"Schweiz drar skam över hela Europa"


Har länge sett den här affischen sitta uppsatt längs vägarna, men har aldrig riktigt brytt mig och att kika närmare på den. Förra veckan tog jag mig en ordentligare titt och frågade sedan Mattias om det faktiskt kunde betyda att man ville förbjuda minareter här i Schweiz. "Vadå, menar du minoritet?" sa han, och det märktes att det var ett tag sedan han gick ut skolan :P När jag förklarat vad en minaret var för något sa han: "Ja kanske, men det vore ju faktiskt lite rasistiskt".

I morse gick jag in för att kolla lite nyheter på aftonbladet.se. Plötsligt dyker den här bilden upp igen i en artikel med följande rubrik: "Schweiz drar skam över hela Europa". Har i helgen sett vägvisningar till vallokaler och undrat vad det varit som de skulle rösta om. Så nu vet jag. 57% av Schweizarna har sagt JA till förbud av minareter. Skam säger vissa, min åsikt är delad. På ett sätt ser jag ingen anledning till att muslimerna inte skulle få bygga sina utropstorn här, på ett annat sätt så tycker jag faktiskt inte att det är mer än rätt att de får anpassa sig lite när de flyttat iväg till ett land som inte är deras eget.

Nog om det nu (för jag bryr mig egentligen alls så mycket). IDAG HAR DET SNÖAT I DERENDINGEN! :D
Blev som ett litet barn när jag steg upp ur sängen imorse och tittade ut genom fönstret. Hoppade runt och skrek "Mattias, Mattias, det snöar, det snöar!!". Flingorna har fortsatt att falla hela dagen lång, men man blir dock fortfarande mer blöt än vit om man går ut. Har i alla fall läst att vi har en hel del nederbörd att vänta i veckan, kan ju bara hoppas att det fortsätter komma i form av snö! :)


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

1:a advent.

Ja, första advent idag - det är ju inte klokt! Jag har dessvärre inte haft någon som helst "1:a advents-känsla". Kan bero på att det enda i vår lägenhet som är av den "juligt" röda färgen är badrumsmattan. Resten går till 95% i svart och vitt - inget julpynt här inte. Men det känns rätt onödigt att lägga ner pengar på sådant när vi inte ens ska vara här över jul, jag hoppas istället på att få komma hem till en ordentlig jul :D

Men, har ändå haft lite jul i helgen - och framför allt så har vi haft mycket kul!

I fredags fick Sophia besök från Sverige för andra helgen i rad - vilken lyckans ost hon är alltså! Det var däremot inget helsvenskt besök den här gången, utan det var amerikanska Amy som kom :) Och som alltid när Sophia har besök så styrs det upp både det ena och det andra. Först på schemat stod ett svenskt adventsfika i huset i Gerlafingen.

Det var uppdukat med två olika pepparkakscheesecakes, lussekatter, knäck och kola, morotskaka, chocolate chip cookies, pepparkakor såklart och så julmust och glögg. Kan säga att det räckte rätt bra så ;)


Grabbarna plockar för sig av allt det goda.


Amy hade även köpt med sig en stoor påse med lösviktsgodis från Sverige, så det blev en del skumtomtar också :D


Jens, Sophia och Amy.


Godisskålen var populär ;)

Så, fredagen var mest bara fika fika fika och trevligt sällskap. Lördagen sedan inleddes med skön sovmorgon och en ännu skönare joggingtur, sedan var det bara att skynda sig in i duschen och göra sig klar för avslutning/weihnachtsessen med laget. Först blev det bowling i Kirchberg.


Kolla hur min lagkamrat stavade mitt namn: JUFFAA. Haha :) Gick dock otroligt dåligt för team JUFFAA, 136 p på två serier, hur värdelöst är inte det?


Evi och Alex. Två av tjejerna i laget som jag kommer absolut bäst överens med. Hur trevliga som helst verkligen :)


Efter bowlingen så var det uppdukat för middag i klubbhuset. Man fick välja mellan raclette eller fondue, fondue blev det för mig. Blev dock lite förskräckt när jag fick veta att det jag trodde var nötkött var häst. Har i hela mitt liv vägrat att äta hästkött, men måste trots allt erkänna att det var gott.


Efter middagen var det julklappsutdelning. Populäraste presenterna var alkohol (i form av vin eller sprit) samt jul-prydnadssaker. Själv fick jag en parfym med tillhörande duschcreme och hudlotion, det blev jag himla glad över :)


Men när klockan var 23.00 och efterrätten fortfarande inte hade serverats så valde jag att tacka för mig och lämna laget för att åka till dagens största höjdpunkt - nämligen festen för Amy i huset i Gerlafingen. Där hade jag ju en drös med trevliga svenskar/svenskor som väntade :) Från vänster: Linda, jag, Amy, Lisa och Cissi.


Cornelia och Sophia :)


Sophia och Mattias :) Mattias som hade match idag fick vara nykter och ta hand om kameran.


Linda och jag :)


Johanna och Anton diskuterar något :)

Linnea och Philip. Två svenska innebandyspelare som jag aldrig ens visste att de fanns här nere innan igår kväll.


Jens, m.fl.

Har massvis med bilder men det får räcka så! Idag har det varit en lugn, rätt seg dag. Lunch på McDonald´s och kebabrulle till middag, precis som en bakis-söndag ska vara :P
Tack Sophia, tack Amy och tack alla andra för en riktigt trevlig helg!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Husfrun.

Ikväll har jag minsann varit duktig i köket. Har bakat kakor, bröd samt förberett morgondagens middag; köttfärslimpa och potatis. Man måste vara klok ibland och tänka i förväg med maten när vissa av oss har tidiga träningar.

Vi (Kirchberg) tränar bara en gång i veckan nu, så för mig blir det mycket egen-träning. Ska bannemig bara bygga vidare på min kondition nu, vill inte att det ska bli som varje år att att man slappar till under uppehållet, så när vinterträningen drar igång på riktigt igen sedan efter jul så har man mer eller mindre halkat tillbaka till ruta ett. Gillar dock att vi tränar annat än fotboll nu, innebandy, basket osv. Blir mycket skratt på träningarna och det känns som det är precis vad jag behöver för att jag ska vilja fortsätta med det här laget :) Fick ett sms idag om att vi ska träffas och åka skridskor nästa tisdag, ska bli hur kul som helst :D

Skriver en del av sms:et så får ni se om ni förstår något :P

Hallo zäme.. Nächst dsischti schlöf! 19.10-20.20! Träffpunkt viertu vor 7ni schlöf! Schlöf mieti müglech, chostet 6.50! Ds is chostet 118.-, je me chöme desto günstiger.

Ungefär översatt: Hallå allesammans. Nästa tisdag blir det skridskor, 19.10-20.20. Vi träffas kvart i 7 vid isbanan. Det är möjligt att hyra skridskor, kostar 6.50.
Sista meningen har jag faktiskt ingen aning... Skulle dock kunna gissa att det är att själva isen kostar 118.- att hyra, så ju fler vi blir desto billigare. Någon annan som har en bättre idé? :P

Tillbaka till det jag skrev i förrförra inlägget om en björn-attack i centrala Bern. Vet inte om ni läste om det i Sverige men, här är en bild från schweiziska tidningar. Det var tydligen ingen "olycka" som jag först trodde, att någon hade råkat ramla ned till björnen på något vis. Nej, killen på bilden var förståndshandikappad/utvecklingsstörd och hade såklart ingen aning om att det skulle gå så här illa när han smet in för att leka med björnen. Fy så hemskt! Björnar är som ni ser inte alls att leka med! Läste idag att björnen, som heter Finn, har börjat återhämta sig efter polisens skott och står nu på benen. Hur det går med stackaren till människa vet jag dock inte.


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bilderna får tala.

Inga bilder blev det igår som jag hade lovat. Blev inget äventyr till Bern heller. Istället somnade vi båda på soffan redan vid 22-tiden, slitna efter helgen eller vad? 

Bilder från lördagens "fest" var vad jag hade lovat, men först av allt tänkte jag bjuda på två bilder från vår trevliga middag i Bern i fredags :)


Fina Sophia och Maria :) Och så vi då, rätt fina vi också. Den ena trött och den andra blek dock.




Här har vi lite närbilder från hänget i lördags då :) Jag närmast kameran, bakom mig en skymt av Kemi och gladast på bilden är Simona, Sophias roomie och lagkamrat från Tjeckien. :)



Blandade nationaliteter nedan. Från vänster: Zu från Tjeckien, Ela från Polen, Björn från Schweiz och Thomas från Tjeckien. Tjusig bild för övrigt ;P





Jättetrevlig kväll/natt i huset i Gerlafingen. Tack Sophia och Maria för hela helgen! Ser redan fram emot svenskt julfika på fredag, samt "svensk-fest" på lördag i samma hus :D

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snipp snapp snut, så var helgen slut.

Och jag längtar redan till nästa helg!

Fredag åkte vi raka vägen in till Bern efter jobbet för att äta middag med Sophia och hennes vän Maria som hade landat i Zürich tidigare samma dag för en härlig weekend i Schweiz. Redan när vi hade parkerat bilen så slog det mig: "Vi är i Bern. Bern = Starbucks, YES!" Först blev det dock mat på Papa Joe´s, för mig i form av en bakad potatis som serverades tillsammans med kyckling, broccoli och svamp i en gräddsås. Hur gott som helst! Trevligt med middag, men mer än så blev det inte inne i Bern eftersom Sophia och Maria skulle åka hem till Gerlafingen sedan för en tjejkväll tillsammans. Jag och Mattias köpte med oss fika från Starbucks och hade sedan bara en lugn myskväll hemma med idol och film.

Läste ni förresten på aftonbladet.se om attacken i nya "Bärengraben" i centrala Bern igår? Förstår inte hur mannen lyckades ramla/ta sig in till björnen först av allt men. Ni behöver i alla fall inte vara oroliga där hemma för att jag halvt ska bli björn-mat nästa gång vi åker dit för att hälsa på björnarna.

Lördag blev det sovmorgon och sedan en svettig förmiddag i gymmet. Jag skulle ju senare spendera resten av dagen på en läktare och inte i rörelse på planen som alla andra. (Dessutom vet jag hur sugen jag blir på godis i periodpauserna :P) Först hade Sophias Burgdorf match mot topplaget Dietlikon. Blev tyvärr förlust där med 3-4. Så nära och så starkt jobbat av dem ändå, så jag tycker nog att en poäng hade varit mer rättvist.

Sedan var det Mattias och Wilers tur, som mötte Tigers. (Och nu kände jag plötsligt hur långt det här inlägget kommer att bli om jag ska skriva om alla matcher - klockan är mycket och jag är trött) Så att, Wiler vann kort och gott den matchen med 7-5. Vann gjorde de även idag i cupen borta mot Köniz. Wiler är så här långt oslagbara! :)

Efter Mattias match blev det öldrickande hemma hos Sohpia för mig, tillsammans med lite blandat folk. Bilder med bildtexter från lördagskvällen kommer imorgon (utan att lova för mycket) så jag skriver inte så mycket mer om det nu, annat än att det var trevligt och att det hann bli morgontimmar innan jag äntligen kunde få hämtning och ta mig hem till sängen.

Så det blev en minst sagt seg förmiddag idag. Vaknade SENT och steg upp ännu senare. Tog mig i alla fall ut för en nypa luft innan det var dags för nästa utflykt. Middag hos Cissi med Sophia och Maria innan vi skulle åka för att se Mattias match borta i Köniz. Herregud, det känns ju knappt att man bor utomlands när man hela tiden omges av så här mycket svenskar :) Men jag klagar inte! Känner ändå att tyskan blir allt bättre, antagligen beror det på att jag vågar använda mig av den allt mer :) Nu blir det godnatt! Fick förresten just veta av Mattias att de har planerat att åka in till Bern imorgon kväll igen för något slags kalas, vi får se om jag hänger med eller ej. Först har vi en ny arbetsdag framför oss. Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Post-torsdag.

Idag var en riktig postdag! :) Hela två brev i brevlådan var adresserade till mig - det händer inte varje dag här i Schweiz ska ni veta. Ett var en räkning från FC Kirchberg som jag helst av allt skulle vilja kasta bort och låtsas som att jag aldrig fått. Det andra däremot, var ett handskrivet brev från Sverige. Åh, så kul! Tack snälla moster och kusin som tog er tid att skriva till mig, ni kan förvänta er ett svar i brevlådan inom kort :) Jag tycker helt klart att fler borde försöka dissa mailen ibland och skriva ett brev med papper och penna. Så underskattat, är ju så fantastiskt kul att få!

Ännu en vecka har rusat förbi och nu har jag faktiskt helt tappat bort räkningen på hur många veckor jag egentligen har varit här. Samtidigt som det kan kännas som jag varit här i en evighet, så känns det också som att tiden har gått väldigt, väldigt fort. Särskilt de senaste två månaderna, har ingen aning om vart september och oktober tog vägen. Vad jag däremot har koll på är att det nu inte alls är länge kvar tills vi åker hem till Sve för lite julledighet, rättare sagt 32 dagar! Det är ju ingenting :) Hög tid att börja köpa julklappar med andra ord. Mamma, Pappa ( ja, alla ni som känner för att köpa julklapp till mig) - jag kommer snart att lägga upp min önskelista här ;)

Imorgon är det alltså fredag. Hade vi varit hemma i Sverige redan då, råder det ingen tvekan om vad vi skulle gjort imorgon kväll... Sett premiären av "Newmoon" såklart! Här har den premiär först på onsdag den 25:e. Tyvärr har Mattias träning då och helgen därefter är också fullbokad, så vi kommer nog inte att kunna se den förrän lördagen efter det, alltså den 5:e december. Hoppas bara att den visas med engelskt tal så de inte dubbat den till tyska (skulle dock inte förvåna mig)! Så, vad gör vi imorgon då? Vet faktiskt inte ännu. Men det kan hända att det blir en sväng till Bern och middag med Sophia och hennes svenska besök som kommer imorgon. Detta är tredje vännen hon lyckas lura hit. Nästa vecka kommer en fjärde! När ska jag få hit min första mån tro? :)



Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Är magen glad så är människan glad.

Jag är glad, själsligt. Psykiskt mår jag nog bättre än jag gjort på länge. Men (STORT MEN), det är något som är helt åt skogen med min mage och jag vill veta vad. Vill inte gå in på alla detaljer, men jag ser varje dag ut som jag har en halvfärdig bulle i ugnen. Grejen är den att, det har jag inte. Förhoppningsvis! Jag känner min kropp, vet hur min mage ska kännas och se ut. Och när jag ser och känner på min mage nu så är det bara inte min. Mår inte dåligt, har inte ont. Men har lite andra symptom som är tecken på att det är något som inte riktigt står rätt till. Blir inte bättre heller av att jag är lite hypokondrisk av mig och dessutom har ett jobb där jag kan ägna varje sekund åt att tänka. ”Tänk om...” Vet inte hur många olika ”tänk om...” jag hunnit tänka idag. Hoppas på att få veta vad probemet är inom kort i alla fall så jag kan fortsätta inrikta mig på att bara vara glad.

Här är några glada bilder från helgens mingel på ”palmbar” :)

 




Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Söndagsångest.

Nej så farligt är det inte, men lite. Helgen är över och imorgon börjar en ny arbetsvecka. Man får se till att ha något litet att se fram emot varje dag, så går det bra! Dock har vi inte längre "Flo Rida"-konserten i Zürich på tisdag att se fram emot. Fick ett mail att den är inställd, så nu är det bara att skicka tillbaka biljetterna så vi får pengarna tillbaka.

Helgen då. Den har gått fort, men den har också varit bra! Det enda som finns att klaga på är vädret som jag tidigare skrev om och skröt över att det skulle bli så himla fint. Har inte varit annat än skit, bara regn och grått. Var riktigt läskigt att köra till Mattias match igår, kolsvart och spöregn så man såg nästan ingenting. Elin satt till höger om mig med vägbeskrivningen i handen, medan jag satt bakom ratten och gjorde mitt bästa att försöka hålla oss på vägen utan köra på något/ någon. Men färden gick bra och vi nådde vårt mål.

Så gick även matchen för Mattias och hans Wiler. De hittade målet 5 gånger - motståndarna bara 3, så vinst igen :) Roligt var att det gick bra för Mattias och att han fick göra två assist. Roligt var också att matchen filmades. Tydligen filmar de en match i veckan, klipper ihop ett sammandrag som sedan visas i schweizisk TV. Bäst som jag sitter och tittar på matchen så märker jag och Elin att vi har en filmkamera ca 30 cm i från oss, riktad mot våra ansikten. Den zoomar in, zoomar ut. Jag låtsas att jag inte ser och håller blicken stenhårt på planen. Efter matchen kommer de fram till oss, skriver upp färgen på våra tröjor och vi får uppge vilka spelare vi är "spelarfruar" till. Så, antar att de i klippet (om de visar oss i bild), tänker berätta att; "där sitter flickvännerna till..." Eller liknande. Jag menar, vem bryr sig? :P Vi får i alla fall slå på TV:n imorgon kväll och se sammandraget :)

Efter matchen hade jag hoppats på utgång i Bern. Tyvärr bara jag och Mattias som var sugna, så blev istället "palmbar" här i Derendingen. Lite drickande och pratande tillsammans med Sophia, sedan skräpmat och NHL. Idag har vi sovit ut, jag har bakat kanelbullar och sedan blev det ännu en innebandymatch. Nu har vi mer eller mindre nyss kommit hem och landat i soffan. Har sett schweiz vinna guld i U17 fotbolls-VM borta i Nigeria. Hopp Schweiz! Ska nu se nya "Paradise Hotell", sedan är helgen så gott som över. Några bilder kommer förhoppningsvis upp imorgon :)

Tjao!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så länge...

Bjuder jag på ett litet collage med gamla favoriter. Jag med mitt tvärålunds-gäng på högstadiet, Josse utklädd till Günter, första förfesterna i början av gymnasiet, snygga friskvårdare på hajk osv, utlandsresan till Turkiet. Så mycket minnen! Ibland önskar jag att det bara gick att spola tillbaka tiden och uppleva allt igen.


Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ovanligt mycket energi för att vara november.

Just när jag börjar känna mig som mest motiverad på livet så tappar jag istället motivationen att blogga. Typiskt, men nu gör jag det i alla fall! Tror mitt pigga humör senaste veckan har mycket att göra med att jag fått in lite rutiner i livet igen och att jag dessutom lever hälsosamt. Går och lägger mig i tid, vilket resulterar i att jag orkar stiga upp och ta mig ut på en promenad/joggingtur eller liknande på morgonen innan det är dags att åka till jobbet.

Som imorse: uppstigning kl. 9, bärsmoothie, bil till gymmet. Väl där en svettig mil på crosstrainern, samt några bicepsövningar. Hem igen, väckning av supertrött pojkvän, dusch och sedan lunch framför TV:n. Perfekt förmiddag! Förutom att man får massor med energi att orka med resten av dagen så har man dessutom gjort bort dagens träning och kan med gott samvete ägna större delen av kvällen i soffan :)

Herregud, imorgon är det redan torsdag! Snart helg igen :D Ser dessutom ut att kunna bli riktigt fina höstdagar i slutet av denna vecka. Senaste två veckorna har det mest varit "scheisse wetter" för att citera min chef. Enligt wetter.ch ska det i helgen bli en hel del sol och sköna 17 plusgrader som bäst. Ska försöka ta mig ut med kameran då och ta lite fina höstbilder att lägga upp :)

Förresten. Det blir permanent. Tid bokad hos frissan hemma i Sverige den 23:e december. Spännande!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En helg med båda nytta och nöjen.

Sköna söndagkväll. Har precis sett Sverige vinna mot Schweiz borta i Tjeckien och därmed också hela turneringen. Bra jobbat! :) Har belönat mig själv med en Dürüm (kebabrulle) och en magnum classic efter att ha storstädat precis hela dagen nästan. Finns inte en vrå i hela lägenheten som går att komma åt där jag inte varit och torkat, skurat eller sugit med dammsugaren! Mattias BÖR se skillnaden när han kommer hem imorgon.

Igår däremot blev jag inbjuden att hänga lite i Bern tillsammans med Cissi och Lisa. Lisa är flickvän till Alexander Bodén som spelar i Zürich, och har rätt nyligen, precis som jag själv övergett Sverige för att pröva på livet i detta fina land tillsammans med sin innebandyspelare. Blev lite strosande på stan och en fika på Starbucks Coffee, där jag f.ö. tror att jag hittade mig en ny favorit. En cheesecake med vit choklad och jordgudd, helt UNDERBART god. Framåt kvällen åkte vi hem till Cissi och tillagade en plankstek som inte heller blev så tokig ;) Mätta och belåtna avslutade vi sedan kvällen med att se "Sex and the city"-filmen. Den går att se om och om igen. Bra dag rakt igenom skulle jag vilja säga, himla kul att vi kan hitta på saker tillsammans när våra grabbar åker iväg så här :)

GRATTIS IGEN PÅ FARSDAG OCKSÅ PAPPA.




En kort dikt är vad du får, efter alla dessa år.
Skriven på en stund, men inte av John Blund.
Utan skriven utav mig, din allra bästa tjej.
Ja, näst efter mamma, ditt livs stora flamma.
Nu ska jag baka paj, för jag börjar bli rätt haj,
på ugnen som vi har, du är världens bästa far!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ensam fredagkväll i Derendingen.

Är så uttråkad att jag precis har klippt mig själv. Vad blir det härnäst?



Inte riktigt så men. Funderar förresten igen på det här med permanent. Vad tror ni?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Svininfluensan.

Jag börjar bli allt mer orolig över det här med svininfluensan alltså. Man trodde ju som att de skulle rinna ut i sanden som det vanligtvis brukar göra (som exempelvis fågelinfluensan), men nu verkar ju ingen riktigt veta vart det här kommer att sluta. Okej att folk blir sjuka, men när sjukdomen i vissa fall kan leda till döden :S

Enligt WHO kommer 1/3 av världens befolkning att smittas. Stämmer det, så är jag minsann orolig med all rätt! Alla uppmanas att vaccineras! Okej, när då? Ska du? Ska ni? Jag bor som sagt i Schweiz (som alla som läser den här bloggen också vet), men ich habe keine ahnung om hur det fungerar här. Det enda jag vet är att Schweiz är ett av få länder som totalt vägrat och sagt nej till vaccinet eftersom det inte känns säkert. (Rätta mig om jag har fel..)

Vet inte ens hur det är hemma, tar folk detta med ro eller är det någon slags hysteri? Jag vet knappt hur det är här - fast jag bor här, men bara på vägen hem från jobbet idag hann jag höra ordet "Schwein-Grippe" säkert 10 ggr på radion. Olika länder börjar hitta på olika sätt för att stoppa spridningen. Isolera de som är sjuka, isolera de som är friska. Stänga skolor och universitet. Hur lätt smittar det egentligen? Folk avråds från att gå på bio och liknande tillställningar.. Vi ska se "Newmoon" i slutet av november - därmed basta! Läste också att det hela skulle nå sin första kulmen strax före jul. Det kan väl aldrig bli så hemskt att de skulle kunna stoppa mig från att resa hem till jul?!

Lugna mig någon.



För att tänka på något roligare drar jag ett streck där och tar istället upp en annan "nyhet" som jag läste på aftonbladet.se, nämligen denna. Jag vet inte jag, vad tycker ni själva? Jag log, men inte så pass att jag visade tänderna ens en gång. Och för den fick han 1000 dollar!

En annan sak. Pratade med Rebekka på skype igår för första gången sedan jag flyttade hit. Var SÅ kul att se henne igen och hon var nästan ännu finare än jag mindes henne! :) Dock dåligt av oss att det skulle ta dryga 3 månader att styra upp, nu får vi se till att höras och ses oftare :)

Samt en sista sak. Pappa kom upp med ett bra förslag igår. Han och mamma hade häromdagen besökt några bekanta som hade en mycket stilig katthane som dessutom inte var kastrerad. Förslaget var att para honom med min lilla Lova till våren. Självklart sa jag JA JA JA! :)

Nu tänkte jag ta mig en titt på "Mammas pojkar" på 4:an. Se om det är lika löjligt som det låter. Hejdå!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag bestiger en av oss svensk mark...

...och tyvärr är det inte jag! Istället är det ännu en gång Mattias som är ute och ränner, och ännu än gång är det p.g.a/tack vare (beror på hur man ser på det :P) innebandyn. Den här gången är det landslaget som kallar, jag är givetvis jättestolt, fast det är tråkigt att han nu blir borta i 6 dagar. Vet ju att det är kul sedan när han kommer hem!



Han åker tack och lov inte ända upp till Umeå, då hade jag gråtit. Stannar i Stockholm och Uppsala tis-ons, torsdag åker de sedan vidare till Tjeckien för att spela en turnering där i helgen. Han får dock äta på Max idag och se "Flickan som lekte med elden" på bio. Med mera, med mera. Jag är bara lite avis.  Däremot kommer han förhoppningsvis köpa med sig lite naturgodis till mig sedan, samt ha med en annan påse hem med kläder och dylikt som jag specialbeställt ända från SSS :D

Sitter just nu i soffan och är J Ä T T E T R Ö T T.  Efter att Mattias hållit mig vaken till 02.45 (halv tre var det någon som ville ha massage) så var det 07.00 dags att stiga upp och skjutsa samma person till tågstationen. Bevisade på vägen dit att jag fortfarande har mina puckade stunder (ja, tycker faktiskt att de blir allt färre).

Vid ett trafikljus säger jag: "De där vita ljusen, är det för döva och blinda eller?"
M: "Haha, men så jävla dum"
J: "Hehe, oj. Just det, vad dum jag är. Kan ju knappast vara för döva i allla fall!"
M: "Haha, men knappast för för blinda heller! Åhhh, det här ska jag skriva på bloggen"
Jag: "MEN VET DU HUR JÄVLA TröTT JAG ÄR!?"

Vet inte om jag kunde skylla på det där men.. :P Nu blir det morgonpromenad, sedan handling på coop. Sova får jag göra i helgen!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det blev en tredje vinst, men inte var jag glad för det.

Matchen då! Fick spela från start först och främst. Det första min tränare sa när hon såg mig var "Thanks for your sms", så det var inga problem. Sen kan jag säga att vi vann med 5-0. Borde ha varit jättekul! Tyvärr var jag inget annat än arg och ledsen efter matchen. Arg på mig själv för att jag inte spelade mitt bästa, känns surt att Mattias skulle råka se de två matcher där jag spelat som sämst här nere... Arg och ledsen också på lagkamrater som inte snackar annat än negativt på planen. Gör inte att man spelar bättre direkt. Jag snackade tillbaka på svenska när jag kände att det blev för mycket. Nu är det upphåll i serien i alla fall, jag tror jag ska ta ett break helt och hållet och skippa närmaste träningarna också.


Har ju faktiskt upptäckt att det finns ett nytt "grupptränings-ställe" bara rakt över gatan nästan. Saknar verkligen gruppträning av alla de former!! Här får man prova på gratis en gång, så det tänkte jag absolut göra inom kort. Tyvärr är det dyrt som allting annat här nere. Tio träningstillfällen/pass kostar 130, eller om det var 140 chf. Dvs, drygt 900 kronor - dvs ungefär vad man kan få betala för en hel termin på vissa ställen hemma i Umeå. Rika j*vla schweizare alltså, jag vill bli som dem.

.




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Happy halloween.

Har lite blivit min grej att blogga på nätterna. Just nu sitter jag mest och surar över att jag måste vara hemma och somna tidigt (är dock inte så tidigt längre) när det är lördag och andra har kul. Mattias och alla, ja jag säger alla, är ute och festar på Wankdorf i Bern. Klart att jag ska misstajma och ha match imorgon så jag inte kan festa när alla andra ska det. Läser statusar på facebook och inser att nästan ALLA där hemma också är ute och kalasar och klär ut sig i helgen. I´m miss Lonely tonight.

Igår hade vi ju födelsedagsfika här för Mattias. Middag blev det först i form av en supergod väserbottenspaj som Sophia Molin lagade till och bjöd oss på. Cissi var också här, och lite senare även hennes sambo och vän till både Mattias och Sophia, nämligen Marc. Cissi var inte sämre än Sophia, hon hade med sig en påse med hembakta chokladmuffins. Gött! Dessutom blev det kladdkaka, chokladflarn och prinsessbakelser. Gud så gott!

Idag var det heldag i Bern på schemat som sagt. Var lite trötta och sega på förmiddagen så skippade till slut shoppingrundan vi hade tänkt hinna med före bion. Bion som vi skulle se på "Westside" - Westside som inte ligger i själva centrum och som jag var övertygad om att det inte skulle vara så mycket annat än en biograf. När vi kommer dit märker vi att Westside är det största köpcentrum jag än så länge besökt i Schweiz. Massor av affärer, restauranger, spa och badhus och så biografen då förstås - allt i ett. Att vi aldrig åkt dit förut!! Biografen var även den den maffigaste jag någonsin sett. När vi skulle boka våra biljetter fanns det 398 lediga platser kvar i salongen :P Blev förresten inte 3D film som det var tänkt från början, fanns nämligen inte en enda 3D som inte var med tyskt tal... Så istället blev det Michael Jackson - This is it. Faktiskt riktigt bra!

Därefter blev det ishockey, Bern vs Tigers, och där mötte vi även upp 3 lagkamrater till Mattias. Hockeyn var... inte mycket mer än sådär. "Lite som damhockey", sa Mattias :P De kunde inte riktigt åka skridskor, de kunde inte riktigt skjuta och inte heller tacklas. Ändå nästan 17000 på läktaren och ett himla liv! Sjukt.

Börjar också bli min grej att skriva världens längsta inlägg. I början har jag inget att skriva och sen finner jag plötsligt inget slut. Men nu börjar ögonlocken bli tunga i alla fall. Sista seriematchen imorgon som sagt. Skriver mer om den imorgon. Är faktiskt inte säker om jag får spela. Min tränare sms:ade igår och frågade hur det var eftersom jag verkade lite "unhappy" på träningen i torsdags. Jag skyllde först på huvudvärk, men sa sedan att jag var lite less och missnöjd med hur träningarna såg ut. Fick inget svar, så vad vet jag, hon kanske blev sur och sätter mig på bänken imorgon. Vi får väl se. Godnatt nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()