Livsnjutning
Här Malin (och alla ni andra också som gillar att baka eller äta det som är bakat) är receptet på godaste cheesecaken :)
Blåbärscheesecake
ca 12 bitar, ugnstemperatur 150°
Ingredienser:
200 g krossade digestivekex (14-15 st)
125 g smör
2 msk socker
Fyllning:
225 g blåbär
400 g cream cheese
1 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 msk maizena
Garnering:
250 g kesella vanilj
blåbär
Och så här gör du:
Finfördela kexen i matberedare eller mortel. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut massan i en bakform med löstagbara kanter (26 cm i diameter). Den ska täcka både botten och 4-5 cm upp på kanten.
Blanda samman blåbären (spara några till garnering) och de övriga ingredienserna till fyllningen och rör till en smet, kör gärna i matberedare även här så att bären krossas. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.
Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella och garnera med sparade bär.
ÄÄÄÄÄT.
Vet att jag redan lagt upp en bild på den här förut, men jag hade fler bilder och den tål att ses igen ;)
Ett tips: ät inte upp hela på en gång (hur svårt det än kan vara) för den är ännu godare dagen efter då den fått stå i kylen ett tag. Så, baka och njut! :)