Tvärmörkt

Jag har mått lite dåligt efter gårdagens inlägg. Hatar att halvt vara ovän med någon jag tycker om, det är bland det värsta jag vet :S Vill inte tänka mer på det, så jag säger som du – glömt och förlåtet - gladare inlägg nu :) Fick ju faktiskt en finfin kommentar från Emma, precis sådana som man vill ha :) Hon ville ha mer bilder, så bilder ska det bli. Ni ska veta att jag tänker på er ofta där hemma och det är många som jag saknar mycket! Önskar faktiskt att fler av er bloggade, så skulle det vara enklare att härifrån kunna fortsätta hänga med och ta del av det som händer i era liv!

Hösten är på väg – även här. Tycker det brukar börja skymma här nere vid 21-tiden, men idag var det rent ut sagt kolsvart redan tidigare. Satt vid datorn och märkte plötsligt att det bara var den lilla skrivbordslampan som lyste upp i hela lägenheten. Känns att det börjar bli en annan luft ute, även om vi fortfarande har ca 20 grader om kvällarna. Mest positivt tycker jag. Nu går det faktiskt att vara ute på dagarna utan att nästan DÖ – jag klarar inte av värmen om jag inte har mycket kallt vatten nära till hands. Det går lättare att somna på kvällarna och är också skönare att sova när man kan ha täcket på. Imorgon ska det bli sol och fint som det ser ut, resten av veckan verkar ska bli sämre. Kanske blir sista riktiga solardagen imorgon, vem vet? Bör tas till vara på i så fall. Jag hittade en bild från ett ”freibad” i Thun som jag tyckte såg riktigt fint ut, kanske kan få med mig en viss soldyrkare dit ;)

 



Lyckades bara ladda upp en bild badet som inte verkar ha varit tagen dagtid direkt. Men jag tyckte det var så fint med Bergen där i bakgrunden osv :) Googlade på Thun och hittade lite mer bilder som jag tyckte var fina. Hela Schweiz ÄR så vackert!






Som sagt, vackert.

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ledsen och förbannad, men jag får be om ursäkt.

Vet inte om det bara är Josse som tog väldigt illa upp när jag hade varit och tränat fotboll med Kirchberg för första gången här nere och valde att jämföra deras Team B med min "moderklubb" Tvärålunds IF, i ett inlägg här på bloggen sedan. (De som vill kan läsa hela inlägget under rubriken; Fussball). Tvärålund är ett lag som så länge jag kan minnas alltid varit ett mitten/bottenlag i div. 5.  Så här långt ligger de sist i div. 5 norra och har vunnit en match. Jag har inte sett dem spela på två år, men det verkar inte (om man ser till resultaten) som det gått mycket bättre för dem sedan tiden då jag spelade i laget. Fotboll på den nivån är tyvärr (som de flesta också vet) mest bara tjongande - jag kan säga att jag utvecklades lika mycket mina första två månader i Umedalen som jag utvecklades på två år i Tvärålund. Oftast om man spelar på den nivån så är det för man tycker att fotboll är kul, för att hålla igång, eller kanske för att trappa ner. Jag som inte tog fotbollen i Tvärålund på allvar kunde lätt skoja om att vi faktiskt inte var så himla bra. Jag vet själv, när jag började gymnasiet och folk i Umeå frågade vilket lag man spelade i, - när man svarade T-lund  fick man oftast ett stort flin tillbaka.  Hur som haver!

Jämförelsen var den bästa jag kunde komma på just då - jag tyckte helt enkelt att de var lika bra/dåliga som T-lund. Tänkte inte mer på det. Inte förrän igår då jag loggade in här och såg att jag fått en kommentar från Josse. Kommentaren: "Schysst jämförelse.. tur du är så sjukt jävla bra alltså ! himla diva" Hon tyckte att jag hade hängt ut henne i bloggen genom att skriva att jag tyckte att Tvärålund är ett dåligt lag. Okej, kanske var dumt av mig. Förlåt Josse och förlåt om någon annan spelare i T-lund har läst och tagit illla upp. Men. 1. Jag menade absolut inget personligt mot någon i laget, t.e.x dig Josse. Och 2. Jag tycker fortfarande att T-lund är ett lag som spelar "tjong-fotboll" (vilket lag man nu än jämför med). Kan jag säga rakt ut till alla i laget och det är något jag står för!

Jag blev hur som helst bara väldigt ledsen av kommentaren (och förbannad, vilket kanske märks). Jag är den minsta divan man kan hitta på en fotbollsplan och jag tycker helt enkelt inte att jag gjort något för att förtjäna den kommentaren - särskilt inte från en av mina närmaste vänner. När man flyttat iväg så här som jag gjort hade det värmt lite mer att få en kommentar i stil med "Kul att du hittat ett lag att spela med", eller bara "roligt för dig, lycka till".

Nu tänker jag inte diskutera det här något mer, jag ber alla Tvärålundsare om ursäkt och lovar att jag ska tänka mig för mer i framtiden vad jag skriver. Punkt.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jubiläum

 Ja, fredagskvällen spenderades inne i Kirchberg när Wiler-Ersigens jubileumshelg drog igång. Jag börjar bli fruktansvärt less på min trasiga kamera-display, men här har vi några mindre misslyckade bilder :)

    


Kvällen började som jag skrev igår med en match mellan Wiler Ersigen och finska laget Classic. Hemmalaget spelade bäst och vann till sist med 8-4. Roligt var det att äntligen få se en match live!

Därefter bar det av till en liten pub/klubb - första "utgången" för mig här i Schweiz ;P Men, liten by = litet uteställe och lite folk. Det var ändå mysigt. En DJ som bjöd på allt från relativt ny och bra musik, till covers och schweiziska/tyska inhemska låtar som var mindre bra. En låt fick hela lokalen att svänga och sjunga med.  Jag förstod ingenting av texten men fick höra att den handlade om tyska ungdomar som åker till Mallorca, super och har sex. Fick också höra att det var en typisk "everybody knows it, but everybody hates it-låt". Sådana har vi ju några stycken även i Sverige tänkte jag.

Jag var chaufför för kvällen, men eftersom gränsen för rattfylla ligger på 0,5 ‰ i detta land så vågade jag mig trots allt på att dricka en par öl. Drack en "eve", som verkar vara en typisk tjej-dricka här nere. Hälften cider och hälften öl är det. Låter hemskt, men gott! Lite roligt, märket heter och ser typ exakt likadant ut som klädmärket "eve" som går att köpa på JC där hemma, inte sant? God stämning i alla fall efter matchen och alla verkade ha mycket dans i benen (särskilt Mattias som knappt kunde sitta stilla på sin stol ;)) Dock var det ingen som vågade ta första steget ut på dansgolvet, så blev mest mingel istället. Jag fick bra kontakt med Claudia och hennes kompis Michaela (mörkhåriga tjejerna på sista bilden). Claudia är tillsammans med en kille i Mattias lag och spelar också fotboll i mitt lag (har dock inte tränat något sedan jag kom p.g.a knäskada). Vi kom överrens om att gå ut tillsammans någon gång inne Bern, där det finns betydligt större och bättre uteställen - kul :)

Idag var jag duktig som trots en sen kväll igår tog mig upp och ut på en springtur förbi gymmet strax efter 10 imorse. Lika mycket som jag hatar att träna den tiden på dygnet så älskar jag när jag sedan har gjort det. En dusch på det, sedan kan man avnjuta resten av lördagen bäst man vill utan dåligt samvete :)

Trevlig löningslördag alla där hemma! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ny design.

Jag var less på den gamla, ville ha något nytt. Eftersom jag är helt oduglig att designa ihop något eget fick det bli en färdig mall. Men tycker det blev fint :) Hope you like it too!

Igår var det lottning till Champions Leauge och Mattias satt som klistrad framför tv:n. Själv diskade jag, sprang runt och plockade tvätt som ett tok innan jag skulle åka iväg till träning - rätt obrydd om denna lottning eftersom United vinner i vilken grupp som helst ;) Först var det en del svordomar om vilken fantastisk otur Milan hade med lottningen, sedan blev det plötsligt ett stort glädjevrål när det gick upp för honom att Zürich hamnat i samma grupp. JAAA, sa jag då eftersom Real Madrid också hamnat i den gruppen! Är vi nu bara på hugget vid biljettsläppet så innebär det att vi kommer att kunna fara och se både Milan och Real Madrid bara en dryg timme härifrån. Åhhh, CRISTIANO RONALDO! :D

Nu ska jag ta på mig inlinesen (stavning?) och åka iväg till gymmet. Därefter blir det en lång dusch - har inte haft varmvatten här på över en vecka. Ska se Italien-Sverige i damfotbolls-EM - tror på Sverige i detta mästerskap! Mattias klubb har något slags jubileumsfirande i helgen, så senare ikväll ska jag se när de möter Classic, ett finskt lag, och sedan blir det visst fest. Ska ladda kameran och försöka använda den ikväll :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dagens aktivitet: Minigolf.

Ja, dagens stora aktivitet blev en minigolfsrunda i Zuchwil. Jag var taggad på vägen dit, men har nu i efterhand fått inse att  jag inte har humör för att spela minigolf. Har spelat tre gånger i år och tappat humöret fullständigt samtliga gånger. Idag tänkte jag innan vi körde igång "Okej, Joffa det här är bara kul. Idag ska vi inte bli arga." Sedan räcker det med en 7:a på andra banan och allt är förstört. Vill bara kasta klubban åt helvete eller slå ihjäl något med den. Tur nu att jag var utomlands så ingen förstod mina fula ord. Jag hoppas jag hinner mogna till nästa år så jag kan ta revansch då. Ingen mer minigolf i år i alla fall!

Har haft en rörmokare här idag också som har satt in en ny toalettstol, fixat duschen och även ordnat så vi kan koppla in vår fina bänkdiskmaskin. Underbart! Känns annars som en halvseg dag. Jättefint väder ute men varken jag eller Mattias har någon lust alls att sola. Blev nog nästan less efter förra och förr-förra (även förr-förr-förra?!) veckans toksolande. Jag börjar faktiskt längta efter att arbeta!

Ikväll blir det träning i Kirchberg, alltid roligt :) 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rolig motion

Händer inget märkvärdigt att skriva om här i dagarna. Lever ett skönt liv där allt vi gör är att sova länge, äta gott, sola när det är sol och träna. Samt surfa lite emellanåt, se filmer och serier. Idag har vi även inhandlat en mixer/matberedare och skruvar och sånt som behövs för att fixa det sista här i lägenheten som vi ännu inte lyckats fixa. Till exempel sätta upp lampan i sovrummet som jag drömt om (!) de senaste två nätterna! Kanske kommer jag drömma om något roligare när lampan är uppsatt och det bekymret är ur världen.

 

Igår var vi förresten och spelade tennis. Det var kanske tredje gången i mitt liv som jag spelade på en riktig tennisplan. OJ så kul och OJ vilken bra träning! :) Det gick dessutom över förväntan, tror jag överraskade både mig själv och Mattias där. Hur hårt jag än tog i så var bollen oftast inne - och över nät så klart. Vi spelade i och för sig bara på skoj men jag tror det hade blivit en jämn match om det varit på allvar ;)

 

Har också hittat ett par inlines här som jag med tre-dubbla sockar på fötterna kan åka riktigt bra med :) Jag som har vuxit upp på ett ställe med en mil till närmaste asfaltsväg har aldrig ens ägt ett par förut.. Så himla härligt det är att åka. Inte alls lika jobbigt som att springa, dessutom går det bra mycket fortare! Sen att Linda har sagt att det gör susen för rumpan skadar ju inte ;P Så ikväll blev det inlines till gymmet, där jag tränade axlar, bröst, triceps och mage. Inte fel att få komma hem sedan och göra en underbar smoothie i nya mixern. Bland det bästa!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

FC Kirchberg

Ja, då fanns bilden uppe!



Oben; von links: Nadine Schneider, Barbara Röthlisberger, Gabi Kummer, Susana Parra, Manuela Rösch, Vanessa Albrecht.


 Mitte, von links: Andrea Rüfenacht (T), Isabella Cadente, Josefine Ekman, Anic Sprenger, Sabrina Frutig, Eveline Piéta.


  Unten; von links: Stefanie Kipf, Claudia Lehmann, Fabienne Küffer, Brigitte Nydegger, Myriam Christen, Alexandra von Gunten, Mirela Ravnjak.


  Es fehlen: Carmen Aeberhardt, Marléne Bühler, Shpresa Bytyqi,  Sarah Gut, Prisca Hulliger, Romina Hunziker, Esther Rösch, Melanie Piéta.

 

Gjorde nyss bort mig lite. Vi satt och såg på sporten där de visade från dam fotbolls-EM. Holland hade blå tröjor på sig, lite ovanligt för att vara Hollans.. Ja, men fint. Bättre än orange iaf sa jag! :P

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Får lära mig nya saker varje dag :)

Matchen idag gick åt skogen. 6-0 tror jag det blev till slut, till det andra laget då såklart som hette Therwil. Twerwil låg nära Basel och i den delen av Schweiz pratar de visst både franska och tyska. Finns både franska och tyska skolor, vill man jobba i en affär måste man kunna båda språken osv. Alla i laget klagade också på deras dialek och skrattade framförallt åt deras sätt att säga "jaaa". "I can´t stand their accent" sa min tränare. Fick även höra att folk här tycker att de som kommer från Zürich är aningen snobbiga. Vi har minsann haft roliga och lärorika konversationer i bilen jag och min tränare de här två gångerna jag hängt med till match. :)

Åter till matchen. Vi hade: 1. Inte bästa laget. 2. Otur. Fick målvakten PLUS 4 andra spelare skadade, samt en straff emot oss. 3. En dålig dag. Som tur var var detta en match i "Schweiziska-cupen", serien prioriteras något mer.

En annan sak. Folk där hemma (mina kära vänner) verkar tro att jag befinner mig mycket längre bort än vad jag egentligen gör. Många som sagt så här när jag pratat med dem; "Åh, jag har tänkt flera gånger att jag ska ringa dig, men så kommer jag på att det går ju inte!". När jag ringde Sofia på hennes födelsedag lät det som om jag vaknat från de döda. "Vem är det? Allvarligt Joffa, är det du? JOFFA, är det verkligen du?!". Jag är fortfarande i Europa och har fortfarande en mobiltelefon. Jag använder dock inte mitt svenska mobilnummer längre, har bytt till schweiziskt (som jag för övrigt ska försöka sms:a runt så fort jag orkar ta mig i kragen). Vi har dessutom ett 090-nummer hör som går att ringa till som till vilken annan svensk hemtelefon som helst. Då var det sagt :)


                            Tycker ni att jag fått liite färg i alla fall? :)

Nu ska här bakas blåbärspaj. Mattias kommer hem om någon timme. Hans lag vann helgens cup borta i Chur och han gör poäng som aldrig förr. Så, nåt måste han ju få :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

:)

Idag har jag haft en bra dag! Tror jag har uppväxten i Storsandsjön att tacka för det faktum att jag inte har några som helst problem med att vara ensam en dag eller två emellanåt. Jag är van att inte jämt ha folk/ kompisar i närheten att umgås med, känner mig inte heller beroende av att alltid ha någon att vara med. Kan faktiskt tycka att det är skönt att bara vara helt själv. Vill för den delen inte påstå att jag är osocial, men ja, ni förstår. :) 

Steg upp halv tolv. Klippte lite gräs, solade och läste i min nya bok. Har äntligen - känns faktiskt så - läst ut Stieg Larssons tre böcker om Blomqvist &Co. Har istället börjat läsa twilight-böckerna och efter fyra kapitel vill jag bara läsa MER MER MER och se filmen IGEN IGEN OCH IGEN! Serverade mig själv en finfin (sen) lunch i form av pannkakor med blåbärssylt och glass och bänkade mig framför TV:n för att se United vinna enkelt  med 5-0 mot Wigan. :)

Bra dag på sportfronten ända tills jag för en kvart sedan gick in på folkbladet för att kolla in resultatet från damtreans omgång 15. Rubriken var inte alls den jag hoppats på, nämligen "Mariehem upp i topp". Aj aj aj.. Förlust för tjejerna borta mot Kågedalen med 2-1. Vet inte vad som gick snett, men jag verkar ha hållit mina tummar för dåligt idag :( Än är det dock inte över, jag tror fortfarande att Umedalen kommer ta hem seriesegern!

Fick äntligen prata med min bästa Rebekka idag också. Var så kul att höra din röst igen! :) Vinkväll hos Malin var det på schemat ikväll, åh vad jag saknar dessa vinkvällar! Hoppas ni har/haft det trevligt, ni får mer än gärna dela med er av lite skvaller i efterhand ;)

 Imorgon hade jag tänkt försöka infinna mig på gymmet strax efter att de öppnat kl. 09. Jag hade även tänkt springa dit. Dags att sova snart med andra ord! Godnatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bio i Bern

Så, äntligen en dag med lite sämre väder (otroligt att man kan känna så). Vaknade imorse av det högsta dunder till åska jag någonsin hört. En jättesmäll, sedan tyst. Vi trodde på allvar att det var en explosion eller något som ägt rum. Regn hela förmiddagen, men sedan var det plötsligt klarblå himmel och sol igen. Vi har dock inte solat något alls idag, har tvättat och haft en liten fixardag istället.

Ikväll har jag för första gången sett bio här i Schweiz. Jag, Mattias, Matthias och Ille åkte in till Bern och såg Public Enemies med Johnny Depp. Engelskt tal och med text på både franska och tyska. Försökte hänga med den tyska raden så gott jag kunde för att förhoppningsvis lyckas snappa upp några användbara fraser. :) Hade bara hört dåligt om filmen innan, men jag tyckte den var helt okej. Okej var dock inte biosalongen i sig. Dryga 30 plusgrader där inne, rena bastun - och det är ingen överdrift. Skinnfotöljer på det som man bara klistrades fast i. Som tur var hade de en paus på 10 minuter mitt i filmen så man fick gå ut och svalka sig lite.

Imorgon åker Mattias iväg igen för att spela cup. Närmare den här gången, men ändå för långt bort för att jag själv ska våga sätta mig i bilen och tro att jag ska hitta dit. För mig blir det istället sol och träning imorgon, söndag följer jag med laget igen för att titta när de spelar en cup-match någonstans. Har iaf fixat med alla papper och pass nu så om två veckor får jag nog vara med och spela! :) Längtar verkligen efter att få spela match! Känns inte så kul att spendera helgen ensam i detta land när man vet att Rebekka är hemma i Umeå och hälsar på :/  Missade även ännu en till födelsedag idag, grattis igen käre pappsen!

Här är en bild från utomhusbadet i Zuchwil där vi spenderat en hel del timmar på senaste. Fortfarande en trasig display på kameran, så fortfarande svårt att ta bra bilder. Men fint är det där!



Godnatt & trevlig helg!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hurra!

Idag fyller/fyllde min bror 23. Tråkigt att jag inte fick någon tårta. Tråkigt för honom att han inte fick någon present. Han får en extra fin klapp till jul kanske :)


Denna tisdag har annars tillbringats i en solstol och i en pool. Börjar nästan bli till en vana. Helt galet vad vädret är mycket stabilare här än hemma :) Visst kan det regna någon dag då och då, men det är oftast inte mer än en dag - sedan lyser solen igen! Till och med jag börjar känna att jag faktiskt är lite brun (så länge jag inte jämför mig med Mattias) :) Jag har tränat fotboll ikväll, gick bra. Vi hade även lagfotografering (lagfoto + enskilda). Ska bli intressant att se resultatet. Fanns inga speglar på plats så fick bara försöka föreställa mig hur pass bra jag passade i den orangea tröjan :P

Grattis Krille än en gång! Saknar er alla där hemma.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite ändring.

Okej, jag har nu fått seriesystemet förklarat för mig och vi spelar i (div) Liga 1, men inte högsta - HÖGSTA ligan. Började ifrågasätta alltsammans eftersom de faktiskt inte är så bra och bara tränar två gånger i veckan. Tänkt att alla lag är indelade i tre grupper - A, B och C. Liga 1 i grupp a är alltså den absolut högsta ligan. Jag är nu inte helt säker men tror att vi spelar i Liga 1 grupp B. Whatever, jag bryr mig inte så mycket, det känns bra med Kirchberg (både spelare och tränare) och det är väl det viktigaste!

Igår åkte jag med laget för att titta på deras första seriematch. Den var borta mot ett lag som jag inte minns namnet på. Bilfärden tog en timme cirka, vilken var tillräckligt för att vi skulle hamna i den fransk-talande delen av Schweiz. Allt runt omkring matchen var väldigt annorlunda jämfört med hemma i Sverige, entrén in på plan osv. Största förskräckelsen var när vi kom till samlingen innan matchen. Halva laget stod och rökte! Efter matchen blev det också en cigg och en öl för de flesta i ett öltält/bar-aktigt ställe som fanns i anslutning till arenan. Kändes rätt konstigt. Matchen slutade med 2-1 förlust, vilket var ganska rättvist. Det var dock helt otroligt varmt så jag var nästan glad att jag bara var där för att titta!

Idag är det också varmt varmt varmt. Som det ser ut så ska det bli sol och ca 34 grader större delen av veckan. Jag är som utomlands ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fussball

Måste ju såklart berätta om min första träning med FC Kirchberg! Jag visste sedan tidigare att de hade två lag - ett bättre och ett sämre, men jag visste däremot inte vilket av lagen jag hade kontaktat tränaren till och bett om att få komma och provträna. Det visade sig vara det sämre laget - Team B. Och de var...inte bra. Skulle kunna jämföra nivån med Tvärålunds IF, fast kanske till och med lite sämre. Men vi tränade på och jag tänkte inte så mycket på det - var rätt kul att få känna sig så pass överlägsen på en fotbollsplan :P Men när halva träningen hade gått och det var drickespaus, kom tränaren fram till mig och sa "you will go to the first team".

Hm, okey, sa jag... :) Så fick jag plötsligt lämna träningen och följa efter en annan man till en annan plan längre bort där Team A hade sin träning samtidigt. En kort hälsning med tränaren där (som var en hon), sedan på med en väst och in i spelet. Det var stooor skillnad mellan lagen! Team A spelar i div 1,  högsta ligan här i Schweiz - jag undrar vilken division Team B kan tänkas spela i. Oj, tänker ni kanske nu. Högsta ligan?! Det låter såklart rätt bra att säga att man spelar i högsta ligan, men jag skulle kunna jämföra den med div 2-3 hemma i Sverige. Hur som haver. Träningen gick BRA, och tjejerna i laget verkar vara vara väldigt trevliga och tillmötesgående. De pratar såklart engelska med mig, men tycker nog det är ännu roligare att höra min tyska. Faktum är att jag fick beröm för min tyska och blev även förvånad över hur mycket jag förstod av tränarens genomgångar osv ;)

Själva serien här nere spelas lite annorlunda också jämfört med hemma. Deras serie börjar nu på söndag, sedan har de uppehåll över jul och sedan spelas den andra halvan i vår. Knasigt kan tyckas, men om jag stannar här till maj som det är tänkt så innebär ju det att jag kan vara med i princip hela säsongen från början till slut :) Ska iaf få åka med laget och titta på matchen på söndag. Åker med som "en i laget", dvs att jag åker dit med laget, sitter med i omklädningsrummet,  är delaktig i allt snack osv. Är så glad att jag vågade ta kontakt med laget och åka dit igår! Känns verkligen jättekul och jättespännande. Viktigt också för min egen del om jag vill kunna utvecklas här nere, vill inte bli allt för beroende av Mattias.


                                      Här är alltså mitt nya lag :)

Det var mycket text för er att jobba igenom. Vill bara kort berätta också att vi fick vår nya soffa idag - kanonfin. Har legat i den ikväll och sett IBK Dalen vs Wiler Ersigen live från Prag över internet. Mattias Wiler förlorade med 4-1 (om jag nu inte minns fel). Jag tyckte från tv-soffan att Mattias gjorde en kanonmatch så är glad för hans skull att de trots förlusten är klara för kvartsfinal imorgon. Håller en tumme då från solstolen! :)

Nu får det vara nog, trevlig helg!

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Känner plötsligt av ensamheten.

Nu känns det som jag bloggar bara för att jag inte har så många andra här att vända mig till. Men, JAG LYCKAS INTE LÅSA YTTERDÖRREN. "Jucka lite på nyckeln", sa Mattias. Det har jag gjort! Om och om igen har jag gjort det. KUL att vem som helst bara kan vandra in här i natt. Sannolikheten är väl inte särskilt stor men, gud vet vad som kan hända. Tryggheten känns en bit bort just nu. Jag får gömma mig under täcket och hoppas att ingen ser mig. Huvvaligen.

Underbart var det iaf att läsa det här: :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har fått lite jord under naglarna idag :)

 Idag har jag varit riktigt duktig! Steg upp kl. 06:10 för att skjutsa Mattias och Olle till samling - avresa mot Prag. Då var jag T R Ö T T. När jag kom hem igen var duntäcket fortfarande varmt, så kröp ner och ställde väckaren, först på 9, men bestämde mig sedan för 10. Kl.10.10 vaknar jag och stänger av alarmet som då legat och ringt bredvid mig i tio minuter. Jag som nästan gick och funderade på om jag hade blivit morgonpigg för ett tag sedan kan ju dra slutsatsen nu att det är jag inte alls.
Efter att jag till sist vaknade och steg upp klockan 11 (råkade somna om), så har jag gjort följande:

  • Promenerat/joggat en timme.
  • Gjort lunch i form av en smarrig omelett. 
  • Solat. Efter förra veckans missöde har jag gjort huden en tjänst genom att öka på från solskyddsfaktor 6 till 15. Vill ju kunna sola vaarje dag framöver :)
  • Klippt gräset. Gräsklipparen här går på ström, så man får gå och dra en skarvsladd efter sig. Hur vanligt är det?
  • Rensat ogräs. Ångrar så mycket att jag inte tog några före/efter-bilder där! Kan inte varit gjort på år och dar. Ruskigt äckliga spindlar börjar för övrigt bli en vardaglig syn här i Schweiz. 
  • Handlat mat, så nyttigt som möjligt. Har jag berättat att mjölken här innehåller 14% socker? Och 9% fett. Jämför det med svensk mjölk! Typ bättre att dricka ett glas coca cola zero. Lagade sedan en linsoppa som brev riktigt bra.
  • Fortsatt rensa ogräs, tagit ytterligare en promenad osv.
Dagen har hur som helst bara flygit iväg. Fjärilar har även börjat flyga i min mage inför morgondagens fotbollsträning. Håll en tumme för mig! :) Nu ska här pluggas tyska! Nattinatt.


                       

                                                    Kvällspromenad... :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite dopbilder mm :)

Tänkte bara att jag skulle lägga upp några bilder från helgens dop. Som sagt hemskt ledsen att jag inte kunde vara där. De hade verkligen tur med vädret, solen lyste och Storsandsjön fick visa sig från sin finaste sida. Faktiskt otroligt vackert,  inte minst där på baksidan av Krille och Emelies hus bara ett par hundra meter från vattnet. 




Alice verkar ha varit söt och glad som vanligt, trots att hon fick frisyren förstörd :) Mer bilder från dopet kan ni kolla in på Emelies blogg :)

Annars har vi haft en bra tisdag här nere. Har gjort nästan allt som skulle göras. En punkt fick dock göras om två gånger - på grund en viss klantig fröken Ekman. Fick förtroende att klippa Mattias sent igår kväll. Jag tackade med att raka bort en jättefläck i nacken/bakhuvudet. ÅH GUD! Jag skrek. Han har helt klart sett gladare ut.. Så "Klippa Mattias" kunde vi först checka av från listan efter ett besök hos en riktig frisör idag.. Det blev bra faktiskt! Jag mår dock fortfarande dåligt över det som hände. I början var jag helt skakis och fick ont i magen. sedan ville jag bara skratta och gråta omvartannat. :P Hur som helst lär det nog dröja ett tag innan jag får agera frisör igen.

Köpte även ett par nya benskydd idag eftersom jag ska åka och träna med ett lag här på torsdag. FC Kirchberg är det jag ska träna med. Vet inte mycket om laget, inte ens vilken division de spelar i. Det bryr jag mig å andra sidan inte så mycket om, ska bara bli kul att få träna fotboll igen och förhoppningsvis lära känna lite tjejer!

Nu blir det sängen. Har sedan fyra (nästan fem) ensamma nätter att se fram emot. :/

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förslappad!

Jag idag: Men du, citronkaka... Bra frukost?
Mattias: Hm ja, fast frågan är ju om man kan kalla det för frukost när klockan är halv tre?

Ja, jag måste erkänna att vid 18-tiden idag hade vi inte gjort mycket mer än ätit och lirat lite guitar hero. Det har visserligen varit övervägande regn ute, men ändå. Inte okej. Har många punkter på vår "att göra-lista" att ta itu med imorgon, dels eftersom vi inte gjort något idag och dels eftersom Mattias åker till Prag på onsdag. Med tanke på att de åker redan halv sju på morgonen så bör vi också försöka stiga upp tidigt redan imorgon och på så sätt vända tillbaka dygnet. Har hittat ett jättehärligt löparspår/skogsvägliknande här i närheten, kanske skulle försöka börja med morgonpromenaderna igen som gjordes princip dagligen i början på sommaren. :)

Och just det, blev inget med öldrickande eller så i Kreigstetten (kalaset i grannbyn) som jag pratade om i lördags. Åkte dit igår istället. Jag som inte pallar karusseller fick ha kul med att skjuta lite gevär och fiska ankor. Fick med mig två finfina gosedjur hem! Jag som först var deppad över att jag glömt kameran hemma hittade den lite senare i min lilla handväska, så vi knäppte några kort. Eftersom displayen är trasig så är det svårt att se ifall korten blir bra eller dåliga. De igår blev dåliga, men jag gissar att de är bättre än inga alls :) 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Känns konstigt att logga in på facebook och läsa folks statusar, typ "nyss vaknat, ut i solen nu!", eller "idag blir det sol och bad, ikväll fest!:D". Så har man nyss vaknat själv här och regnet bara öser ner. Mattias har precis åkt iväg till samling med laget. De har träningsweekend hela helgen, så han blir borta till elva ikväll. Om exakt en timme så börjar Alice dop där hemma som ska hållas utomhus hos Krille och Emelie i Storsandsjön. Jag vill nästan gråta när jag tänker på hur mycket jag skulle vilja vara där idag! Känns faktiskt för jävligt att jag inte är där...

Men nu är jag där jag är, och jag vill ju faktiskt vara här också :) Och att det regnar är nästan bara positivt. Positivt för alla växter här ute som har stått och ropat efter vatten länge nu. Positivt även för min hud som nog bör vänta några dagar till innan den utsätts för solljus igen. JÖSSES vad jag solbrände mig i veckan. Gick bra måndag, tisdag, onsdag. Lite lätt röd sådär bara då. Men torsdag! Vi åkte iväg till ett nytt utomhusbad, jag, Mattias och Sophia (som nyss flyttat hit från Umeå, även hon för att spela innebandy). Vi låg där och varvade solning med bad, från typ 12-17. Kändes helt okej när vi kom hem. Tre timmar senare kändes det som att ansiktet skulle börja brinna.  Enda ställena på kroppen som inte var knallröda var där bikinin hade suttit såklart, samt längs sidorna. Inte så snyggt! Mattias tyckte det var så kul att han la ut en bild på sin blogg, jättekul. När jag vaknade igår var ögonlocken helt svullna, stackars stackars känsliga hud. Jag måste ta hand om den bättre.

Hur som helst! Tänker inte sitta och gråta idag över att jag sitter ensam i en lägenhet i Schweiz och missar min brorsdotters dop. Har faktiskt massvis att sysselsätta mig med (om än inte så jätteroliga saker). I grannbyn är det tydligen ett jättekalas i helgen också, de har stängt av gator och satt upp öltält osv. Så tanken är väl att vi ska dit lite senare ikväll! Ska nog kila upp till Elin om ett tag och höra om hon inte vill träffas lite tidigare och dela en vinflaska med mig innan grabbarna kommer hem :)

Hoppas alla har det bra där hemma, är faktiskt glada för er skull att solen och värmen verkar har hittat dit igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En vecka lite drygt.

Idag har jag bott i Schweiz i åtta dagar. So far so good. Jag trivs bra! Och vi börjar få till det riktigt bra i lägenheten också. Varit på IKEA tre gånger på en vecka. Rekord i IKEA-besök och jag kan säga att jag är nästan less. Kommer såklart lägga ut bilder sedan inifrån lägenheten, men först tänkte jag visa själva huset vi bor i :)


Jag och Mattias bor på nedersta våningen. Våningen ovanför bor en kille
från Mattias lag och hans tjej som kommer från Umeå. Fick dock veta igår
    att hon förmodligen kommer att flytta hem snart, vilket såklart känns
       lite tråkigt! Överst i huset bor en annan svensk, Olle, som även
            han spelar i Mattias lag. Ett hyfsat svenskt hus alltså :)


Inte så tokigt va? :) Jag gillar husen här i Schweiz, de ser som så mysiga ut.

Vädret blev mycket bättre än väntat idag. Har legat på bakgården och svettats i floder. Saknar Storsandsjön mycket på det viset. Här är det inte bara att springa och doppa sig i sjön när det blir för varmt! Vet faktiskt inte vad vi ska hitta på imorgon, men utomhusbadet i Zuchwil står högt på min önskelista. Jag ska hur som helst försöka jobba på med min solbränna (även om det är förgäves) och sen ska en finne som ockuperat ett halvt rum här med sina saker komma och hämta dem. Det var allt för nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1:a augusti

Trött och solbränd ligger jag nu i sängen och lyssnar på Mattias djupa andetag och fyrverkerier som skjuts utanför. Det är nationaldag här i Schweiz, därav raketerna. Vi som faktiskt är svenskar kände att vi inte behövde fira så mycket, utan tänkte istället ta en lugn kväll och se en rolig film. Igår däremot blev det både kalas och fyrverkerier. Var på en grillfest som Wiler-fansen hade anordnat (Wiler-Ersigen heter laget Mattias spelar i). Där blev det grillbuffé och massor med mingel. Skönt att de flesta pratade engelska, för när de drog igång sina konversationer på schweizer-tyska satt jag mest som ett frågetecken. Efter maten hade de radat upp stolar på en äng där vi fick sätta oss och titta på fyrverkerier som de köpt in för 2500 franc, vilket motsvarar ca 15000 kr! Sjukt. Fyrverkerierna var väl också kvällens höjdpunkt, så när det (till slut) var över tackade vi för oss och åkte hem till Derendingen där vi sedan fortsatte festen uppe hos Olle ända till halvfyra-tiden imorse. :)

 Idag har det varit strålande sol så dagen har spenderats på ett utomhusbad i Zuchwil. Imorgon väntas det bli regn. Städ och fix med lägenheten blir det då!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()