukt trött. I huvudet, i benen. Överallt. Så trött som man förmodligen fullt normalt kan känna sig efter att ha jobbat dryga 11 timmar. Är bara aptiten som lever i mig. Som alltid :P Om hoppet är det sista som lämnar människan, så är aptiten det sista som lämnar Josefine Ekman. Maaaaaaat. Borde bara ge upp och låta ögonlocken falla igen, men tänkte för er som bryr er komma med en kort uppdatering efter denna onsdag - första dagen på mitt nya jobb!

Ja, för nu har jag minsann sålt mina första kläder. Känns så jäkla kul att göra något HELT annat än jag är van vid. Hade tre timmar upplärning idag och på lördag ska jag både öppna och stänga butiken alldeles själv. Spännande..och utmanade! Det är i detta nu bara jag, min chef Samantha och en norsk kille som heter Mattias som delar på alla timmar. Storgillar Samantha såhär långt, tror hon kommer bli en ypperlig chef att ha göra med. Samtidigt så känns BIT numera som ett ställe jag faktiskt gillar att gå till, så just nu finns det inte mycket att klaga på här i livet! Allt känns uppstyrt och bra. Bara ett gymkort som fattas. Samt ork i benen att gå dit. :P Det får bli nästa projekt!

Tänkte råda bot på tröttheten nu genom att ta mig i säng och sova ända tills jag vaknar. Sovmorgon imorgon!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inbjudan

Har ju inte berättat något ännu om den fina inbjudan jag fått! Har nämligen en morbror som ska gifta sig fredagen den 3:e juni :D Jag har inte blivit bortskämd med bröllop hittills i livet, så känns såklart jättekul - är glad både för deras och för min skull över det här bröllopet! Janne mötte Annelie och nu ska de minsann på riktigt bli Jannelie - superkul! :) Hoppas kunna boka resa hem i slutet på denna vecka. Kommer försöka ta lite långledigt den helgen, eftersom det är röda dagar från torsdag-måndag (tack vare både kristihimmelfärds och nationaldagen). Inte så länge kvar dit heller, veckorna kommer flyga förbi. Ses snart med andra ord! :)

 

Vill i samma veva visa mina fina orkidé som jag faktiskt har ståendes intill bröllopsinbjudan i fönstret. Den här har jag haft sedan dag 1 i Oslo. Jag har alltså lyckats hålla en blomma vid liv i 5 veckor, den du mamma! Var tvungen att dubbelkolla imorse när jag skulle vattna den så den då inte var gjord av plast. Kanske får gröna fingrar så småningom jag också :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara jag och pedanterna.

I veckan är det folktomt här i lägenheten! Christer som haft "kyssesyken" ända sedan vi flyttade hit, har blivit friskförklarad (hans lever-värden ser numera OK ut) och har därför dragit till Trysil nu för att festa järnet en vecka i sträck. Erlend är hemma hos familjen för att fira påsk. Ja, hos sin andra familj i Lillehammar. Så, kvar är bara jag, Linda och Sivert - och knappt det. Jag och de två största pedanterna jag känner. Stackars dom! :P Nä, jag vet inte vad som hänt? Jag tycker själv att jag brukar vara pedant, men i sällskap med dessa två är jag största dritungen i hela Oslo. Får kontra med att jag jobbar mycket och inte har tid/ork till städning..

Har haft ännu en bra dag idag! Fortsatt sommarvärme i Oslo - JA SOMMARVÄRME - och det gör en glad. Är först när man får uppleva sol och värme såhär som man inser hur mycket man egentligen hatat vintern, snön och svinkylan. Gick super på jobbet, förutom när brandalarmet gick och vi fick utrymma. Har ett låttips till er alla, nämligen denna. Vet inte hur man lägger upp youtube-klipp, så länkar istället. Stornoway heter låten, Zorbing heter bandet - riktigt skön. Vi har missbrukat den några veckor på jobbet nu, men ni andra kan ju provlyssna och bli besatta :)

Ikväll blev det inte träning efter jobbet som tänkt. Istället soffmys och Wallander. Gjorde precis en bra deal med Sivert. Han fick en tandborste av mig, jag fick två t-shirtar av honom. T-shirtarna var i rätt size och bra mycket snyggare än tandborsten kan jag säga. Norrmän är dumma! :)

Imorgon blir det lite ärenden på förmiddagen innan jobbet. På onsdag jobbar jag första dagen på MATCH. Ser verkligen fram emot det! Det blir första gången (i mitt liv?) som jag går till ett jobb där jag faktiskt får/bör klä upp mig och se fin ut. Blir kul!

Nu sitter jag för första gången ensam uppe i vardagsrummet också. Runt mig är det bara tyst och svart. Brukar jämt lägga mig först! Dags att gå isäng med andra ord.

Godnatt da.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underbara vår.

Jag och Linda gjorde oss någorlunda festfina vid 22-tiden igår och gick ut för en krogrunda här på Grünerlökka. Var inte överdrivet mycket folk ute, mest troligt med tanke på att "sensation white" drog nåååågra tusen. Mötte för övrigt många vitklädda på väg till jobbet imorse, den ena mer sliten än den andra - men kul verkar de ha haft :) Det hade även vi!

Efter att ha kikat in lite här och lite där bestämde vi oss för att slå oss till ro på ett ställe som visade sig vara ett riktigt svensk-hak. Majoriteten av folket vi träffade var svenskar - inklusive personalen som jobbade där. Träffade några norrmän också, även om en av dem pratade så bra svenska att det var först när jag ställde mer komplicerade frågor om hans "hemstad" Jönköping som han var tvungen att klämma fram att han var norsk. KLOCKREN svenska.



Mycket trevlig och rolig kväll faktiskt, lagom hårt sådär! :)

Idag har jag jobbat 8,5 timmar och nu är kroppen ännu tröttare än den var innan. Hade halvt lovat Linda att gå på bio ikväll (jag fick två bio-biljetter på personalmötet tidigare i veckan:)) men inte ens det orkar jag. Dusch och isäng är vad det blir!

UNDERBART väder ute för övrigt. Igår kväll gick jag ut i min trekvartsärmade kavaj, och den var lämligt varm kring två-tiden i natt! T-shirt och jeans hade varit tillräckligt när jag gick hem från jobbet idag kl.18. Hur skönt? :)
Härliga årstid, hur vore det om du kunde stanna året om?


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sensation White

Ikväll anordnas i Oslo världens största fest - Sensation White. Ungefär 20 000 personer förväntas vara på plats i arenan där festen äger rum, samtliga klädda i vitt. Hade varit sjukt coolt att vara där. Har flera übertaggade jobbarkompisar som ska dit, så ska bli kul att höra sen om hur det var :)

Varför ska inte jag dit då?
Ja, för det första så börjar jag jobba kl.09 imorgon. För det andra så trodde jag att detta kalas skulle äga rum först om några veckor. För det tredje så var biljetterna ganska dyra, och för det fjärde så vet jag fan inte?! VILL DIT! Åh. Ligger i soffan just nu. Fantastiskt skönt i och för sig. Min kropp pallar fortfarande inte mitt nya jobb. Vill ut och löpa, vill träna - men jag vet att det inte är lönt, benen bär mig inte. Blir några situps på sin höjd i "Joffas gym".

Tror ändå att jag och Adolpson ska ut och ta en öl eller så lite senare när hon slutat jobba, bara för att se lite folk. Typ :) Så en nap nu och sen göra sig lite fin!

Trevlig lördagkväll allesammans :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Partysvenske"

Vet inte om det bara är jag som är väldigt efterbliven, men det var först idag som jag hörde uttrycket "partysvenske". Norska uttrycket för oss svenskar som kommer hit - jobbar mycket och går ut och festar nästan lika mycket. Finns till och med en låt om dem (oss?). Här är texten:

Tjenare

Er på tide at noen tar tak i dette her snart as..
Over alt! Løkka er full av dem!
Faen as.. Hold kjeft a! Din jævla partysvenske!

[Verse 1, Jaa9]
Fri, vi har plass til å være men i fare for å høres ut
som rasist så er jeg det.
Går og slenger her og lever et anna liv
Liker far din at du kler deg som dama di?
Det er få ulike former dem kommer i,
Bare jobber og sovner i sine åtte manns kollektiv.
Ække så nøye, jeg sier det,
men det hele minner mer om en sigøynerfamilie!
Misforstå meg rett, partyjenter er okei,
men den generelle partysvenske er rågay,
Og temmelig stuka, går og peller i juva
mellom Seven Eleven og fucking Deli De Luca
God tur på hjemreisen,
vi tar og utsetter den sveisen til 2016
Ikke mer å se, ikke mer å shoppe.
Jeg er redd det er for seint å redde Joppe!
Hej då!

[Chorus]
Alt har sin grense, partysvenske
Du er et gris gris gris artsymenneske
Om du kler deg som dama di må du kule'n mann,
dette er downtown Oslo, ikke Stureplan!
Din jævla partysvenske (din jævla partysvenske)
Din jævla partysvenske (din jævla partysvenske)
Du er et gris gris gris artsymenneske
Din jævla partysvenske!

Jag är inte sjuk, jag är partysvensk
Jag är inte sjuk, jag är partysvensk

[Verse 2, OnklP]
Jeg tråkker ned på løkka, ser så mange svensker,
kjører rundt på longboard og bremser
Jeg tenker "Man, det får nok være grenser"
i alle fall er noen av dere jenter (Tjena)
Det er mer enn bare en eller annen,
som reagerer når jeg går og synger svenneBanan
Fra ende til annen, ja du kan se hvor det går,
hele byen full av folk med provoserende hår (Tjena)
Lag en mojito, gjør det du gjør bra.
Ned på Horgans som en bootleg, nå låta (Tjena)
Før dere må gå hjem klokka tolv,
første vakt på Seven for å lage meg en korv (Tjena)
Hey, yo, den buksa di kan lure Gud og hvermann,
for dette er Oslo, ingen vet du er fra Värmland
Party, party, party, mister nesten pusten.
Dobbel Cortado før jeg drar deg ned på Säfflebussen!

[Chorus]

[Verse 3]

[Jaa9]
Moteløven er den sneakern i spiker (spy)
Slutt å sjonglere og gi meg den drinken! (nå!)
Ser du liker det å herje her i Norge,
vel stikk hjem og bor din egen jævla olje!

[OnklP]
Å bare jekk deg ned, jeg hater ikke alle mennesker i fra Sverige,
bare klarer ikke partysvensker!
Er det party norsk: Bidra til saken!
Jeg mener få det blå og gule ut av sildesalaten!


Då vet man alltså vad våra norska rumskamrater EGENTLIGEN tycker om oss! Men jag skulle nog inte kalla mig själv för partysvenske (även om jag skulle vilja vara en:P). Just nu känns det som det är och kommer bli väldigt mycket jobb. Nästa lediga dag blir på söndag nästa helg. Från och med onsdag då jag jobbar första dagen på MATCH så kommer det även att bli dubbelpass vissa dagar. Längtar efter fest och trevligheter (mest hela tiden) men känns som jag försöker leva ett så bra och sunt liv som möjligt mellan jobbpassen bara för att hålla mig frisk. Får se om det händer nånting skoj imorgon kväll dock när jag slutar redan kl.16! :)





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

BIT-brudar


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Birthday present

Igår fick jag mig en tidig födelsedagspresent av mamma och pappa, nämligen dessa skönheter till löparskor! Var såklart tvungen att testlöpa med detsamma och de fick minsann toppbetyg efter första turen. TUSEN TACK MA & PA :D Skulle vilja ta mig ut en sväng nu igen, men mina ben känns helt makalöst trötta. Kände det när jag tog trapporna precis upp till våning 4 där vi bor. Har i och för sig stått och gått alla minuter utom cirka 45 sedan klockan 05:00 imorse - inte konstigt att man blir trött?



Har istället landat i soffan. Väntar på att Linda ska söka lite utbildningar, sedan blir det ut och glassa en timme eller två i parken. Behöver verkligen ta en powernap, men känns inte lockande att göra det inomhus när vädret är så strålande fint utanför! Mår så himla bra av någon anledning (eller snarare av många anledningar?). Livet har sina goda stunder helt klart, gäller bara att man ska komma ihåg att njuta av det lilla :)

Ikväll ser jag fram emot lite afterwork-öl med BIT-tjejerna i ett soligt Oslo. HYGGELIG.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Simply the best.

Sådääääärja. Chelsea utslaget, Man U vidare. Precis som det ska va! :)



Måste bara säga att Erlend Lundby har magi i sina händer. Hans nack/ryggmassage är förmodligen det bästa man kan få i den här lägenheten. Lyckades tigga till mig några minuter i pausen - tyvärr tog pausen slut! Yr.no visar sol i en vecka framåt - glädje! Jag jobbar i och för sig mest hela tiden, men på torsdag har vi afterwork med jobbet, det ser jag verkligen fram emot :)

Jobb 06:30-14.30 imorgon. GODNATT.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Parkhäng

Eftersom jag inte vet när jag kan njuta av en helt ledig dag nästa gång så har jag passat på att göra det ordenligt idag! :)



Att ligga på en filt i gräset och få varma solstrålar i ansiktet och på en vintervit mage kan verkligen kännas helt underbart.

Har surrat bort hela kvällen på ett fik tillsammans med Madde som åker hem till Sverige (Umeå-Vindeln-Åmsele) på onsdag och blir där över påsken. Mycket trevligt! Vandrade runt 20-tiden (påväg till dejten med Madde) förbi samma park där vi ägnat eftermiddagen. Det var då fortfarande varmt och ljust ute - och parken var fortfarande fylld av folk! Vissa spelade kubb, andra drack öl eller kaffe och de allra flesta hade det bara allmänt skönt och trevligt. Gör mig glad.

Nu ska jag lägga mig och ta några djupa 8 timmar. Ser fram emot att gå tillbaka till jobbet imorgon! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

mammas 50-årskalas i bilder

Pappa & Mamma, världens bästa.

Alla gäster samlade och till bords.

Jag & Emelie

Under middagen fick man bl.a i uppgift att skriva en sång om födelsedagsbarnet och sedan framföra den. Här har vi "Team Udden"

Alla var bra!

Krille & Emelie :)

Syskonpar 1. Jag & Krille

Syskonpar 2. Johanna & Patrik

Syskonpar 3. Linn & Kim


Jag, kusin Malin och föredetta grannen Johanna.


Sen var det färdigminglat och dags för styrdans! :)

Pappa hade show också :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

it´s a new day, have it your way.

VÄRME ute idag. Efter en lite längre sovmorgon än planerat snörade jag och Linda på oss löparskorna, tog brillorna i handen och gav oss ut på powerwalk. Vi gick en bra bit och utforskade lite nya områden. Var nere vid hamnen - där åtminstone jag inte strosat ännu - såg världens största kryssningsfartyg. HUR bygger man ett sådant undrar jag? Vart håller man till? Fattar inte. Var mycket vackert där nere vid vattnet. Såg somrigt ut!

När vi skulle försöka gena till Nordea (dit Linda skulle) fick vi plötsligt syn på en man som körde upp en kanyl i röven - jag tittade ner och upptäckte massvis med tomma kanyler runt om mig på marken. Ingen vacker syn (!) och vi insåg direkt att vi hamnat lite fel. Sprang sedan på en Åhléns-butik, något vi inte trodde fanns här - lycka :) Provade också ut ett par nya löparskor på intersport och köpte billig frukt i en turre-affär.

Blev en lång powerwalk med andra ord! Nu har jag fått i mig lite frukost och ska göra lite nytta. Söka skola tänkte jag :) Sen ska vi bara gå ut och landa i nån park och njuta av solen. Bilder från helgen kommer ikväll när det mörknat!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemma igen

Tillbaka i Oslo. Har haft en superbra helg på hemmaplan på alla sätt och vis. :) Vaknade - för första gången i hela mitt liv - upp bakis hemma i Storsandsjön imorse. Ett längre inlägg om helgen och massvis med bilder kommer imorgon. Jag är ledig ännu en dag och det verkar ska bli soligt och varmt, så nu blir det sängen så jag inte sover bort halva dagen!

 

Min nya frilla...efter en helkväll i SSS.
Haha.
Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Snabb update

Åh, var skönt att vakna upp med Gunvald (katten) som kudde imorse :) Hade gärna fått sova lite längre bara!

Men upp och iväg till frissan var det som gällde. Klippte mig hos Viktoria på Kerstinsalongen i Vindeln, min frisör från förr. Blev bra! Kommer bild på resultatet så småningom, men har inte tid just nu. Blev i alla fall fortsatt kortklippt, med snedlugg och undercut både på sidorna och där bak. RIKTIGT kort på sidorna nu! Men det är bara bra med tanke på att det växer som ogräs. Blekte upp slingorna i luggen ganska rejält också. Har på känn att en viss fröken kommer bli mer sugen än någonsin på helblont till sommaren!

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig klar för avfärd mot Umää. Har hjälpt mamma att hacka grönsaker och vika servetter inför festen imorgon, tror och hoppas att det kommer bli riktigt lyckat. Vill att hon ska få en fantastisk kväll, bästa mamma!

Blir ingen fest ikväll däremot. Middag och bowling med ett gäng supergoa tjejer duger gott det med! :D Trevlig fredag alla :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Home sweet home

Hemma i SSS :) Var bara dryga tre veckor sedan jag var här sist, vilket brukar vara ett ganska normalt mellanrum mellan mina besök här - men den här gången känns det minsann som tre extra långa veckor. Allt blir lite annorlunda och mer speciellt, bara för att man bor längre bort. Kul att vara hemma :) Jag och mamma har precis fikat lite nattfika, mamma ska snart åka och hämta pappa som varit och sett världens längsta hockeymatch i Skellefteå. Vinst blev det i alla fall till sist för AIK, så det lär vara en trött men lyrisk pappa som kommer hem snart.

Min kväll har sett ut som sådan:
Oslo - Powernap - Arlanda - Powernap - Umeå.

Passade på att ta igen lite förlorad sömn på de båda flygningarna. Vaknade dock till liv när jag fick uppleva mitt livs hittills värsta landning. Tydligen stormigt i Stockholm (och i södra Sverige idag). Strömavbrott i stora delar av stan, tåg inställda, flyg försenade osv. Hade jag ingen aning just där och då, men detta blåsiga väder orsakade i alla fall en hel del turbulens för oss när vi skulle gå in för landning på Arlanda.

Jag försökte att bara blunda och tänka på annat, men det var inte lätt när kvinnan till vänster om mig, närmast fönstret (cirka 30 år och engelsktalande) var fullständigt LIVRÄDD. Hon STORGRÄT och kramphöll sig fast i armstödet med båda händerna samtidigt som hon tittade ut och (inte riktigt skrek men) varvade "Jesus" och "Oh my God" för sig själv. Inte förrän vi riktigt landat vågade jag klappa henne lite lätt på benet och få fram ett "It´s okey.." Usch alltså. Jag förstår verkligen att folk är flygrädda.

Unnade mig en fet chokladkaka på flyget mellan Sthlm-Umeå ifall det skulle blivit det sista jag åt här i livet...



Var för övrigt ett par dagar sedan jag skrev - och det har hänt en del sedan sist som känns värt att berätta!

Jag tackade nej till jobbet jag berättat att jag varit på intervju för. Eller, ballade snarare ur när jag blev ombedd att komma på provjobb. Kändes helt enkelt inte rätt. Jag har kommit på vad som känns helt rätt just nu, och det där jobbet hade inte passat in i min plan.

Istället var jag på ännu en intervju i onsdags, för en halvtidstjänst som butiksmedarbetare på MATCH Grorud.  Har länge varit sugen på butiksjobb, mycket för att det är något helt nytt som jag hittills inte prövat på - så blev såklart pepp när den här chansen dök upp. Intervjun gick bra - och samma kväll ringde de upp och meddelade att jobbet var mitt om jag ville ha det! :) Har pratat lite med butikschefen på BIT idag och förhoppningsvis kommer det gå lösa så att jag kan kombinera de två jobben. I så fall kommer jag jobba mån, tis och lördag på MATCH, samt resterande dagar på BIT. Känns super! Det blir mycket jobb, men det är väl också därför jag från första början åkte till Oslo - för att arbeta.

Nu blir det sängen! Har klipptid 09:15 imorgon. No idea what to do faktiskt? Spara, klippa? Färga? Blir nog bra hur som.

Nu ska jag lägga mig i min gamla säng här. Hoppas katten ligger där och väntar på mig :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hur tragiskt.

Jag kommer hem i helgen och inte en endaste människa jag känner verkar ha lust att gå ut på fredag? :/ Jag blir lite ledsen.

Hoppas på att få träffa mina vänner ändå, även om det blir under andra/lugnare omständigheter.

Känner ibland att jag saknar den där personen. Den där som man kan dela allt med och som man VET ALLTID finns där, i vått och i torrt.. Någon att vara "du & jag mot världen" med. Japp.

Tror på en bra morgondag.Blir en dag fylld av arbete, hemlisar och slutligen lite nöjen. Wish me luck!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Meningslösa tisdag?

Om gårdagen var strålande så känns den här dagen helt meningslös. Fortfarande på bra humör, men det gråa vädret är tillbaka och sker egentligen inget märkvärdigt idag - hade gärna hoppat vidare och haft onsdag på en gång. Onsdag med fotbollskväll i kollektivet - CHELSEA vs MANCHESTER UNITED :) Tog mig inte upp på min powerwalk som jag hade planerat imorse (inte förvånad) men tänkte promenera till jobbet nu i alla fall för att få lite frisk luft.
Jobb 11-19. Ha en bra dag allesammans!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

What a lovely day.

Har varit på ett strålande humör hela denna vardagliga måndag - vet knappt varför! Jag borde snarare haft en rätt dryg dag eftersom jag jobbat hela helgen, och varje gång jag tänkt "idag måste det vara torsdag" så har jag fått inse att: "nä, det är ju bara måndag". Inte ens det har kunnat rubba mitt humör! :)

Så vad har jag gjort hela dagen? Ja, började med att sova ut till 10, välbehövligt. Drog sedan med T-banan på vift en sväng till utkanten av Oslo. Eller på vift och vift, rättare sagt på en jobbintervju. Tror dock jag väljer att knipa lite om den så länge. Kan säga att det gick bra. Det är kul med intervjuer tycker jag! Men jag hamnar i ett litet dilemma (liknande Lindas) och behöver tänka till. Det handlar om jobb som skulle se bra ut på CV:et och ge ganska bra med klirr i kassan, men samtidigt skulle det kräva mycket mer utav mig, tex att jag nog skulle behöva stanna här längre än vad jag egentligen planerat. Finns för och nackdelar med allt här i världen...

Dessutom måste jag säga att jag gillar min arbetsplats mer och mer för var dag! Kanske vore det optimalt om jag kunde gå ner till en halvtid på BIT, samtidigt som jag fann ett annat arbete att kombinera det med? Måste fundera som sagt! Har haft en riktigt bra dag på jobbet idag. Var lite halvskraj för vissa av tjejerna i början, men det är ju inte mer än rätt att de är hårda mot en nybörjare som mig i början, och jag börjar nu tro att de allra flesta jag jobbar med är riktigt goa tjejer som jag gärna vill lära känna bättre :)

Hände något annat kul idag. Jag blev uppringd av ett fotbollslag i Umeå som ville ha mig i sommar *skrattar högt*. Ingen stjärnklubb kanske, men ändå bland det sjukaste som hänt på länge. Så eftertraktad brukar jag inte vara, haha :P Jag hälsade hur som helst att jag hade det fint i Oslo, och om/när jag kommer tillbaka till Umeå så finns det såklart bara ett lag jag vill spela med - nämligen Umedalen/Sandåkern. Har förstått att de gjort några grymma träningsmatcher där hemma nu!! Glädjer mig:D

Ville gärna klämma in också att vädret varit fantastiskt idag. Hade ett par lediga timmar mitt på dagen då jag passade på att shoppa ett par nya solglasögon och bara glassa runt på stan ett tag. Blev väldigt sugen på denna fina, billiga jumpsuit från BIKBOK - fast i en annan färg. Får se om jag kanske måste springa förbi och slå till innan jobbet imorgon.


Nu blev detta inlägg väldigt långt. Dags att sova också! Godnatt.



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jessica Stroup




Kanske världens snyggaste på tjejsidan enligt mig! Otroooooligt vacker.

Jobbarhelgen är nu över. Nu väntar fyra arbetsdagar till innan långhelg och minisemester hem :D Hade varit isäng för länge sedan om inte butikschefen ringt och bett mig börja kl.15 istället för kl.07 imorgon. Jag tackade glatt ja till sovmorgon :) Nu ska jag se färdigt ett avsnitt 90210, sen orkar nog ögonen inte mycket mer.

Nattinatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Powerwalk

Blev en skön powerwalk nu på morgonen, första på mycket länge! Någon vårsol såg jag dock inte till. Kändes snarare som en morgon i november, men det var uppfriskande i alla fall. Förhoppningsvis åker jag med en piggare hjärna till jobbet nu än igår. Känns faktiskt bara kul att åka på jobb idag, ingen ångest. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lugn lördag :)

Jobb hela dagen lång. Inledde jobbarpasset otroligt skakigt, pga att huvudet inte riktigt var på plats. Men återhämtade mig allt eftersom och har egentligen haft en helt OK dag på jobbet :) Dock trött nu, så blir en lugn avslutning på denna lördag och sängen väldigt snart om jag ska orka jobba hela morgondagen också.

Linda har dragit iväg för att köra en favorit i repris av gårdagen - nämligen fest med samma grabbgäng. Jag har tvättat bort gårdagens smink och dagens smuts och tänkte nu krypa ner under täcket och se lite serier. Ska unna mig en stor kanelbolle (som man säger här) och ett glas mjölk. Blir dagens sena middag det :P

Hoppas på att vakna upp till blå himmel och sol imorgon, i så fall blir det en powerwalk och lite träning före lunch. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi slog klackarna i taket.

Svinkul kväll igår. Drog till Majorstua där ett gäng grabbar (några av dem med ursprung från Umeå) hade förfest. Förfestade länge och gick sedan ut på en klubb där vi roade oss på dancefloor fram till stängning. KUL! Drack en del sprit igår. Det känns! Har lite på känn faktiskt att jag har en sån där bakfylla som kommer krypandes och bara blir värre och värre under dagen. Hoppas inte men... Har precis tryckt havregrynsgröt för en hel familj. Dags att göra sig klar nu och åka på jobb! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har tagit frillan till en ny nivå ikväll - lockigt!






Nu kör vi :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Sådär ja!

Lindas blogg :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1:april

Om 26 dagar fyller jag 22! :D

1:a april idag. Tror inte att jag blivit utsatt för något april-skämt ännu. Jag och Linda har själv suttit och försökt smida ihop lite lurendrejerier, men det är inte så lätt alltså. Krävs lite fantasi och påhittighet. Haha, minns såväl när Mattias hade ställt om ALLA klockor i lägenheten förra året. Jag skrattar åt det nu, men då höll jag verkligen på att bryta ihop. Haha. Var såklart det som var meningen just då också :P Ja, ni som känner för det kan läsa mitt inlägg från 1:a april förra året.

Ikväll har också filmen Umeå 4-ever bio-premiär här i Oslo. DET om något trodde vi var ett skämt när vi först hörde det! Hade aldrig hört om den filmen innan vi flyttade hit. Nu verkar den inte handla så överdrivet mycket om Umeå, då den i själva verket har spelats in i Värmland, men känns ju som vi borde gå och se den ändå.

Men det får nog bli en annan dag. Ikväll blir det ut! :)

Idag ska vi försöka vara lite duktiga. Jag har fått en massa intressanta platsannonser att se över.. Linda håller på att styra upp sin blogg (som nog kommer att offentliggöras idag ;)) och sen blir det ut och löpa jävel igen.

Trevlig fredag så länge!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()